Top 10 sfaturi despre cum poti deveni mai fericit. Invata cateva trucuri simple!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 09:14

Cum pot fi fericit? De ce mi se intampla numai mie lucruri rele? Acestea sunt doar cateva intrebari la care persoanele ce trec printr-o perioada mai dificila a vietii incearca sa gaseasca un rapsud crezand ca se vor linisti.

Nimeni nu poate garanta ca vei deveni mai fericit dupa ce cititi sfaturile de mai jos, dar incearca sa absorbi cat mai multa energie pozitiva. Fericirea este doar o stare de spirit. Este diferita pentru ca oamenii sunt diferiti. Sa recunosteam ca si daca inmanam aceeasi bani la doua persoane diferite pot face doar una dintre ele fericita. Toti suntem diferiti si avem capacitati si dorinte diferite, dar motivele de tristete sunt aceleasi.


1. Gandirea negativa
In viata este totul despre optiuni. Fiind negativ este o alegere, la fel ca alegerea sa fim pozitivi. Singura problema este ca negativitatea care anterior a fost o alegere a cum devine o boala. Si partea cea mai rea este ca iti poate distruge intreaga stare emotionala, dar si etica de lucru.

2. Recunostinta
Este indicat sa inveti ca prin a da inapoi comunitatii te poate face sa realizezi ca exista persoane mult mai putin norocoase decat tine, care traiesc sub-standardele vietii si fara a fi capabili de
a face o alta alegere. Faptul ca il ajuti pe cel mai slab cu siguranta te va face sa te simti mult mai bine. Este bine sa nu uiti niciodata de unde ai plecat.

3. Formularea
Procesu de gandire este continuu si in timp real.  Daca nu esti sigur de cum trebuie sa gandesti ca sa fii fericit, noi iti dam o sugestie de cum ar trebui sa faci: "vreau sa fiu fericit".
Aceasta pune accentul pe perceptia ca nu sunt multumit. Asa ca schimba modul de redactare in ceva cu adevarat pozitiv: "Vreau fericirea pe care o am deja pentru a merge mai departe si a deveni si mai bun".

4. Timpul
Trebuie sa fii constient de faptul ca oricat de urat ar suna timpul le vindeca pe toate. Trebuie sa invatam sa compensam ceea ce ne dorim cu timpul.
Ca poate ne dorim ceva, dar deocamdata nu este timpul potrivit. Uneori lucruri sunt facute in asa fel incat sa nu se intample niciodata si in alte situatii se intampla niste lucruri la care nici nu aveai curajul sa te gandesti.

5. Atitudine
a
Viata nu este cu siguranta un pat de trandafiri si cu cat iti dai seama de acest lucru, cu atat iti va fi mai bine.
Din punct de vedere psihologic si motivational se crede ca in 90% din situatii este vorba de efort si in 10% este noroc. Nimeni nu vrea sa-si puna banii intr-un pariu in care sansele de ca castiga sunt minime, astfel incat nu ar trebuie sa faci nici tu asta.

6. Imaginea clara a situatiei
"Viata este o lectie pe care o vei invata dupa ce vei trece prin ea.
Este indicat sa avem o perceptie clara asupra vietii, mai degraba decat: "Eu vreau sa fiu bogat". Trebuie sa te gandesti si cum sa faci, nu sa astepti sa-ti pice din cer.

7. Crede in noi posibilitati
Este bine sa simti greutatea de pe umerii tai si sa iei masuri si sa actionezi in acest moment. De aceea trebuie sa crezi in posibilitatea ta de a deveni fericit, daca nu in acest moment poate maine, dar trebuie sa-ti doresti si sa faci ceva.

8. Simte fericirea
Se spune ca cel mai frumose lucruri din viata sunt gratuite, si asa este si fericirea. Poate suna mult prea simplu, dar lucruri trebuie sa mearga spre viitor, adica "drept inainte". Totul cu scopul de a transforma perceptia in realitate, de aceea trebuie sa lucrati la aceasta perceptie cu dumneavostra zi de zi. Poate vei ajunge sa fii incantat de rezultate, cine stie.

9. Alte persoane
Prietenii si familia pot aduce schimbari despre conceptul de sine si auto-valoare. Daca ai in jurul tau prieteni care te fac sa te simti nefericit ar trebui sa renunti la ei. Stai langa oameni carora le place viata sau te fac curios sa  o descoperi, te vor ajuta sa depasesti momentul si sa nu mai fii pesimist.

10. Relaxeaza-te
Ocupandu-ti timpul cu altceva nu inseamna ca vei fi mai fericit, ci dimpotriva. Sigur exista oameni carora le place sa fie ocupati tot timpul, dar faptul ca te uiti in spate tot timpul nu inseamna asta te va face mai fericit, nu este o strategie buna. Intinereste-ti creierul, astfel incat sa te simti din nou mai bine.

 

Taguri: