Top 10 cele mai bune seriale turcești din toate timpurile! Iată ce loc ocupă îndrăgita producție Suleyman Magnificul, sub domnia iubirii, care a făcut furori și în România

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 12 sep 2024, 15:45
video Foto(9)

Producțiile turcești au devenit din în ce mai urmărite de publicul din întreaga lume continuă să se bucure de mare popularitate! De-a lungul anilor, telespectatorii au îmbrățișat mai multe genuri de seriale, însă de departe cel mai mare succes l-au înregistrat cele dramatice.

În ultimele două decenii serialele turcești au câștigat din ce în ce mai mult teren în față celor sud americane, iar actorii turci au captivat tot mai mulți fani și se bucură de popularitate în toate colțurile lumii. Publicul din România a îmbrățișat producțiile turcești cu mare încântare. Printre serialele care au făcut furori în ultimele două decenii au fost Ezel, Iubire ascunsă, Suleyman Magnificul, sau Dragoste infinită.

Iată cum arată un top zece al celor mai bune seriale turcești din toate timpurile realizat de IMDb.

Top 10 cele mai bune seriale turcești din toate timpurile

Serialele produse în Turcia au ajuns să fie apreciate chiar și în India, unde au început să fie vizionate din ce în ce mai mult și s-au bucurat de mari audiențe și au devenit un adevărat fenomen.

Motivul principal au fost actorii turci foarte talentați și frumoși, care au captivat atenția publicului cu talentul și farmecul lor. Site-ul imdb.ro a realizat un top zece al celor mai bune seriale turcești din toate timpurile:

1. Fatmagul

Serialul Fatmagul prezintă povestea unei tinere, Fatmagul (Beren Saat), o față frumoasă și naivă, care locuiește în Cesme. După moartea părinților ei, ea rămâne cu fratele ei.

Tânăra plănuise să se căsătorească în vara cu logodnicul ei, Mustafa (Firat Celik). Însă o tragedie de neuitat transformă viață lui Fatmagul atât de radical încât ea nu va putea să se întoarcă la viață anterioară și povestea se va complică din ce în ce mai mult.

2. Dragoste infinită

Producția Dragoste infinită (cu denumirea originală “Kara Sevda”) a avut un succes răsunător încă de la primul episod în Turcia și apoi a cucerit rând pe rând toate țările în care s-a difuzat și s-a bucurat de audiențe uriașe.

Personajele principale din serialul “Dragoste infinită” nu sunt străine nici publicului din România: Burak Özçivit este cunoscut din serialul fenomen “Suleyman Magnificul”, în rolul lui Malkoçoğlu, iar Neslihan Atagül a interpretat rolul Neriman în serialul “Un destin la răscruce”.

3. Dragoste de contrabandă

Serialul Dragoste de contrabandă prezintă povestea unui tânăr ambițios, Omar, care este ofițer de poliție. După moartea logodnicei sale, acesta suferă profund și trece cu greu peste cumplitele momente.

Cadavrul logodnicei lui Omar a fost găsit pe vârful unei stânci, într-o mașina lângă un om de afaceri bogat. După șocul morții ei șubițe și acuzațiile că această l-a înșelat, Omar își dă seama că în spatele crimei ei suspecte se află multe necunoscute.

Citește și: Care este cel mai bun serial turcesc din toate timpurile. A fost urmărit de 500 de milioane de oameni din toată lumea

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

4. Suleyman Magnificul, sub domnia iubirii

Serialul Suleyman Magnificul, sub domnia iubirii este cea mai ambițioasă producție turcească, o călătorie în orientul secolului al XVI-lea, când otomanii începuseră să amenințe creștinătatea și să devină o superputere a lumii. Poveștile din haremul Sultanului Suleyman Magnificul, intrigile politice ale vremii, elemente de cultură și de civilizație ale perioadei otomane alcătuiesc un tablou viu și foarte bine articulat din punct de vedere scenaristic și regizoral. Istoriile personale, precum cea a sclavei care va deveni soția lui Suleyman, sau cea a lui Ibrahim, marele vizir al sultanului, sunt proiectate în contextul luptelor pentru putere de la Curte și a celor pentru supremația geopolitică.

5. Iubire ascunsă

Adaptare a unui român scris de Resat Nuri Guntekin, serialul Iubire ascunsă este o poveste despre inocentă, trădare, pasiune şi dragoste. Adnan este un bărbat care după pierderea soției sale s-a retras din viața socială, singură să ocupație devenind cei doi copii ai săi, Nihal şi Bulent. Adnan locuieşte într-una dintre cele mai frumoase vile din Istanbul, alături de personalul casei pe care l-a moștenit de la familia să, de o dădacă pe jumătate franțuzoaică şi de un tânăr pe nume Behlul. Printr-o coincidența o revede pe Bihter, fata unei familii importante din Istanbul, şi odată cu această reîntâlnire, sentimentele care până atunci păreau uitate vor ieşi la iveală.

6. Mama

Serialul Mama este o adaptare după producția japoneză Mother și spune povestea lui Melek, o fetiță în vârstă de 7 ani, ignorată și maltratată de mama ei, această își va găși alinarea lângă profesoară ei Zeynep, pe care va ajunge să o considere mama sa.

7. Iubire și răzbunare

Iubire și răzbunare prezintă povestea impresionantă a lui Cesur care se întoarce în satul tatălui său cu un plan elaborat de a răzbuna moartea tatălui său. Singurul lucru pentru care nu plănuise este Suhan, fiica bărbatului despre care crede că este responsabil pentru uciderea tatălui său.

8. Feriha

Feriha Yilmaz (Hazal Kaya), protagonista serialului, locuiește în Istanbul, împreună cu părințîi și cei doi frați ai săi. Ea provine dintr-o familie săracă, dar învață foarte bine și are ambițîi mari. Tatăl ei, RızaYılmaz (Metin Çekmez), este portar în Etiler, un cartier bogat al Istanbulului, iar mama, Zehra Yılmaz (Vahide Gördüm), este menajeră. Feriha nu acceptă faptul că este fiica de portar și le promite părinților că va avea o viață mai bună decât a lor. Intrată cu bursă la facultate, Feriha crede că de acum înainte viață ei va fi mult mai frumoasă. Atât de mult își dorește această schimbare încât începe să modifice realitatea, dându-le de înțeles noilor colegi, majoritatea bogați, că provine dintr-o familie înstărită. Pe aleile facultățîi, Feriha îl întâlnește pe Emir Sarrafoğlu (Cagatay Ulusoy), “băiatul de aur” al facultățîi, “prințul moștenitor nocturn”, cum îl alintă prietenii.

9. Ezel

Producția Ezel este considerat unul dintre cele mai reușite seriale turcești deoarece a fost difuzat în cele mai multe țări și încă își menține renumele pe plan internațional. “EZEL” este povestea de viaţă a lui Omer, un tânăr îndrăgostit şi plin de speranţă, care urmă să se căsătorească cu față visurilor lui după terminarea armatei. Destinul însă îşi spune cuvântul, iar acesta se trezeşte brusc la închisoare, acuzat de crimă. Femeia pe care o iubea, Eysan, şi cei mai buni prieteni, Cengiz şi Ali, îi întinseseră o cursă, care l-a aruncat departe de familie şi de tot ce iubea. Reuşind să scape din închisoare, Omer îşi schimbă înfăţişarea şi identitatea şi devine, astfel, Ezel, un om al cărui principal scop este răzbunarea. Va reuşi Ezel să îşi înăbuşe dragostea pe care încă i-o poartă lui Eysan pentru a-şi duce la îndeplinire planul?

Citește și: Top zece al celor mai faimoase actrițe din Turcia! Iată pe ce loc se situează îndrăgita Neslihan Atagül

10. Ask Laftan Anlamaz

Serialul Ask Laftan Anlamaz prezintă povestea impresionantă a frumoasei Hayat, o fată de la țară cu părinți stricți și conservatori. Ea este într-o relație de dragoste cu șeful ei Murat. Hayat este plină de secrete care îi pot distruge carieră și relația.

 

 

 


Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.