Toamna e ca iarna! Zapezile au ajuns la o jumatate de metru in Harghita

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 16:26

In Harghita e deja iarna adevarata. Pe un ger de crapa pietrele, drumurile sunt inghetate bocna, iar in fata blocurilor, oamenii dau la lopata de zor.

Un strat imens de zapada a acoperit totul. In unele zone, viscolite o noapte intreaga,  omatul  masoara si 40 de centimetri. Cu toate ca localnicii sunt obisnuiti cu iarna timpurie, spun ca niciodata zapada nu a rezistat mai mult de-o zi.

Cei care n-au apucat sa stranga recolta cauta acum cu disperare sub mormanul de zapada. Din tot ce-avea in gradina, domnul Mihai a reusit sa mai salveze doar doi morcovi.

Mai mult, temperaturile scazute, si de minus 7 grade, incep sa-i arda pe localnici la buzunare. Din cauza frigului, sobele cu lemne ale harghitenilor duduie inca de ieri.

De parca n-ar fi fost suficient ca iarna i-a luat prin surprindere, drumarii au fost scumpi la vedere, asa ca localnicii au fost nevoiti sa puna osul la treaba si sa taie singuri crengile cazute pe drum. Cum era de asteptat, unii pierd, iar altii castiga: vremea rea a inceput sa umple conturile patronilor serviceurilor auto, mai devreme decat se asteptau.


Zapada a dat peste cap circulatia trenurilor din judetul Prahova. Sapte garnituri au incremenit pe sine, din cauza mai multor copaci cazuti peste firele de inalta tensiune. Ore-n sir s-au chinuit muncitorii sa elibereze calea trenurilor, spre disperarea calatorilor, care erau anuntati de la o ora la alta, de noi intarzieri.

Fiti cu bagare de seama, daca aveti in plan sa ajungeti la munte. Chiar daca pana in weekend zapada se va topi, vremea e inselatoare si oricand poate ninge la fel de abundent.
Puneti-va in bagaje haine foarte groase si incaltari adecvate. Mai ales ca se anunta zile reci.

Meteorologii spun ca ne confruntam cu cel mai rece octombrie din 1929, incoace. De azi si pana sambata, gradele din termometre vor aluneca cu mult sub zero grade, in special in zonele de munte. Avem, insa, si o veste buna! Dupa tot frigul si zapezile indurate, de saptamana viitoare, toamna isi ia revansa si-si reintra in drepturi, cu temperaturi ce vor ajunge si la 20 de grade.
Ce sa mai, o sa ne simtim de parca o sa vina primavara!
##VIDEO81311##

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

 


În cadrul ediției de luni, 9 septembrie, a emisiunii „Follow us!”, printre invitați s-a numărat Adrian Cuculis, care a vorbit despre evoluția cazului „2 Mai”, în care Vlad Pascu a ucis doi tineri și a rănit alți trei.