Toba de porc. Rețeta tradițională de făcut în casă

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 03 dec 2021, 18:01
Toba de porc. Rețeta tradițională de făcut în casă

Toba de porc este un alt preparat tradițional care nu are voie să lipsească de pe masa de Crăciun. Iată cum se prepară.

Toba de porc- timp de preparare:

- Timp de preparare: 150 de minute
- Gata in: 2 ore jumătate

Toba de porc- ingrediente:

- 1 cap întreg de porc
- rinichii
- inima
- câteva bucăţi şorici
- 3 foi dafin
- 2 lingurite boabe de piper
- piper măcinat
- sare
- 1 stomac de porc
- 2 linguri oţet

Toba de porc. Rețeta tradițională de făcut în casă

Toba de porc- mod de preparare:

Tobă de casă este o rețetă tradițională de porc care se face foarte repede și este foarte gustoasă. Iată rețeta tradițională:

Toba de porc. Se taie capul de porc, se curăță și se taie în bucăți.

La fel se procedează și cu celelalte ingrediente. Se pun toate ingredientele într-un vas mare, se toarnă apă rece și oțet, apoi se lasă așa timp de 30 de minute. Bucățelele să trec din nou pe sub un jet de apă rece înainte de a ne apuca de gătit.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Toate ingredientele pentru tobă de casă se așează pe foc, într-un vas suficient de mare, de aproximativ 7 litri, acestea se lasă la clocot, iar din când în când se ia spuma și apoi se pune sarea, foile de dafin și piperul boabe.

Citeste si: Reteta de piftie ca la bunica

Citeste si: Carnati de Craciun. Retetele si secretele celor mai buni carnati din Romania

Citeste si: Reteta carnati. Secretele celor mai buni carnati din Romania

Carnea se lasă la fiert aproximativ două ore, timp în care stomacul de porc se pune în apă rece și cu oțet. După ce toată carnea a fiert, se taie în bucățele mici care se amestecă cu sare, piper măcinat și puțină zeama în care a fiert. Amestecul se pune în stomacul curățat, se coase, iar apoi se fac câteva găuri cu andreaua și se pune din nou la fiert în apă în care au fiert inițial ingredientele. Se lasă aproximativ 30 de minute la fiert.

Toba de porc. După ce timpul a trecut, se scoate toba de porc pe un suport de lemn și se așează deasupra un alt suport de lemn peste care se pun greutăți. Toba de casă se lasă să se răcească așa până a doua zi.