Top 13 cele mai bune filme horror în funcție de rating-ul IMDB: Filmul care nu te va lăsa să dormi după ce îl urmărești

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 10 sep 2024, 10:00
Filme de groază Foto(13)

Top 13 cele mai bune filme horror în funcție de rating-ul IMDB

Sursa: imdb.com

Care este topul celor mai bune filme horror în funcție de rating-ul IMDB?

Filmele horror au o putere deosebită: ne forțează să ne confruntăm cu cele mai adânci temeri și, adesea, ne lasă treji nopți întregi. Dacă ești un fan al genului și cauți filme care te vor marca, îți prezentăm o selecție de 13 dintre cele mai bine cotate filme horror de pe IMDb. Acestea sunt capodopere ale terorii, care au devenit emblematice pentru gen și continuă să îngrozească generații întregi.

Iată top 13 cele mai bune filme horror de-a lungul timpului:

13 The Others (2001)

Nicole Kidman joacă rolul unei mame care trăiește cu cei doi copii ai săi, sensibili la lumină, într-un conac izolat. Pe măsură ce se convinge tot mai mult că locuința este bântuită, tensiunea crește și ne conduce la un final cutremurător. The Others este un horror psihologic de excepție, unde atmosfera de mister și claustrofobie domină fiecare scenă.

12 The Fly (1986)

Un om de știință strălucit, interpretat de Jeff Goldblum, suferă o transformare grotească într-o creatură jumătate om, jumătate muscă, după un experiment genetic eșuat. The Fly combină groaza corporală cu o poveste emoționantă despre pierderea umanității.

11 Halloween (1978)

Un clasic al genului slasher, Halloween introduce

unul dintre cei mai faimoși criminali în serie din cinematografie, Michael Myers. După ce evadează dintr-un spital psihiatric, se întoarce în orașul său natal pentru a teroriza locuitorii. Suspansul și muzica iconică sunt elementele cheie care fac acest film de neuitat.

10 Night of the Living Dead (1968)

În acest clasic al genului zombie, un grup de oameni se baricadează într-o fermă pentru a se apăra de o invazie de morți vii.

Night of the Living Dead este unul dintre cele mai influente filme horror, creând o întreagă subcategorie a filmelor cu zombie.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

9 Let the Right One In

Acest film suedez ne introduce într-o poveste emoționantă și macabră de prietenie între un băiat timid și o fată vampir misterioasă. Let the Right One In reușește să îmbine groaza cu o poveste profund umană despre izolare și acceptare.

Citește și: Top 12 cele mai populare seriale românești, potrivit IMDb! Utilizatorii și-au ales preferatele pline de umor, dramă și suspans

8 Get Out (2017)

În Get Out, un tânăr afro-american vizitează familia iubitei sale, doar pentru a descoperi un secret înfiorător. Filmul este o critică subtilă a rasismului și un thriller psihologic care te ține în suspans până la finalul exploziv.

7 Nosferatu: A Symphony of Horror (1922)

Acest clasic al filmului mut este una dintre primele adaptări ale legendei lui Dracula. Max Schreck dă viață contelui Orlok, un vampir care își dorește o nouă reședință și pe soția unui agent imobiliar. Nosferatu rămâne un film fundamental în istoria genului horror.

6 Rosemary's Baby

Un cuplu tânăr se mută într-un apartament din New York și devine ținta unor vecini misterioși cu intenții sinistre. Rosemary's Baby este un horror psihologic în care frica vine din paranoia și din frământările interioare ale protagonistei.

5 The Exorcist (1973)

Când o fată tânără este posedată de o entitate malefică, doi preoți se unesc pentru a încerca un exorcism periculos. The Exorcist este considerat unul dintre cele mai terifiante filme din toate timpurile, datorită intensității sale și a efectelor speciale înfricoșătoare.

4 The Thing (1982)

Un grup de cercetători din Antarctica se confruntă cu un extraterestru care își poate schimba forma și care începe să-i vâneze unul câte unul. The Thing este o capodoperă a groazei, oferind suspans, paranoia și efecte practice de neuitat.

3 The Sixth Sense (1999)

Un psiholog pentru copii, interpretat de Bruce Willis, încearcă să ajute un băiat care poate vedea și comunica cu spiritele. The Sixth Sense este renumit pentru finalul său șocant și atmosfera sa învăluitoare de mister.

2 The Shining (1980)

Bazat pe romanul lui Stephen King, The Shining îl urmărește pe Jack Torrance, un scriitor care acceptă să aibă grijă de un hotel izolat pe timpul iernii, unde este bântuit de forțe supranaturale. Jack Nicholson oferă o interpretare memorabilă, iar vizualurile lui Kubrick au devenit legendare.

Citește și: Top zece cele mai bune seriale turcești votate de utilizatorii IMBD în 2024: Care este serialul care se află în vârful clasamentului

1 The Silence of the Lambs (1991)

Acest thriller psihologic este unul dintre cele mai apreciate filme horror din toate timpurile. Jodie Foster joacă rolul unei tinere cadete FBI, Clarice Starling, care trebuie să colaboreze cu un criminal canibal, Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), pentru a prinde un alt criminal în serie. The Silence of the Lambs nu este doar un horror, ci și un studiu psihologic intens, care îți va rămâne în minte mult timp după vizionare.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.