Tocmai acum s-a aflat! Ce alimente declanșează cancerul? Toată lumea trebuie să știe

Author: Redactia WOWbiz
Actualizat: 28 iul 2022, 03:40
Ce alimente provoacă cancerul?

Pavel Chirilă atrage atenția asupra alimentelor ce pot declanșa cancerul. Factorii alimentari declanşatori de cancer sunt în special zahărul alb, sărurile nitrice din compoziţia preparatelor din carne sau sub formă de azotaţi.

Dr. Pavel Chirilă, unul dintre susținătorii unei alimentaţii sănătoase, atrage atenția în cartea sa, “Nu hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau impotriva cancerului”, că factorii alimentari declansatori de cancer sunt in special zaharul alb, sarurile nitrice din compozitia preparatelor din carne (mezeluri) sau sub forma de azotati, folosiți în agricultura europeană.

Prof. dr. Pavel Chirilă este directorul Centrului Medical „Naturalia“, preşedintele Asociaţiei Române a Medicilor Fitoterapeuţi, doctor în ştiinţe medicale ce îşi propune să promoveze statutul medicului fitoterapeut în contextul actual al practicii medicale din România.  

Ce spune medicul despre abuzul de proteină animală?

Medicul explică în cartea sa, cum abuzul de proteină animală conduce un drum sigur către dezvoltarea unui tip de cancer în organisumul uman. Pentru a-și susține teoria, medicul Pavel Chiriță demonstrează printr-un exemplu simplu, cum poate o substață, produsă de mai mulți factori, în organismul uman, să declanșeze boala:

”De exemplu, abuzul de proteină de origine animală poate favoriza apariția cancerului.

Mai ales atunci când carnea mai este și de proastă calitate, cu hormoni, cu animalul hrănit cu organisme modificate genetic, riscul crește. Nu mai vor­besc de categoria numită me­ze­luri, salamuri, care conțin o substanță numită nitrozamină, dovedită a fi cancerigenă. Aceasta este printre puținele substanțe oncogene cunoscute în lume pe care laboratoarele de cercetare oncogene o folosesc de câteva decenii pentru cercetare. Dacă dai această substanță în doză mai mare unui animal de experiențe astăzi, cu precizie a 14-a zi acesta are cancer la ficat.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Despre proteina de origine animală toate tratatele de oncologie serioase spun că favorizează instalarea unui cancer. Aceeași poveste este cu zahărul, a explicat medicul.

Citeste si: Analize gratuite pentru persoanele de peste 40 de ani! Iată cum trebuie să procedați pentru a beneficia de gratuitate

Cum evităm dezvoltarea cancerului?

Dr. Pavel Chirilă recomandă, pentru un stil de viață sănătos și, de asemnea, pentru scăderea riscului de apariție al cancerului să nu fumați,  să evitați, pe cât posibil consumarea zahărul alb rafinat și a făinii albe. Zahărul alb este al doilea factor oncogen ca frecvenţă în cazurile de cancer, a precizat Dr. Pavel Chirilă. Cea de a doua mare catastofă alimentară, care conţine într-un procent foarte mare amidon (cu efecte similare ca şi consumul de zahăr alb) este făina albă.

Evitați fructele și legumele care arată foarte bine și, mai ale, mezelurile! Lista de factori care ar trebui îndepărtați continuă prin eliminarea organismelor modificate genetic, evitați parabenii din cosmetice și, nu în ultimul rând, să încercați să vă eliberați de stres și de emoți negative.

Acesta completează cele afirmate, prin câteva realități abordate de-a lungul timpului în meseria pe care o practică: “Zilnic, aproximativ cinci pacienți cu cancer vin în cabinetul meu și îmi cer terapii altele decât cele recomandate de oncolog.

Eu îi întreb ce sfaturi au primit de la medic legate de alimentație. Și, invariabil, aproape 99% dintre acești pacienți îmi spun că au fost sfătuiți să mănânce orice, dar mai ales fripturi în sânge, adică o alimentație hipercalorică, deși aceasta favorizează cancerul”,   spune profesorul Chirilă.

Citeste si: Ulcerul duodenal: Cat este de periculos si cum poate fi tratat?

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.