TOP 10 lucruri care fac diferenta intre BARBATII adevarati si BAIETII de care se feresc femeile

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 22 sep 2020, 19:25

Femeile se afla, constient sau inconstient, in cautarea unui partener de viata care sa dea dovada de responsabilitate si care sa le ofere siguranta si stabilitate. Cu toate acestea, multe dintre ele se intreaba de ce nu reusesc sa gaseasca persoana potrivita pentru ele si esueaza constant in relatiile de cuplu.

Raspunsul este simplu: multe femei nu reusesc sa faca diferenta intre barbatii maturi si cei imaturi si ii confunda pe cei din urma cu cei dintai.

Iata cateva lucruri care fac diferenta intre barbatii maturi si cei imaturi si care i-ar putea ajuta chiar si pe „baieti” sa inteleaga ce asteptari au, de fapt, femeile de la ei:

1. Baietii pretind. Barbatii fac!

Baietii se lauda constant cu numarul cuceririlor, cu trofeele obtinute la diferite competitii sportive sau cu banii pe care ii castiga.

Pe de alta parte, barbatii fac ceea ce cred ca trebuie sa faca si nu le pasa de parerea celorlalti despre ei. In plus, barbatii se asigura ca pot sa faca intotdeauna ceea ce-si propun si au grija sa aiba mereu la indemana uneltele necesare, indiferent daca vorbim despre sport, despre pasiuni sau despre muncile din jurul casei. Spre exemplu, un barbat nu o sa lase niciodata mizeria sa-i invadeze casa, nu-si lasa masina nespalata si nu asteapta o femeie harnica sau o minune pentru a-l salva, ci cumpara ustensilele de care are nevoie pentru a face ceea ce poate sa
faca fara ajutorul nimanui. Spre exemplu, unui barbat adevarat n-o sa-i lipseasca niciodata un aparat de spalat sub presiune, care se gaseste pe piata in zeci de modele, dupa cum vedem la toolman.ro, si va avea intotdeauna in casa sau in garaj un set complet de scule si o lopata sau un aparat pentru deszapezirea curtii si a automobilului personal.

2. Baietii cauta cauze pentru ceea ce nu pot.
Barbatii cauta mereu sa afle ce pot

Baietii isi cauta intotdeauna scuze: „nu detin destule informatii”, „nu sunt pregatit” sau „nu are rost sa incerc, oricum va veni alticneva cu o pila”. Barbatii, in schimb, cauta mereu noi modalitati de a-si atinge scopurile si cauta constant solutii. Ei vor spune: „ma trezesc cu o jumatate de ora mai devreme”, „voi economisi timp de o luna” sau „voi incerca oricum, stiu ca pot sa fac asta”.



3. Baietii fac ceea ce este usor. Barbatii fac ceea ce este bine sa faca

Barbatii imaturi cauta intotdeauna cea mai simpla solutie si isi doresc rezultate rapide si spectaculoase. Barbatii maturi, in schimb, fac ceea ce trebuie sa faca, indiferent de cantitatea de efort pe care trebuie sa o depuna, si sunt mereu in cautarea solutiilor pe termen lung.

4.

Barbatii imaturi dau vina pe altii pentru greselile lor. Barbatii maturi isi asuma responsabilitatea

Barbatii imaturi incearca intotdeauna sa dea vina pe altii pentru problemele lor si evita sa-si asume responsabilitatea pentru propriile actiuni. Barbatii maturi, in schimb, isi asuma responsabilitatea pentru ceea ce fac si stiu ca doar acceptand greselile si invatand din ele vor putea evolua.

5. Baietii asteapta permisiunea altora. Barbatii isi ofera singuri permisiunea

Baietii asteapta ca prietenii sa rada la glumele lor, femeile sa faca primul pas, iar seful lor sa-i invite sa-si expuna ideile la locul

de munca. Barbatii actioneaza si fac ceea ce doresc sa faca, fara sa astepte invitatii politicoase si asumandu-si responsabilitatea deciziilor pe care le iau.

6. Baietii reprima. Barbatii exprima

Barbatii imaturi isi reprima gandurile si sentimentele, deoarece se tem intotdeauna de modul in care ar putea fi judecati de catre ceilalti. Barbatii, in schimb, isi exprima sentimentele si dorintele, deoarece stiu ca doar astfel pot avea parte de viata pe care si-o doresc.

7. Barbatii imaturi cauta informatii care sa le spuna ca au dreptate. Barbatii maturi cauta dovezi ca nu au dreptate

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Barbatii imaturi cauta intotdeauna validarea celorlalti in ceea ce ii priveste si se comporta la fel si in cazul informatiilor cu privire la o anumita opinie pe care o exprima. Ei vor cauta intotdeauna informatiile care sa le dovedeasca celorlalti ca au avut dreptate. De cealalta parte, barbatii maturi sunt deschisi la informatiile care le demonstreaza ca nu au dreptate si cauta intotdeauna sa afle care sunt opiniile contrare parerilor lor.

8. Baietii sunt intimdati de succesul altora. Barbatii sunt inspirati de succesul celorlalti

Cand un barbat imatur afla vesti despre succesul unei cunostinte, devine nervos si speriat, desi nu va recunoaste niciodata asta, si se intreaba constant ce este in neregula cu el insusi. De cealalta parte, un barbat se inspira din succesul celorlalti si stie ca, daca altcineva a reusit intr-un anumit domeniu, ar putea reusi si el.

9. Barbatii imaturi traiesc vietile altora. Barbatii maturi isi traiesc propriile vieti

Barbatii imaturi se ghideaza intotdeauna dupa ceea ce parintii, sotia sau societatea le spun ca este bine sa faca. Barbatii fac ceea ce-si doresc sa faca, conform propriilor principii, si isi traiesc viata dupa bunul plac.

10. Baietii cauta sa se catere pe ceilalti. Barbatii ii ajuta pe ceilalti sa-si indeplineasca visurile

Un barbat imatur este cu atat mai fericit, cu cat numarul celor fata de care se simte superior este mai mare. Pe de alta parte, fericirea unui barbat adevarat consta in modul in care isi traieste viata si in masura in care reuseste sa-i ajute si pe ceilalti sa-si indeplineasca visurile.

 

Foto: Creative Commons

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!