Toamna in calendar, IARNA in tara! Vremea rea a provocat HAOS in mai multe zone

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:26

In mai putin de 12 ore, iarna a pus stapanire pe mai multe judete din tara. In Harghita, Covasna, Suceava, dar si in Brasov, daca nu ne-am uita in calendar am jura ca suntem in decembrie, nicidecum in octombrie.

Pe drumul care duce in Statiunea Harghita Bai, stratul de zapada masoara deja zece centimetri. De ieri, a nins viscolit in toate aceste zone. Dupa ce s-a oprit ninsoarea, a inceput ploaia. De parca n-ar fi fost destul, frigul de peste noapte a transformat drumurile in patinoare.

La Covasna, un drum national a fost complet blocat de zapada care deja masoara 40 de centimetri. E singurul drum inchis si acum.

La Brasov, vremea rea a provocat in numai zece minute, trei accidente. Din cauza temperaturilor scazute, zapada a inghetat pe sosele.

Nici cu trenul nu e mai bine! Priviti ce-au patit cei care au pariat pe CFR sa ajunga la destinatie. Viscolul a spulberat tot ce-a prins in cale, inclusiv copacii care au cazut peste sine. In tot acest timp, in gara din Prahova era forfota mare din cauza trenului care trebuia sa vina de la Brasov, dar nu mai ajungea.


Sunt, insa, si fericiti: cei care s-au echipat cu haine de iarna si au iesit la prima bataie cu zapada. Priviti ce veselie e la Suceava! La Constanta, n-a ajuns inca zapada, dar chiar si asa, tot iarna pare sa fie!

Aseara, vantul care a batut cu peste 60 de kilometri pe ora a smuls din radacini mai multi copaci. Masinile din jurul lor au fost complet strivite.
Priviti ce haos a provocat doar unul dintre pomii pusi la pamant. Toate firele electrice din zona au fost doborate.

Nu mai putin de sase masini a distrus acest copac. Unul dintre proprietari e hotarat sa-si faca dreptate prin tribunale. Abia dupa ce au taiat pomul cu drujba, pompierii au reusit sa inlature gramada de lemne de pe sosea.

Codul portocaliu de ploi si vant este valabil pana dupa amiaza la ora 2, in Constanta si Tulcea.
In plus, meteorologii au emis deja o informare de temperaturi extrem de scazute pentru aceasta perioada. Pana sambata, mercurul va ajunge pana la minus 6 grade Celsius, in depresiuni si la munte. Abia de saptamana viitoare, vremea se va incalzi si vom avea temperaturi normale pentru luna octombrie.
##VIDEO81218##

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Ce tunsoare a ales artistul și care a fost reacția familiei. “Am ajuns acasă alt om, să vedem ce zic.”