Tiramisu clasic italian

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 27 feb 2017, 00:57

Cost estimativ: 40 lei pentru 6 persoane

 

Tiramisu clasic italian
Cost estimativ: 40 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
400 g piscoturi de sampanie
O cana mare cafea neindulcita
350 g mascarpone
6 oua
6 linguri de zahar
O portocala
O lingura de cacao cu varf
O lingurita lichior de cafea sau de ciocolata
O lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu aromele si coaja de portocala, apoi se adauga mascarpone.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat ca pentru bezea.
Se adauga albusurile peste crema de mascarpone cu galbenusuri, avand grija sa se pastreze consistenta spumoasa.
Se inmoaie piscoturile in cafea, apoi cu jumatate se tapeteaza fundul unei tavi, se toarna jumatate de crema deasupra, se presara cu cacao, apoi se repeta procesul cu restul de piscoturi si restul de crema.
Se presara deasupra cu restul de cacao si se da la rece timp de 3-4 ore sau chiar peste noapte.

Ingrediente

400 g piscoturi de sampanie
O cana mare cafea neindulcita
350 g mascarpone
6 oua
6 linguri de zahar
O portocala
O lingura de cacao cu varf
O lingurita lichior de cafea sau de ciocolata
O lingurita extract de vanilie


Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu aromele si coaja de portocala, apoi se adauga mascarpone.


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat ca pentru bezea. 
Se adauga albusurile peste crema de mascarpone cu galbenusuri, avand grija sa se pastreze consistenta spumoasa.
Se inmoaie piscoturile in cafea, apoi cu jumatate se tapeteaza fundul unei tavi, se toarna jumatate de crema deasupra, se presara cu cacao, apoi se repeta procesul cu restul de piscoturi si restul de crema. 
Se presara deasupra cu restul de cacao si se da la rece timp de 3-4 ore sau chiar peste noapte.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

Taguri: