Tombola de 1 milion de lei pentru elevii vaccinati anti-COVID! Ministrul Cimpeanu a dezvaluit cand au loc primele extrageri

Author: Alice Popescu
Actualizat: 31 iul 2022, 13:50
Ministrul Sorin Campeanu a anuntat primele stimulente financiare pentru a creste procentul elevilor vaccinati.
Sursa: Captură KANAL D

Datele arata ca, pana acum, in Romania s-au vaccinat numai 5% dintre copiii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani si 20% dintre cei care au intre 16 si 19 ani. In ciuda acestor statistici, ministru educatiei Sorin Campeanu a anuntat ca noul an scolar va incepe pe 13 septembrie 2021 cu prezenta elevilor in clase iar elevii vor merge a scoala pana cand rata de infectare in localitate depaseste 6‰.

In cazul unei imbolnaviri intr-o clasa, toti elevii din acea clasa vor fi testati, cu acordul lor, pentru ramanerea fizica la scoala. Daca nu isi vor da acordul, intreaga clasa va trece automat in sistemul de educatie online. In plus, ministrul Cimpeanu a anuntat ca va organiza campanii de informare in scoli si ca va asigura tot ce e necesar astfel incat in scoli sa se vaccineze cat mai multi elevi. 

"Parintii care au copiii vaccinati nu au de ce sa fie ingrijorati. Parintii care au copiii nevaccinati, ar trebui sa se ingrijoreze", le-a transmis ministrul parintilor. 

Pentru cresterea ratei vaccinarii in randurile elevilor, Ministerul Educatiei a aprobat oferirea de stimulente financiare pentru parinti. In plus, se intentioneaza organizarea unei "tombole a vaccinarii".

Sunt banii stimulentul care ii va convinge pe parinti sa isi vaccineze copiii? Ce spune ministrul Cimpeanu

Ministrul Cimpeanu a marturisit ca procentele copiilor vaccinati sunt mult sub media nationala a adultilor, care este oricum este la un nivel scazut fata e asteptarile autoritatilor si fata de procentele altor tari din regiune. 

"Este important sa stimulam acest proces de vaccinare. Il stimulam deja prin campania care a inceput deja. La nivelul fiecarei scoli din Romania, exista o persoana desemnata pentru facilitarea legaturii intre DSP si parinti pentru a adresa intrebari pertinente, pentru a se convinge si pentru a da un raspuns informat la chestionarul care va

veni:

<Sunteti de acord sa fie vaccinat copilul dvs? Da/Nu/Sunt indecis>

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

In acest fel vom putea sa programam mai eficient un proces de vaccinare cu echipe mobile in scoli. Vei dimensiona si timpul, si personalul, si numarul de doze. Aceasta e o componenta a stimulentului.

Cealalta componenta: daca sunt familii numeroase, cu 5-6-8-10 membri, deja acel stimulent in tichete de masa ar putea sa conteze. Este un aspect foarte important, mai ales in mediile dezavantajate din Romania care, din perspectiva vaccinarii, inregistreaza o proportie mai mica decat media.

Tombola de 1 milion de lei pentru elevii vaccinati

Pe de alta parte, acele tombole vor avea un premiu de un milion de lei, care e atractiv pentru oricine, nu doar pentru comunitatile dezavantajate.

Tragerile vor fi fie lunare, fie la doua saptamani, pe parcursul lunilor octombrie, noiembrie, decembrie.

Mizam pe un cumul de stimulente care sa imbunatateasca rata de vaccinare in asa fel incat sa putem depasi aceasta perioada de criza sanitara, pentru ca testarea, respectarea regulilor sanitare, distantarea adecvata ne ajuta doar sa tinem sub control pandemia.

Singurul gest care ne ajuta sa punem capat pandemiei este vaccinarea" a declarat ministrul Sorin Cimpeanu in cadrul emisiunii "40 de intrebari cu Denise Rifai", difuzate marti seara de KANAL D.

Stimularea financiara a vaccinarilor a fost aplicata cu succes in alte state. De exemplu, statul american Ohio a oferit, tot prin intermediul unei loterii, premii de un milion de dolari pentru cinci persoane vaccinate.

Citeste si: Bilanț coronavirus 31 august 2021: Numărul deceselor cauzate de Covid 19 crește îngrijorător! Numărul cazurilor noi explodează!

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?