Toate țările care vor ajuta Ucraina cu arme și combustibil vor avea de suferit! Avertismentul făcut de Ministerul de Externe al Rusiei

Autor: Lavinia Medrea

Toate țările care vor ajuta Ucraina cu arme și combustibil vor avea de suferit! Avertismentul făcut de Ministerul de Externe al Rusiei

Sursa: PixaBay

Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat că orice țară europeană care va contribui și va ajuta Ucraina cu armament letal și cu combustibil „va suporta consecințele unor astfel de acțiuni”.

„Structurile Uniunii Europene și persoanele implicate în aprovizionarea armatei ucrainene cu arme letale și combustibil vor purta responsabilitatea pentru orice consecințe ale unor astfel de acțiuni, în contextul operațiunii militare speciale în curs de desfășurare. Trebuie să înțeleagă gravitatea consecințelor”, a fost avertismentul Ministerului de Externe din Rusia.

Țările europene care vor ajuta Ucraina cu combustibil și arme letale vor avea de suferit 

De asemenea, Ministerul de Externe din Rusia a criticat sancțiunile impuse de Occident și a declarat că Rusia va continua să își vadă de  „interesul său național”

„Acțiunile Uniunii Europene nu vor rămâne fără răspuns. Rusia va continua să asigure realizarea intereselor sale naționale vitale fără a ține cont de sancțiunile și amenințările acestora. Este timpul ca țările occidentale să înțeleagă că dominația lor nedivizată în economia globală este de multă vreme o caracteristică a trecutului”, se mai precizează în comunicatul Ministerului de Externe din Rusia.

Citeste si: O nouă ședință CSAT legată de invazia rusă în Ucraina. Care va fi cea mai importantă problemă discutată

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Australia a anunțat ieri că va trimite, împreună cu NATO, armament letal în Ucraina și alte resurse. De asemenea, tot ieri, Finlanda a declarat că va trimite Ucrainei 2.500 de mitraliere, 150 de mii de cartușe de muniție și 1.500 de arme antitanc. 

Germania a anunțat zilele trecute că transferă direct 1.000 de arme antitanc și 500 de aruncătoare de rachete antiaeriene. Și România trimite, de asemenea, muniție, veste antiglonț și căști în Ucraina, și va primi imigranți pe teritoriul ei.

Cehia, Spania, Grecia, Portugalia, Belgia, Suedia, Canada, Franța, Olanda și Marea Britanie se numără printre țările care au trimis sau au promis că vor trimite echipamente și resurse Ucrainei.

Citeste si: Condițiile puse de Vladimir Putin în convorbirea cu Emmanuel Macron pentru încetarea conflictului din Ucraina

Uniunea Europeană a anunțat, pentru prima dată în istorie, că va asigura fonduri pentru a cumpăra mai mult armament de pe piața internă sau internațională și le va duce, apoi, la granița cu Ucraina, în Polonia, Slovacia, Ungaria sau România, de unde le va prelua armata

ucraineană.

În plus, Casa Albă a cerut Congresului să ofere un ajutor de 6,4 miliarde de dolari pentru a ajuta criza umanitară și securitatea din Ucraina. Din această sumă, 3,5 miliarde de dolari sunt rezervați Departamentului Apărării.