Tocanita de ciuperci cu masline si verdeturi
Cost estimativ: 30 lei pentru 4 persoane
Ingrediente
2 cepe mari
Dafin, cimbru, ulei masline
Sare si piper
Un catel de usturoi
2 morcovi
250 g masline naturale, fara samburi (kalamata)
400 g ciuperci
O cutie suc de rosii sau o conserva de rosii in bulion (400g)
O legatura verdeata (patrunjel)
O legatura ceapa verde
Mod de preparare
Secaleste ceapa toaca marunt impreuna
cu usturoiul, cimbru si dafin, intr-o lingura de ulei la foc foarte mic.
Se presara cu sare si piper.
Se toaca morcovul marunt si se adauga in tocanita, calindu-l si pe aceasta timp de 5-6 minute, apoi se adauga maslinele.
Ciupercile se taie sferturi, se prajesc la foc iute intr-o tigaie separata, iar cand sunt aurii se transfera in tocanita.
Se stinge cu suc de rosii, se drege de sare si piper, apoi se da in cateva clocote.
Se ia de pe foc si se adauga ceapa verde (tocata fulgisori) si verdeata.
Se serveste cu mamaliga sau cu paine prajita.
Ingrediente
2 cepe mari
Dafin, cimbru, ulei masline
Sare si piper
Un catel de usturoi
2 morcovi
250 g masline naturale, fara samburi (kalamata)
400 g ciuperci
O cutie suc de rosii sau o conserva de rosii in bulion (400g)
O legatura verdeata (patrunjel)
O legatura ceapa verde
Mod de preparare
Secaleste
ceapa toaca marunt impreuna cu usturoiul, cimbru si dafin, intr-o lingura de ulei la foc foarte mic.
Se presara cu sare si piper.Se toaca morcovul marunt si se adauga in tocanita, calindu-l si pe aceasta timp de 5-6 minute, apoi se adauga maslinele.
Ciupercile se taie sferturi, se prajesc la foc iute intr-o tigaie separata, iar cand sunt aurii se transfera in tocanita.
Se stinge cu suc de rosii, se drege de sare si piper, apoi se da in cateva clocote.
Se ia de pe foc si se adauga ceapa verde (tocata fulgisori) si verdeata.
Se serveste cu mamaliga sau cu paine prajita.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei