Titularizare 2022: Când are loc proba scrisă și ce note trebuie să obțină profesorii pentru a se putea titulariza în 2022

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 01 apr 2023, 03:30

Proba scrisă Titularizare 2022

Sursa: PixaBay

Titularizare 2022 este în plină desfășurare pentru profesorii care doresc angajarea pe o perioadă nedeterminată. Când încep probele scrise și ce note trebuie să obțină profesorii pentru a se putea titulariza în 2022.

Titularizare 2022. Examenul de Titularizare 2022 este în plină desfășurare pentru profesorii care își doresc să obțină angajarea pe perioadă nedeterminată în sistemul școlar și care au susținut deja probele practice și inspecțiile speciale la clasă.

Proba cea mai grea din cadrul examenului și anume proba scrisă va avea rol decisiv. Vezi când are loc proba scrisă și ce note trebuie să obțină profesorii pentru a se putea titulariza în 2022. 

Titularizare 2022. Profesorii așteaptă rezultatele la probele practice

Candidații care s-au înscris la examenul de Titularizare 2022 au susținut până acum probele practice și inspecțiile speciale la clasă și se pregătesc pentru cea mai grea probă din cadrul acestul examen și anume proba scrisă Titularizare 2022. 

Rezultatele la probele practice și inspecțiile speciale la clasă urmează să fie afișate pe data de 4 iulie 2022, conform calendarului pentru concursul de Titularizare 2022.

Rezultatele la probele practice și inspecțiile speciale la se vor afișa la avizierul și pe pagina web a inspectoratelor școlare rezultatele la probele practice/ orale și la inspecțiile speciale la clasă. 

Pentru titularizare, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Proba scrisă Titularizare 2022

Cea mai dificilă probă din cadrul examenului de Titularizare 2022 este proba scrisă, proba care va fi susținută de candidații care au trecut deja prin probele practice și inspecțiile speciale la clasă, ale căror rezultate urmează să fie afișate pe data de 4 iulie 2022. 

Data când are loc proba scrisă Titularizare 2022 a fost stabilită de Ministerul Educației și, conform calendarului pentru Titularizare 2022, candidații vor susține proba scrisă pe data de 13 iulie 2022. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Proba scrisă la Titularizare 2022 începe la ora 9:00. Candidații vor fi prezenți în sala de concurs, cel mai devreme la orele 7.00 și cel mai târziu la orele 8.00. Candidații care nu sunt prezenți în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susține proba scrisă, potrivit metodologiei. 

După primirea subiectelor de concurs de către candidați, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore, timp ce poate fi depășit cu 1-2 ore numai de către candidații cu deficiențe grave.

Citeste si: Elevii de 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor primi bani și anul acesta. Despre ce sume este vorba și ce alte beneficii mai obțin candidații de 10 pe linie

Titularizare 2022: Redactarea lucrărilor la proba scrisă

Pentru redactarea lucrărilor la proba scrisă la Titularizare 2022 se folosește cerneală de culoare albastră sau pix cu pastă de culoare albastră. Desenele/graficele se pot executa și cu creionul negru, după cum se arată în metodologie.

În toate sălile de concurs vor fi instalate camere audio-video de supraveghere.

„Candidații și asistenții supraveghetori nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanță, precum și alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfășurarea examenului în condiții de legalitate, echitate și obiectivitate. (…) Materialele și/sau obiectele nepermise vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala de examen.”, conform metodologiei.

Cei care introduc în sala de examen materiale nepermise, din categoria acelora menționate mai sus sau compatibile cu acelea, chiar dacă nu le utilizează în momentul în care sunt depistați, sunt eliminați din examen pentru tentativă de fraudă. 

Candidații eliminați din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu sunt repartizați pe posturi didactice/catedre în anul școlar 2022-2023.

Citeste si: TOP județe cu cele mai multe medii de 10 la BAC 2022. Câți candidați au luat 10 pe linie la BACALAUREAT 2022

Calendar Titularizare 2022- luna iulie 

Calendar concurs Titularizare 2022- luna iulie: 

  1. i) afişarea rezultatelor la probele practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă – termen: 4 iulie 2022
  2. j)  desfășurarea probei scrise – termen: 13 iulie 2022
  3. k) comunicarea rezultatelor iniţiale – termen: 19 iulie 2022
  4. l) înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare;
  5. m) soluţionarea contestațiilor;
  6. n) comunicarea rezultatelor finale;
  7. o) repartizarea candidaţilor conform prevederilor art.74 alin. (3), lit.a) sau 80 alin.(9) din Metodologie, după caz;
  8. p) ședință de repartizare, în ordine, a:

(i) cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art.74 alin. (3), lit. b) din Metodologie; (ii) cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. c) din Metodologie; (iii) cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică de predare incompletă, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. d) din Metodologie; (iv) cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. e) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz; (v) repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2022, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. f) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz;

Sursă: edupedu.ro