"Toata lumea o facea la scoala!" A inceput sa fumeze la 14 ani si nu s-a lasat timp de 34 de ani. E de necrezut cum arata acest barbat acum

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 28 feb 2017, 05:25

Barbatul incearca acum sa atraga atentia asupra pericolelor fumatului, dand ca ce exemplu suferinta sa.

Brian Ashton este un britanic in varsta de 48 de ani, caruia fumatul i-a distrus viata. A fost pe punctul de a-si pierde un picior, a trecut prin 7 infarcturi si nu mai poate merge 200 de metri pe jos.

Primele probleme de sanatate au aparut in 2004, cand a simtit o durere puternica in piept, dar a pus-o pe seama unui produs pe care l-a mancat. Dupa cateva zile, a mers la doctor si a primit o veste neasteptata: la doar 36 de ani, suferise un atac de cord.



In doua saptamani, a ajuns sa sufere de insuficienta cardiaca si peumonie. Dupa cativa ani, la un alt control medical, doctorii au descoperit ca facuse, intre timp, alte 6 infarcturi, pe care nu le-a sesizat.

In 2008, a trecut printr-o operatie de bypass triplu, pentru a-i imbunatati oxigenarea inimii si, dupa doi ani, i-a fost montat un peacemaker cardiac, un dispozitiv care ii poate reporni inima cu socuri electrice, daca incepe sa bata dereglat.


In plus, Brian sufera acum de o boala cardiovasculara care ii blocheaza arterele din membre, sau alte organe, motiv pentru care doctorii au vrut sa ii amputeze un picior, dar au reusit sa il salveze cu ajutorul unor stenturi.

Acum, Brian regreta ca a fumat atat de mult si si-a distrus sanatatea si incearca sa mediatizeze cazul sau, pentru ca tinerii sa invete din greseala lui.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul