Top 10 LOCURI CIUDATE unde iti pot aparea PISTRUI FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:38

Chiar daca facem o gramada de lucruri pentru a avea grija de pielea noastra nu putem trece cu vederea faptul ca uneori mici imperfectiuni apar si raman acolo indiferent de ceea ce am face: este vorba despre pistrui.

La varsta de 4 ani ei sunt adorabili, insa odata ce incepi sa cresti te saturi de titulatura de "pistruiat" sau "pistruiata" pe care ti-o adreseaza toata lumea.

 

Se spune foarte des ca pistruii sunt semne care iti apar de la nastere. Nimic mai adevarat. Pistruii sunt de cele mai multe ori rezultatul expunerii excesive la soare.

 

Se stie ca sucul de lamaie si cremele foarte hidratante pot duce la disparitia lor.

Lotiunile de soare sunt cel mai eficient mod de a preveni aceasta forma de pigmentare si decolorare a pielii.

 

Iata cele mai ciudate zece locuri unde iti pot aparea pistruii:

 

10. Talpa piciorului

 

Pistruii pot aparea pe degetele de la picioare sau pe portiunea superioara a labei piciorului. Acest lucru se intampla in special daca umblii descult mult timp sau porti papuci foarte des.

Cum poti scapa de ei? Cu suc de lamaie sau crema hidratanta.

 

9. Picioare

 

Pistruii pot aparea si pe picioare, mai ales pe gambe sau genunchi. Si coapsele pot fi afectate daca sunt expuse excesiv la soare.

 

8. Abdomen

 

Daca nu cumva ii mostenesti de la mama sau de la tata, pistruii pe care ii ai pe abdomen au aparut mai mult ca sigur din cauza faptului ca  pielea a fost afectata de soare sau pentru ca

iti place sa porti bikini.

 

7. Sani

 

Femeile care stau mult in soare sau cele care fumeaza pot face pistrui chiar in zona sanilor. Acestia iti fac pielea sa arate mai imbatranita decat este de fapt, deci mai bine foloseste o crema hidratanta.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

6.

Spate

 

Aproape fiecare dintre noi are cel putin un pistrui sau o alunita pe spate. Acest lucru este valabil in special in cazul baietilor care umbla foarte mult fara tricou. Poate fetelor le place, insa pielea ta cu siguranta nu apreciaza lipsa de protectie solara.

 

5. Umeri

 

Pistruii pe umeri apar de obicei atunci cand umblii foarte mult cu umerii goi in soare si nu folosesti o lotiune de protectie.

Pielea se arde iar pigmentarea cauzeaza aparitia pistruilor.

 

4. Gat

 

Pistruii prezenti pe gat sunt foarte rari, insa ei pot aparea si aici. 

 

3. Nas

 

Daca ai pistrui pe nas aminteste-ti sa nu iesi in soare fara sa folosesti o crema de protectie. Altfel risti ca acestia sa se imprastie pe toata fata foarte rapid.

 

2. Pleoape

 

Pielea de pe pleoape este extrem de sensibila. De multe ori ne ardem din cauza soarelui puternic fara sa ne dam seama, ceea ce poate duce la aparitia pistruilor in acest loc.

 

1. Urechi

 

Cel mai ciudat loc unde pot aparea pistruii sunt lobii urechilor. Daca ai unul singur il poti acoperi usor, insa daca ai mai multi nu te mira atunci cand ceilalti se vor uita un pic ciudat la urechile tale.