Top 3 accesorii care îţi pot salva viaţa în timpul activităţilor outdoor

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 28 nov 2018, 14:15

Atunci când drumeţiile pe diverse trasee montane reprezintă o adevărată pasiune, cu siguranţă ştiţi cât de importante sunt echipamentul şi accesoriile din rucsacul de călătorie.

Nimeni nu se aşteaptă să întâmpine dificultăţi atunci când se aventurează pe munte. De cele mai multe ori însă, vremea schimbătoare poate provoca situaţii de urgenţă.

În cazul acestora, unele dintre cele mai simple accesorii din rucsacul vostru vă pot salva viaţa. Astăzi ne-am propus să ne îndreptăm atenţia către aceste accesorii. Iată topul celor 5 elemente care nu trebuie să lipsească din rucsacul vostru, atunci când vă aventuraţi în natură, indiferent de sezon!

Atunci când te afli pe munte, chiar şi traseele cunoscute pot deveni periculoase, în cazul în care se schimbă vremea. În plus, potecile nedescoperite de pe culmile montane pot ascunde surprize precum terenul accidentat, pe care veţi dori să îl evitaţi. În astfel de situaţii, vă puteţi rătăci cu uşurinţă. Astfel, veţi avea nevoie de o busolă funcţională, care să vă ajute să depăşiţi această situaţie dificilă.

O busolă funcţională 

Cu minime cunoştinţe de orientare în natură şi cu o busolă la îndemână, puteţi regăsi calea către traseul corect în timp util, fără riscul de a rămâne în sălbăticie, pe întuneric. Busolele includ un corp magnetizat, care ne ajută să calculăm distanţele pentru a afla direcţia corectă. Atunci când alegeţi o busolă pentru rucsacul vostru de călătorie, optaţi pentru un model rezistent, care nu se demagnetizează. Astfel, veţi avea certitudinea că nu rămâneţi niciodată fără accesoriul vostru de orientare în aer liber.

Aparate de comunicaţie 

Atunci când aveţi echipamentul necesar la îndemână, este mai uşor să faceţi faţă spaimei resimţite în situaţiile de urgenţă. Astfel, veţi reuşi să găsiţi soluţii practice pentru a trece cu bine peste aceste încercări. Indiferent de locaţia în care mergeţi la munte la noi în ţară, riscul de a vă rătăci este la fel de mare ca în toate locurile sălbatice din lume. În astfel de situaţii, un aparat de comunicaţie, cu ajutorul căruia să fiţi localizat prin satelit, este ideal. 

Persoanele care se aventurează pe trasee extrem de periculoase şi anevoioase, pot opta chiar şi pentru aparate GPS performante, care pot fi utilizate outdoor. Cele de ultimă generaţie vă ajută să vă orientaţi şi să fiţi reperaţi în cazuri de urgenţă majoră. Astfel, echipele de intervenţie vă pot găsi şi salva, în caz de nevoie.

Un cuţit de supravieţuire 

Atunci când te aventurezi pe munte, nu ştii niciodată de ce ai putea avea nevoie, pentru a depăşi o anumită situaţie. Cu toate acestea, nu poţi lua în rucsac orice accesoriu sau unealtă pe care o ai acasă, pentru a preîntâmpina orice criză. În schimb, un briceag multifuncţional, din categoria celor mai bune cuţite Opinel de la EasyLight,  poate fi cu adevărat util în aceste condiţii. 

Un briceag outdoor eficient trebuie să fie mic, uşor de manevrat, rezistent şi durabil. În plus, lama din oţel inoxidabil va asigura calitatea necesară a acestui accesoriu. În plus, în cazul unui briceag destinat utilizării outdoor, este recomandat să optaţi pentru o lamă blocabilă, ascuţită şi cu design practic. Un mâner cu formă ergonomică va face  briceagul uşor de manevrat, în diverse situaţii. 

Cei care se aventurează timp îndelungat în natură, în condiţii severe, vor avea nevoie şi de un cuţit de supravieţuire. Acesta poate fi utilizat în numeroase moduri, pentru a tăia sau găuri lucruri, pentru a săpa o groapă, pentru a crea o pârghie sau pentru a tăia suprafeţe extrem de rezistente. Aceste acţiuni îţi pot salva viaţa, în anumite situaţii. 

Acestea sunt trei dintre accesoriile care vă pot salva viaţa pe munte sau în cazul diverselor activităţi desfăşurate outdoor. Asiguraţi-vă că aveţi echipamentul şi accesoriile necesare în rucsac, înainte de a vă aventura pe traseele montane. Siguranţa voastră contează de fiecare dată!

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.