Top 15 cei mai bine cotați actori turci, potrivit IMDb. Pe ce loc se află Halit Ergenç și Burak Ozcivit

Autor: Cristina Mocanu
Top 15 cei mai bine cotați actori turci, potrivit IMDb Foto(15)

Top 15 cei mai bine cotați actori turci, potrivit IMDb

Sursa: imdb.com

Află care sunt cei mai bine cotați actori din Turcia potrivit site-ului IMDb.

Industria cinematografică turcă a crescut spectaculos în ultimele decenii, aducând în atenția internațională o serie de actori talentați care au reușit să câștige recunoaștere pe plan mondial. În acest articol, vom explora topul celor mai bine cotați actori turci conform IMDb, începând cu locul 15 și ajungând până la locul 1. Vom discuta despre realizările fiecăruia și vom afla unde se situează Halit Ergenç și Burak Özçivit în acest top.

Iată top 15 cei mai buni și bine cotați actori din Turcia:

15 Firat Tanis (Mireasă din Istanbul)

Potrivit topului IMDb, Firat Tanis se află pe locul al 15-lea. Acesta este cunoscut publicului din România pentru rolul pe care l-a interpretat în serialul „Mireasă din Istanbul”, difuzat pe Kanal D.

Fırat Tanis, născut pe 15 aprilie 1974, este un actor și regizor de renume, cunoscut pentru contribuțiile sale în teatrul turcesc și pentru rolurile sale din seriale și filme.

A studiat la Istanbul University State Conservatory, unde a absolvit în 1998. Tanış a avut roluri importante în piese precum „Romeo și Julieta” și „Woyzeck”. A devenit cunoscut pentru interpretările sale din „The Club” și a continuat să fie o prezență importantă atât pe marele ecran, cât și pe scenele de teatru din Turcia.

14 Riza Kocaoglu

Rıza Kocaoglu, născut pe 19 martie 1979, este cunoscut pentru rolurile sale din „Çukur” și „Ezel”.

Născut în Izmir, Kocaoğlu a avut o carieră prolifică în cinematografie, având roluri semnificative în filme și seriale de succes. De asemenea, a fost apreciat pentru performanțele sale din „Kuzey Güney” și „Filinta”. Talentul său în interpretarea personajelor complexe l-a făcut un favorit al criticilor și al publicului.

13 Murat Yildirim (Ramo)

Murat Yildirim, născut pe 13 aprilie 1979, este un actor și scriitor cunoscut pentru rolurile sale din „Suskunlar” și „Gecenin Kraliçesi”.

A debutat pe marele ecran cu succes și a continuat să câștige popularitate datorită interpretărilor sale puternice și autentice. Yıldırım a fost lăudat pentru abilitatea sa de a aduce la viață personaje complexe și emoționante în seriale și filme de succes.

Actorul a apărut și în serialul „ Ramo ” care a fost difuzat și pe Kanal D România.

Citește și: Top zece cele mai bune seriale turcești votate de utilizatorii IMBD în 2024: Care este serialul care se află în vârful clasamentului

12 Burak Ozcivit (Suleyman Magnificul)

Burak Ozcivit, născut pe 24 decembrie 1984, a câștigat recunoaștere internațională pentru rolurile sale din „Kara Sevda” și „Çalıkuşu”. Cu un debut în modelling, Ozcivit a evoluat rapid în cariera de actorie și a devenit cunoscut pentru prezența sa magnetică și interpretările sale convingătoare.

A fost apreciat atât pentru talentul său în drama romantică, cât și pentru versatilitatea sa în diverse roluri.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

În România a devenit cunoscut pentru rolurile pe care le-a interpretat în serialele turcești precum „ Suleyman Magnificu l” și „ Dragoste Infinită”, ambele difuzate pe Kanal D România.

11 Arif Onur Saylak

Onur Saylak, născut pe 12 mai 1977, este un actor, regizor și scriitor cunoscut pentru rolurile sale din „Hisarbuselik” și „Code Name”. Cu studii în fizică și administrație publică, Saylak a ales să-și urmeze pasiunea pentru actorie, studiind la Bilkent University Theater Department. A devenit cunoscut pentru rolurile sale în filmele „Sonbahar” și „Güz Sancısı”, și este apreciat pentru contribuțiile sale atât în teatrul turcesc, cât și în cinematografie.

10 Kemal Sunal

Kemal Sunal, născut pe 11 noiembrie 1944, este un nume legendar în cinematografia turcă. Cu o carieră ce include comedii clasice precum „Hababam Sınıfı” și „Çöpçüler Karla” (The king of the street Cleaners), Sunal este cunoscut pentru umorul său inconfundabil și influența sa asupra cinematografiei turcești. Deși a încetat din viață în 2000, moștenirea sa continuă să fie apreciată și influentă în industria filmului turcesc.

9 Bugra Gulsoy

Bugra Gulsoy, născut pe 22 februarie 1982, este un actor, regizor și scenarist cunoscut pentru rolurile sale din „Fatmagul”, difuzat și pe Kanal D și „Kuzey Güney”. Gulsoy este apreciat pentru versatilitatea sa și pentru impactul său în cinematografia turcă, având o carieră care include atât filme independente, cât și proiecte de televiziune de mare succes.

8 Halit Ergenç (Suleyman Magnificul)

Halit Ergenç, născut pe 30 aprilie 1970, este unul dintre cei mai respectați actori turci, cunoscut pentru rolul său din „Suleyman Magnificul” (Muhtesem Yüzyıl). De asemenea, a avut roluri remarcabile în „Aliye” și „Vatanım Sensin”. Ergenç este apreciat pentru abilitatea sa de a interpreta personaje istorice și contemporane cu aceeași intensitate și credibilitate. Este situat pe locul 8 în topul celor mai bine cotați actori turci.

7 Kenan Imirzalioglu (Ezel)

Kenan Imirzalioglu, născut pe 18 iunie 1974, a câștigat popularitate internațională prin rolurile sale din „Deli Yürek” (Inimă Nebună) și „Ezel”. Cu un început de carieră ca model, İmirzalioğlu a evoluat într-un actor de succes, având roluri importante în „Kabadayı” și „Cingöz Recai”. Este apreciat pentru versatilitatea și intensitatea interpretărilor sale, consolidându-și poziția printre cei mai bine cotați actori turci.

6 Baris Arduc

Barış Arduc, născut pe 9 octombrie 1987, este cunoscut pentru rolurile sale din „Kiralık Aşk” (Love for rent) și „Kuzgun”. Arduç a început să atragă atenția cu rolurile sale din seriale și filme și este apreciat pentru talentul său de a aduce la viață personaje diverse. De asemenea, Arduç este implicat în activități de caritate și a câștigat recunoaștere pentru angajamentul său social.

5 Engin Akyurek

Engin Akyürek este considerat unul dintre cei mai mari actori ai generației sale. Cunoscut pentru roluri memorabile în seriale de succes precum Fatmagül'ün Suçu Ne? și Kara Para Aşk, Akyürek a captat atenția publicului internațional prin naturalețea și sensibilitatea sa actoricească. A câștigat numeroase premii și este respectat pentru dedicarea sa în proiectele artistice. Cariera sa a continuat să crească, iar el a devenit o figură esențială în producțiile dramatice turcești, fiind considerat de mulți "regele dramelor".

4 Aras Bulut Iynemil

Unul dintre cei mai respectați actori tineri din Turcia, Aras Bulut İynemli a devenit cunoscut pentru rolurile sale impresionante din seriale precum Öyle Bir Geçer Zaman Ki (Trădarea) și Çukur. A impresionat prin versatilitatea sa și capacitatea de a reda emoții puternice. Performanțele sale din İçerde (Înăuntru) și Sampiyon au fost apreciate nu doar în Turcia, ci și la nivel internațional. Iynemli a primit numeroase premii și este cunoscut pentru atenția sa la detalii în interpretare.

Citește și: Top cele mai bune zece seriale după ratingul pe IMDb! Ce loc ocupă Urzeala Tronurilor

3 Catagay Ulusoy

Cu o carieră care a început ca model, Çağatay Ulusoy și-a câștigat rapid faima prin rolul din Adını Feriha Koydum și, mai recent, prin rolul principal din primul serial turcesc original Netflix, The Protector. Ulusoy a dovedit că este unul dintre cei mai versatili actori ai generației sale, trecând cu ușurință de la drame romantice la producții de acțiune. De asemenea, Ulusoy este implicat în proiecte caritabile, fiind apreciat și pentru activitatea sa filantropică.

2 Kivanc Tatlitug (În dragoste și în război)

Cunoscut pentru frumusețea sa răvășitoare și talentul său actoricesc, Kıvanç Tatlıtuğ este unul dintre cei mai populari actori din Turcia. Cariera sa a început ca model, dar a devenit rapid cunoscut în întreaga lume prin rolul său din serialul Aşk-ı Memnu, urmat de Kuzey Güney și Cesur ve Güzel. Tatlıtuğ a câștigat numeroase premii pentru interpretările sale, fiind apreciat pentru abilitatea de a aduce complexitate și adâncime personajelor pe care le joacă. Este și Ambasador al Bunăvoinței UNICEF, ceea ce adaugă un plus la imaginea sa de actor complet. Actorul a jucat în „În dragoste și în război”, serial difuzat de postul nostru.

1 Haluk Bilginer

Pe primul loc în top se află actorul Haluk Bilginer. Un adevărat titan al scenei teatrale și cinematografice, Haluk Bilginer este recunoscut atât în Turcia, cât și pe plan internațional. A jucat în producții de renume mondial, precum Winter Sleep, câștigător al Palme d'Or la Cannes. Bilginer are o carieră vastă, ce cuprinde filme, seriale TV și teatru, atât în Turcia, cât și în Marea Britanie, unde a jucat în serialul iconic EastEnders. Abilitatea sa de a juca roluri dramatice complexe i-a adus numeroase premii și respectul colegilor din industrie.

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.