TOP 12 accesorii esenţiale pentru bucătărie care îţi fac viaţa mai uşoară

Author: Lavinia Medrea

Ai nevoie de electrocasnice ca să te bucuri de o bucătărie complet funcţională, însă fără accesoriile potrivite va deveni dificil să găteşti uşor şi rapid orice doreşti.

Da, ai nevoie de accesoriile de bucătărie potrivite la fel de mult precum ai nevoie de cuptor şi plită. De la oale şi până la spatule sau tocătoare, o mulţime de accesorii îţi pot uşura viaţa când găteşti.

Citeşte mai jos ce accesorii esenţiale de bucătărie trebuie să adaugi pe lista de cumpărături:

Tigaia cu strat antiaderent

Tigaia cu strat antiaderent e un must în orice bucătărie, indiferent de cât de des găteşti. O poţi folosi pentru o mulţime de preparate, de la banală omletă şi până la sosuri pentru paşte, grătare sau clătite.

Optează pentru o tigaie dacă vrei garanţia calităţii când vine vorba de gătit. Tigăile sunt realizate din cele mai bune materiale şi rezistă excelent în timp. Mai mult, preţul unei tigai e accesibil şi porneşte de la câteva zeci de lei.

Oală sub presiune

Dacă tigaia îţi e de folos pentru preparate precum carnea sau peşte la grătar, sosurile, omletele sau clătitele, cu oală sub presiune vei putea să găteşti orez, supe, ciorbe, risotto sau chiar tocănite. Alege cel puţin o astfel de oală în bucătăria ta, mai ales dacă vrei să găteşti rapid şi fără bătăi de cap.

O oală sub presiune e o super alegere</a> ca să găteşti preparate sănătoase cât ai clipi.

Spatulele din silicon

Spatula din silicon te ajută la o mulţime de treburi în bucătărie, de la pregătirea aluaturilor şi până la amestecarea ingredientelor pentru sosuri, paste ori risotto. Dacă găteşti des, alege un set cu mai multe spatule, de dimensiuni diferite, astfel încât să pregăteşti rapid orice fel de mâncare.

Setul de ustensile din bambus

Ustensilele de gătit, de la cleşte şi până la lingură, polonic sau spumiera îţi sunt de folos la prepararea mâncărurilor, de la ciorbe şi până la deserturi sau tocănite. Un set de ustensile din bambus reprezintă cea mai bună alegere, atât din punct de vedere al preţului, cât şi al calităţii materialului. Bambusul e un material rezistent, prietenos cu mediul şi foarte accesibil.

Telul

Telul se număra printre cele mai populare accesorii de bucătărie. Îl vei folosi cu siguranţă ca să pregăteşti mâncăruri diverse, de la omletă şi până la prăjituri. Cauta un model de dimensiuni medii, astfel încât să îţi fie uşor să îl foloseşti, dintr-un material de calitate, precum inoxul.

Prosoapele din bumbac

Ai nevoie de cel puţin câteva prosoape din bumbac în bucătărie. Le poţi folosi pentru a şterge spaţiul de lucru, vasele sau chiar pentru a te şterge pe mâini când e nevoie. Bumbacul, un material prietenos cu pielea, 100% natural, reprezintă cea mai inspirată alegere. Găseşti seturi cu prosoape din bumbac la preţuri accesibile, ce pornesc de la câţiva lei pe bucata.

Tocătoarele din lemn

Tocătorul din lemn nu trebuie să lipsească de pe lista de cumpărături dacă vrei să ai toate cele necesare în bucătărie. Este util pentru pregătirea multor alimente, de la legume şi până la fructe sau chiar carne. Achiziţionează un model de grosime medie, care să reziste cât mai bine în timp.

Blenderul

Un aparat must-have în bucătărie, blenderul îţi e de folos când vrei să prepari smoothieuri, supe, sosuri sau aluaturi. În funcţie de spaţiul de care dispui, poţi opta pentru un blender de mici dimensiuni, de mână sau pentru un model clasic.

Strecurătoarea

Chiar dacă ai impresia că nu o vei folosi prea des, strecurătoarea rămâne un accesoriu de bază în orice bucătărie. O poţi folosi pentru a strecura paste, ceaiuri sau supe ori ciorbe. Dacă achiziţionezi un model de mici dimensiuni, preţul este unul super accesibil, ce porneşte de la câţiva lei.

Prăjitorul de pâine

Prăjitorul de pâine scuteşte timp şi efort. Alege unul pentru bucătăria ta, fie că vrei să pregăteşti pâine toast sau sandwichuri rapid, fie că vrei să încălzeşti gofre ori clătite. În plus, un prăjitor de pâine colorat te va ajuta să decorezi frumos bucătăria.

Casoletele din sticlă

Depozitarea mâncării se face cel mai bine în casolete din materiale de calitate, precum sticla. Un set de casolete din sticlă cu siguranţă îţi va fi de folos în bucătărie. Caută modele etanşe, cu capac, în care să poţi depozita fructe, legume, mâncare gătită sau chiar supe.

Mixerul

Mixerul este un alt aparat pe care merită să-l pui pe lista de cumpărături pentru bucătărie. Este util pentru prepararea de aluaturi, frişcă sau sosuri, se foloseşte foarte uşor şi se depozitează şi mai uşor. Dacă vrei să economiseşte spaţiu, alege un model vertical.

Cu ajutorul accesoriilor potrivite, gătitul va deveni o joacă, fie că vrei să pregăteşti o omletă, fie că faci un cozonac. De la mixer şi până strecurătoare sau set de ustensile din bambus, asigură-te că ai mereu în bucătărie accesoriile esenţiale.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.