Tiramisu

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:07

Cost estimativ: 40 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

2 cesti de cafea rece ca gheata
Un pachet de piscoturi
O cutie mascarpone (300 g)
150 g zahar pudra
O lingura extract de vanilie
Smantana pentru frisca (o cutie de 500 g)
20- 30 g cacao

Mod de preparare

Facem cafeaua si o punem la rece pentru a insiropa piscoturile.
Intr-un castron batem cu un tel mascarpone cu zaharul (30 g) si vanilia, pana devin o crema omogena mai groaza ca o smantana.

Separat batem frisca impreuna cu restul de zahar pana se face pufoasa.
Amestecam crema de mascarpone cu frisca pana se omogenizeaza dar nu se distruge textura.
Pregatim tava astfel: jumatate din pachetul de piscoturi il tapetam pe fundul tavii si insiropam cu o lingura cu cafea, apoi turnam jumatate din crema si nivelam. Presaram cu un strat de cacao, apoi reluam procesul cu cealalata jumatate de piscoturi si de crema, dupa care ornam din nou cu cacao din plin.

Inainte de servire, se pune la rece timp de 2 ore.


 

Taguri: