Tocanita de cartofi cu costita

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:04

Cost estimativ: 20 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1 kg cartofi
1 ceapa
O lingura ulei
O foaie de dafin
Un fir de cimbru
300 g costita afumata
500 ml apa sau supa
Optional o lingura de pasta de tomate
1 lingura de smantana
Sare, piper


Mod de preparare

Se caleste o ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei (fara sa se rumeneasca) impreuna cu dafin si un fir de cimbru, apoi se adauga costita fiarta in cateva clocote, taiata cat mai mic (daca este cu os, atunci
se taie pe lungul osului in fasii cat mai subtiri).
Se adauga cartofii cruzi, curatati si tocati cuburi potrivit de mari.
Se adauga supa/ apa cat sa acopere bine cartofii si se lasa la foc mic acoperiti pana se inmoaie cartofii si costita va fi foarte bine patrunsa.
Se adauga smantana imediat inainte de servire.
Optional, se adauga o lingura de pasta de tomate o data cu cartofii cruzi.


 

Taguri: