Tipuri de ochelari de vedere și ce caracteristici au

Author: Oana Picerea

Tipuri de ochelari de vedere și ce caracteristici au

Sursa: Pexels.com

Ochelarii de vedere ne ajută să vedem mai bine, corectând anumite afecțiuni ale ochilor precum miopia, hipermetropia, astigmatismul. Ei sunt purtați la recomandarea unui medic oftalmolog sau a unui optician. În urma unui consult se stabilește afecțiunea și se prescrie o rețetă pentru ochelari cu dioptriile potrivite. Miopia se manifestă prin dificultatea de a vedea bine la distanță. Dioptriile lentilelor în acest caz sunt cu „minus”. Persoanele cu hipermetropie nu văd bine la aproape, când citesc sau când folosesc calculatorul. Dioptriile sunt cu „plus”. La astigmatism este vorba de o vedere slabă mai ales la distanță, dar și la apropiere. Lentilele pot fi cu „plus” sau cu „minus”.

După ce consultul oftalmologic a fost efectuat și ai primit indicațiile medicale, poți alege noii tăi ochelari de vedere. La ora actuală există o varietate de modele, pot fi colorați sau discreți, inclusiv cu rame de la branduri cunoscute. Spus pe scurt, ai o gamă largă de opțiuni.

Ochelari cu ramă completă

Pe lângă funcția lor de a corecta vederea, ochelarii au câștigat și rolul de accesoriu la modă. Prin urmare, ramele disponibile sunt dintre cele mai variate, de diferite forme (Cat Eye, ovali, rectangulari, rotunzi) sau culori. Totodată, găsești ochelari cu ramă completă de la branduri distincte. Dacă îți dorești un look cool, îți recomandăm ochelari de vedere Vogue de pe Lensa.ro. Ochelarii cu ramă întreagă sunt preferați cu precădere de persoanele iubitoare de modă, care vor ca rama ochelarilor să fie o reflexie a stilului lor. Oricine poate opta pentru ochelarii cu ramă completă, aceștia susținând foarte bine orice tip de lentilă, indiferent de material.

Ochelari clip-on

Cu siguranță știi zilele cu soare puternic, care te fac să te încrunți. Ochelarii clip-on sunt ochelari de vedere care se pot transforma în ochelari de soare. Deci au funcție dublă, corectează viciul de refracție (miopie, hipermetropie, astigmatism) și, la nevoie te protejează de radiațiile ultraviolete. Cei mai în trend sunt ochelarii clip-on magnetici. Astfel, datorită unui mecanism magnetic, cadrul pentru protecția solară aderă la ramele ochelarilor de vedere, simplu și rapid. Reține că razele ultraviolete ale soarelui nu produc doar arsuri cutanate, ci lezează și ochii, afectând corneea și cristalinul. Prin urmare, o astfel de pereche de ochelari de soare este mai mult decât utilă.

Ochelari cu lentile heliomate

Poți opta pentru ochelari cu lentile heliomate, cunoscute și sub numele de lentile fotocromatice. Acest tip de ochelari reacționează la radiațiile UV, modificându-și culoarea în funcție de creșterea sau diminuarea luminii din exterior, lucru care se întâmplă în mod automat. Astfel, ochelarii cu lentile heliomate oferă protecție împotriva razelor UV. Când ieși afară la lumina soarelui, lentilele se închid la culoare într-un timp foarte scurt, iar dacă te întorci înăuntru, lentilele revin în starea lor clară. Ochelarii fotocromatici pot fi de diferite modele, de culori și forme variate, îndeplinind gusturile chiar și celor mai pretențioși. Astfel, indiferent de stilul tău, vei găsi perechea potrivită. În plus, economisești bani, fiindcă purtând o pereche de ochelari cu lentile heliomate, nu va trebui să-ți achziționezi ochelari de soare.

Consultă-te cu optometristul înainte de a-ți achiziționa ochelarii de vedere. Acesta îți va oferi toate sfaturile și informațiile de care ai nevoie pentru a face cea mai bună alegere.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.