Titularizare 2021: Candidații susțin astăzi proba scrisă! Ce pățesc candidații la Titularizare 2021 eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă

Autor: Andrei Ionescu
Examen de titularizare 2021
Sursa: pexels.com

Candidații la examenul de Titularizare 2021 susțin astăzi proba scrisă. Iată tot ce trebuie să știi despre examenul de Titularizare 2021.

Proba scrisă a examenului de Titularizare 2021  a început astăzi de dimineață. Intrarea candidaților în sală s-a făcut începând cu ora 7:00 și s-a încheiat la ora 8:15, așa cum prevedea procedura oficială la examenul de Titularizare 2021.

Candidații au primit subiectele la ora 9:00 și au avut 4 ore la dispoziție pentru a le rezolva, potrivit edupedu.ro.

Este important de menționat că profesorii candidați la examenul de Titularizare 2021 eliminați din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă NU pot să primească posturi didactice sau catedre în anul școlar care va începe în septembrie 2021!

Candidații care promovează examenul de Titularizare 2021 primesc o catedră pe perioadă nedeterminată.

Titularizare 2021: Care sunt regulile la examenul de Titularizare 2021

În intervalul orar 8:15 – 9:00, responsabili de sală verifică identitatea candidaților pe bază de buletin de identitate cartea de identitate cartea de identitate provizorie, pașaport sau, în mod excepțional, pe baza permisului de conducere sau a cărții de alegător.

Candidații nu pot avea asupra lor, în sala de concurs, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte dispozitive mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanță, precum și alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfășurarea concursului în condiții de legalitate, echitate și obiectivitate.

 

Candidații pot avea asupra lor dicționare pentru disciplinele latină sau greacă veche (elină) și planurile de conturi pentru disciplina “economic, administrativ, poștă”.

 

Materialele și sau obiectele nepermise vor fi depuse în sala de depozitarea obiectelor personale, înainte de intrarea în sala de concurs.

Candidații au obligația de a redacta lucrările scrise cu cerneală sau pix de culoare albastră.

Desenele sau graficele se pot realiza și cu creion negru. Este interzisă utilizarea instrumentelor de scris (stilou, pix) a căror cerneală se poate șterge.

Candidații care doresc să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală, iar schemele/desenele cu o linie oblică.

Pe foaia tipizată, candidații completează, cu majuscule, denumirea disciplinei de concurs, copiind formularea din subiectul primit.

Înscrierea numelui candidaților sau a altor nume proprii, inclusiv denumiri de unități de învățământ, care nu au legătură cu cerințele subiectului, în afara spațiului care se sigilează, precum și orice alte semne distinctive pe foile tipizate, destinate lucrărilor scrise, determină anularea lucrărilor scrise.

Candidații care nu sunt prezenți în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susține proba scrisă.

Din momentul deschiderii plicului cu subiecte, niciun candidat nu mai poate intra sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea, subiectul primit, ciornele și semnează de predare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În cazuri excepționale, dacă un candidat solicită părăsirea temporară sălii, el este însoțit obligatoriu de unul dintre profesorii asistenți până la revenirea în sala de concurs. În această situație timpul alocat subiectelor nu se prelungește.

Candidații care în timpul desfășurării probei scrise sunt surprinși copiind, transmițând soluții cu privire la subiectul sau având asupra lor materiale nepermise, din categoria celor menționate sau compatibile cu acelea, chiar dacă nu le utilizează în momentul în care sunt depistați, sunt eliminați din examen pentru tentativă de fraudă, prin decizie motivată a președintelui comisiei de concurs, situație în care profesori asistenți care asigură supravegherea sau membrii comisiei din centrul de concurs încheia un proces-verbal.

Candidații eliminați din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu sunt repartizați pe posturi didactice/catedre în anul școlar 2021-2022.

Citeste si: Titularizare 2021. Calendarul complet, număr de posturi și metodologie

Candidații care din motive de sănătate sunt obligați să părăsească sala de concurs pot solicita anularea lucrării. În această situație se încheie un proces verbal semnat de responsabilul de sală și profesorii asistenți.

Candidații care renunță din proprie inițiativă la concurs pot solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații și pot părăsi sala după cel puțin două ore de la deschiderea plicului cu subiecte.

Candidații nu au dreptul de a părăsi sălile de concurs având asupra lor subiecte de concurs, foi tipizate, coduri de bare sau ciorne.

Titularizare 2021 calendar: Calendarul de obținere a unei catedre pe perioadă nedeterminată

 

  • comunicarea rezultatelor iniţiale:  27 iulie 2021
  • înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare în perioada:  27-28 iulie 2021
  • soluţionarea contestațiilor în perioada:  29 iulie – 2 august 2021
  • comunicarea rezultatelor finale:  3 august 2021

Examenul de Titularizare 2021 se organizează pentru a le permite cadrelor didactice să ocupe o catedră pe perioadă nedeterminată. 

Pentru a obține titularizarea cadrele didactice trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție. Având în vedere că prelungirea stării de alertă s-a făcut cu alte 30 de zile au fost suspendate inspecțiile speciale la clasă și probele practice pentru candidații la concursul național de anul acesta.

Au fost scoase la concurs pentru Titularizare 2021 sub 4.700 de locuri pentru o perioadă nedeterminată în învățământ în acest an. Pe județe, situația posturilor pe perioadă nedeterminată, scoase la concurs, arată că în Gorj sunt cele mai puține, doar 15, apoi în Olt 24 și în Mehedinți 26.

Cele mai multe posturi sunt în București – 574, urmat de Ilfov cu 286 și Prahova cu 194.

Citeste si:// CALENDAR BAC 2021, sesiunea de toamnă// Când încep înscrierile pentru examenul de BACALAUREAT?

 

 

 

 

Taguri: