Tocmai acum s-a aflat! România poate primi migranți afgani, dar cu o condiție. Anunțul lui Lucian Bode

Autor: Marina Ionescu
Ministrul de Interne, Lucian Bode.
Sursa: Facebook

Ministrul Lucian Bode a luat o decizie de ultimă oră. Acesta a mărturisit că România este disponibilă să primească migranți din Afganistan.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că România are capacitatea de a primi migranți afgani, dar numai dacă verificările sunt realizate de structurile statului român.

Citeste si: Lovitură cruntă pentru românii care vor să călătorească în această țara. A fost instaurata STAREA DE URGENȚĂ. Restricțiile sunt dure

România poate primi migranți afgani

După evacuare și aducerea în țară a celor 49 de cetățeni români din Afganistan, Lucian Bode a precizat că putem primi migranți afgani, doar dacă verificările sunt făcute de către statul român, potrivit Stirilekanald.ro.

„În legătură cu această criza din Afganistan, a migranților, cel mai important lucru pe care l-am realizat este cel privind aducerea în siguranță a celor 49 de cetățeni români aflați în Afganistan.

Eu felicit atât pe colegii de la MApN, pe colegii de la MAE, care au coordonat această celulă de criză, cât și structurile noastre speciale, serviciile secrete, care au reușit împreună ceea ce nu au reușit să facă multe națiuni, din păcate, anume aducerea tuturor cetățenilor acasă”,
a declarat Lucian Bode cu privire la situația din Afganistan.

Citeste si: Vin migrantii peste noi? Imagini spectaculoase de la frontiera cu Serbia. In ce conditii traiesc acestia si ce planuri au. Ce raspuns au dat cand au fost intrebati daca vor sa vina in Romania

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Totodată, România pune la dispoziție 751 de locuri pentru refugiați în centrele din subordinea MAI. În acest moment în țara noastră există două centre de custodie și șase centre de azil.

„Avem două centre de custodie, unde avem peste 200 de locuri, sub 60% gradul de ocupare, centre în regim închis.

Avem șase centre de azil, au o capacitate de 1.100

de locuri. Astăzi sunt disponibile 751 de locuri, iar în cele șase centre avem 496 de migranți, de cetățeni care beneficiază de condiții de azil. Suntem pregătiți să primim în aceste centre colaboratori ai structurilor noastre, persoane aflate în risc iminent – jurnaliști, magistrați, suntem pregătiți să primim studenți care beneficiază de burse în România și persoane aflate într-un pericol iminent în Afganistan cu o singură condiție- verificările să fie realizate de structurile statului român”, mai spune Bode.

Citeste si: Raport ingrijorator! Cati romani pleaca din tara in fiecare ora

Potrivit ministrului de Interne, în România au încercat să între până în acest moment 47.000 de migranți. 10.000 au fost depistați în interiorul granițelor, iar 37.000 au fost întorși la frontieră.

"România se află pe ruta de tranzit a Balcanilor de Vest. Avem forțe dislocate în special pe granița de vest.

România este pregătită în perspectiva unui val de migranți care se preconizează", a spus Lucian Bode.