Toate sunt doar iluzii optice? Ce spune NASA despre OZN-uri dupa ultima controversa?

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 08 iun 2023, 10:53

În SUA, presupusele OZN-uri sunt raportate din ce în ce mai des. Un grup de oameni de știință însărcinat de agenția spațială NASA încearcă să afle ce sunt!

Sursa: Captură YouTube

În SUA, presupusele OZN-uri sunt raportate din ce în ce mai des. Un grup de oameni de știință însărcinat de agenția spațială NASA încearcă să afle ce sunt!

În SUA, presupusele OZN-uri sunt raportate din ce în ce mai des. Un grup de oameni de știință însărcinat de agenția spațială NASA încearcă să afle ce sunt cu adevărat.
45.000 de avioane decolează zilnic în SUA. La acestea se adaugă peste două milioane de machete de avioane și drone și aproape 200 de baloane. Dacă observați ceva neobișnuit, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă asigurați de unde provin datele", spune David Spergel de la Fundația Simons pentru avansarea cercetării de bază.

Analiza informațiilor învechite care au fost captate cu instrumente care nu au fost concepute în acest scop nu este lipsită de dificultăți.

OZN-urile sunt numite acum UAP

Spergel este președintele unui nou comitet înființat de agenția spațială americană NASA pentru a investiga astfel de fenomene. Acesta este format din 16 oameni de știință care sunt mai mult sau mai puțin implicați în explorarea spațiului.

Deoarece NASA a considerat că termenul "OZN" (Obiect Zburător Neidentificat) este prea indecent, acum se numește în schimb UAP. Dar există probleme chiar și în acest caz: "Definiția UAP s-a schimbat în ultimele luni", explică Nadia Drake, jurnalistă științifică din cadrul panelului. Inițial, abrevierea însemna Fenomene Aeriene Neidentificate și se referea la evenimentele din atmosfera terestră. Între timp, A înseamnă Anormal și include acum și spațiul și oceanele.

Dar experții nu prea înțeleg motivul pentru care s-a extins domeniul de aplicare al investigației. "Cele mai multe rapoarte inexplicabile provin de la echipajele aeriene", spune Sean Kirkpatrick de la All-domain Anomaly Resolution Office (AARO), cu sediul în cadrul Departamentului american al Apărării. "Oriunde apar astfel de fenomene, ele dau bătăi de cap celor care vor să le explice fără ajutorul unor nave spațiale extraterestre. Experții nu se bazează nici pe declarațiile martorilor, nici pe fotografii și videoclipuri neclare.

În schimb, ei abordează materialul din punct de vedere științific, așa cum ilustrează Joshua Semeter, directorul Centrului pentru Fizică Spațială de la Universitatea din Boston, cu exemplul celebrului videoclip "Go Fast". Acesta arată o sferă filmată de sus care se deplasează pe suprafața apei cu o viteză ce pare a fi foarte mare.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nimic nu este atât de rapid pe cât pare

După ce au fost analizate date precum altitudinea avionului care a realizat filmarea, unghiul de filmare, distanța parcursă și viteza aeronavei, a devenit evident că obiectul misterios nu se ridică la înălțimea numelui "Go Fast", până la urmă. "Obiectul pare să zboare la o altitudine de aproximativ patru kilometri", conchide Semeter. Acesta zbura cam la jumătatea distanței dintre ocean și avion.

"Așadar, suprafața apei începe abia la câțiva kilometri sub obiect.
Așadar, această sferă nu se întrece în niciun caz la mică distanță deasupra apei, așa cum apare în videoclip. Folosind datele de zbor ale avionului, cercetătorii au putut calcula că obiectul a parcurs doar 390 de metri în cele 22 de secunde de înregistrare. Cea mai mare parte din mișcarea aparentă a obiectului poate fi atribuită vitezei avionului de observație, care a zburat cu aproape 700 de kilometri pe oră. prin urmare, sfera în sine a avut o viteză de doar aproximativ 60 km/h. Și aceasta corespunde destul de mult cu viteza vântului. Și asta corespunde destul de mult cu viteza vântului la o altitudine de patru kilometri. Așadar, la această viteză, ar putea la fel de bine să fie un balon convențional. Cercetătorii intenționează să analizeze și alte astfel de exemple până la sfârșitul lunii iulie și apoi să prezinte un raport.

Citește și: Joe Biden pentru al doilea mandat de președinte al SUA?

Citește și: Diplomați americani și chinezi de top discuta despre balon?

Citește și: SUA acuză oficial Rusia de crime împotriva umanității în Ucraina!

 

Taguri: