Dr. Pavel Chirilă, unul dintre susținătorii unei alimentaţii sănătoase, atrage atenția în cartea sa, “Nu hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau impotriva cancerului”, că factorii alimentari declansatori de cancer sunt in special zaharul alb, sarurile nitrice din compozitia preparatelor din carne (mezeluri) sau sub forma de azotati, folosiți în agricultura europeană.
Prof. dr. Pavel Chirilă este directorul Centrului Medical „Naturalia“, preşedintele Asociaţiei Române a Medicilor Fitoterapeuţi, doctor în ştiinţe medicale ce îşi propune să promoveze statutul medicului fitoterapeut în contextul actual al practicii medicale din România.
Ce spune medicul despre abuzul de proteină animală?
Medicul explică în cartea sa, cum abuzul de proteină animală conduce un drum sigur către dezvoltarea unui tip de cancer în organisumul uman. Pentru a-și susține teoria, medicul Pavel Chiriță demonstrează printr-un exemplu simplu, cum poate o substață, produsă de mai mulți factori, în organismul uman, să declanșeze boala:
”De exemplu, abuzul de proteină de origine animală poate favoriza apariția cancerului.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Despre proteina de origine animală toate tratatele de oncologie serioase spun că favorizează instalarea unui cancer. Aceeași poveste este cu zahărul, ” a explicat medicul.
Cum evităm dezvoltarea cancerului?
Dr. Pavel Chirilă recomandă, pentru un stil de viață sănătos și, de asemnea, pentru scăderea riscului de apariție al cancerului să nu fumați, să evitați, pe cât posibil consumarea zahărul alb rafinat și a făinii albe.
Acesta completează cele afirmate, prin câteva realități abordate de-a lungul timpului în meseria pe care o practică: “Zilnic, aproximativ cinci pacienți cu cancer vin în cabinetul meu și îmi cer terapii altele decât cele recomandate de oncolog. Eu îi întreb ce sfaturi au primit de la medic legate de alimentație. Și, invariabil, aproape 99% dintre acești pacienți îmi spun că au fost sfătuiți să mănânce orice, dar mai ales fripturi în sânge, adică o alimentație hipercalorică, deși aceasta favorizează cancerul”, spune profesorul Chirilă.
Citeste si: Ulcerul duodenal: Cat este de periculos si cum poate fi tratat?