Toba de porc- timp de preparare:
- Timp de preparare: 150 de minute
- Gata in: 2 ore jumătate
Toba de porc- ingrediente:
- 1 cap întreg de porc
- rinichii
- inima
- câteva bucăţi şorici
- 3 foi dafin
- 2 lingurite boabe de piper
- piper măcinat
- sare
- 1 stomac de porc
- 2 linguri oţet
Toba de porc- mod de preparare:
Tobă de casă este o rețetă tradițională de porc care se face foarte repede și este foarte gustoasă. Iată rețeta tradițională:
Toba de porc. Se taie capul de porc, se curăță și se taie în bucăți.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Toate ingredientele pentru tobă de casă se așează pe foc, într-un vas suficient de mare, de aproximativ 7 litri, acestea se lasă la clocot, iar din când în când se ia spuma și apoi se pune sarea, foile de dafin și piperul boabe.
Citeste si: Reteta de piftie ca la bunica
Citeste si: Carnati de Craciun. Retetele si secretele celor mai buni carnati din Romania
Citeste si: Reteta carnati. Secretele celor mai buni carnati din Romania
Carnea se lasă la fiert aproximativ două ore, timp în care stomacul de porc se pune în apă rece și cu oțet. După ce toată carnea a fiert, se taie în bucățele mici care se amestecă cu sare, piper măcinat și puțină zeama în care a fiert. Amestecul se pune în stomacul curățat, se coase, iar apoi se fac câteva găuri cu andreaua și se pune din nou la fiert în apă în care au fiert inițial ingredientele. Se lasă aproximativ 30 de minute la fiert.
Toba de porc. După ce timpul a trecut, se scoate toba de porc pe un suport de lemn și se așează deasupra un alt suport de lemn peste care se pun greutăți. Toba de casă se lasă să se răcească așa până a doua zi.