Tocmai ai fost cerută în căsătorie? Iată cum organizezi petrecerea de logodnă!

Autor: Diana Tilă

În sfârșit ai fost cerută în căsătorie și vrei să împărtășești întregii lumi cea mai fericită veste? Cum altfel să te introduci lumii ca ”viitoare soție” fără o petrecere de pomină? Logodna este o schimbare uriașă în viața de cuplu și momentul care anunță data la care va avea loc un alt fericit eveniment, respectiv nunta.

Orice femeie își dorește ca logodna și nunta să fie evenimente perfecte, unice, care să rămână în memoria invitaților și despre care să se vorbească mult. Totuși, când vine vorba de organizare, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare, nervi de oțel și să ceri ajutor din partea celor din jur, atunci când simți că situația îți scapă de sub control.

Iată câțiva pași care te vor ajuta ca petrecerea de logodnă să fie una reușită și cu puțin stres:

Decide-te asupra tipului de eveniment pe care vrei să îl organizezi

Ia în calcul propriile dorințe, precum și bugetul disponibil. Astfel, poți opta între o cină relaxantă alături de persoanele dragi din viețile voastre, un grătar în curte (dacă vremea o permite) sau un cocktail party.

Pentru preparate delicioase și proaspete poți alege serviciile unei firme de catering, însă de băuturi și cocktail-uri va trebui să vă ocupați voi. Pentru că iarna încă nu și-a pus amprenta, o bună idee este să achiziționați sortimente de la un magazin de bauturi alcoolice și să creați cocktail-uri de iarnă colorate. 

Stabilește data

Este foarte important de menționat faptul că logodna se celebrează la maximum 3 luni de la data primirii inelului. Cu cât amâni momentul, cu atât vei renunța la ideea de logodnă și vei face direct nunta.

Decide-te asupra locației

Poți organiza o petrecere simplă, cu rudele și cei mai apropiați prieteni. De cealaltă parte, dacă ai de gând să organizezi logodna în apropierea primăverii, nu ar strica să te interesezi de un spațiu verde sau o sală unde să ai la dispoziție mese, scaune, mobilier de lounge și orice altceva ai avea nevoie.

Dacă vrei ca petrecerea de logodnă să fie una de pomină, varianta localului este cea mai potrivită. Dacă nu vrei să alergi de la o locație la alta, te poți consulta cu un organizator de evenimente, care îți va pune la dispoziție o listă completă de restaurante, hoteluri, cluburi, dar și locații istorice. Odată aleasă locația, nu mai trebuie să îți bați capul cu organizarea, mâncarea sau băutura - mai ales că multe restaurante pun la dispoziție open bar, unde se servesc diverse băuturi alcoolice sau cocktail-uri create cu rom Diplomatico.

Alege meniul

În cazul în care petrecerea va avea loc acasă, un aperitiv și un grătar sunt suficiente. Dacă te-ai decis să organizezi logodna la restaurant, cu mulți invitați, asigură-te că ai la dispoziție o varietate de feluri de mâncare, dulciuri și băuturi din care oamenii pot alege.

Fă-ți o listă de invitați

De regulă, la petrecerea de logodnă se invită doar persoanele apropiate, cu care ai anumite relații de prietenie. Ia în calcul că persoanele participante la logodnă trebuie invitați și atunci când va avea loc nunta.

Anunță invitații dacă vrei sau nu cadouri

Sunt petreceri de logodnă organizate cu scopul de a primi cadouri sau bunuri din partea invitaților. Pentru a evita situațiile stânjenitoare, ar fi mai bine să îi anunți pe invitați dacă există reguli sau nu.