Ingrediente
2 cesti cafea rece ca gheata
Un pachet de piscoturi
300 g mascarpone
150 g zahar pudra
O lingura extract de vanilie
Coaja de la o portocala
500 g smantana pentru frisca
400 g fructe de padure congelate
2-3 fire menta proaspata
Mod
de preparare
Se inmoaie piscoturile in cafea si se impart in doua.
Cu jumatate se tapeteaza tava, iar cealalta jumatate se pastreaza pentru mai tarziu.
Se bate crema mascarpone cu 30 g zahar, vanilia si coaja de portocala, pana obtinem o crema omogena mai groasa (ca o smantana).
Se bate frisca impreuna cu restul de zahar, apoi se omogenizeaza cu crema de mascarpone, avand grija sa nu distrugeti textura.
In tava tapetata cu piscoturi, se toarna jumatate din crema si se niveleaza.
Peste crema, se aseaza restul de piscoturi insiropate cu cafea, apoi se toarna restul de crema si se niveleaza din nou.
Se orneaza cu fructe de padure si menta, se da la rece timp de 2 ore.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii