Top 3 anvelope de iarnă pe care să le cumperi pentru iarna aceasta

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 12 iul 2023, 03:50

Una dintre cele mai bune modalități de a evita accidentele este să achiziționați un set bun de anvelope de iarnă!

Sursa: Facebook

Una dintre cele mai bune modalități de a evita accidentele este să achiziționați un set bun de anvelope de iarnă!

Condițiile aspre ale iernii pot afecta mașina dumneavoastră, iar una dintre cele mai bune modalități de a evita accidentele este să achiziționați un set bun de anvelope de iarnă. Dacă locuiți într-o zonă care are furtuni considerabile, zăpadă frecventă sau temperaturi scăzute, aceste anvelope sunt specializate pentru a oferi o tracțiune mai bună în condiții nefavorabile datorită designului cauciucat și a benzii de rulare cu design avansat. În timp ce anvelopele pentru toate sezoanele sunt potrivite pentru o varietate de condiții de conducere, atunci când drumul devine alunecos sau înghețat, aceste anvelope speciale care pot prinde mai bine zăpada și împing

apa la distanță, oferind o siguranță sporită. Institutul Good Housekeeping testează în fiecare an o gamă largă de produse legate de automobile- de la cea mai bună ceară auto la cele mai sigure scaune auto pentru copii- precum și cele mai bune mașini de familie. Echipa noastră de ingineri mecanici, oameni de știință și analiști se asigură că tot ceea ce recomandăm are capacități de performanță de top și va fi potrivit pentru viața dumneavoastră de zi cu zi pe șosea.
Pentru anvelopele de iarnă, am testat pe șosea multe dintre alegerile de mai jos pe terenuri variate pentru a evalua tracțiunea și fiabilitatea. Numai în acest an, am parcurs peste 2.000 de mile pe autostrăzi, drumuri de oraș și tot ce este între ele, cu mașini și anvelope variate, pentru a vedea ce merită să fie recomandat. Aici, cea mai bună rundă a noastră de anvelope este o combinație de analiză a datelor, expertiză în industrie și testare practică.

MICHELIN Winter Tire X-Ice Xi3

O altă alegere bine pusă la punct, aceste anvelope permit o accelerație și o manevrabilitate bună. Totuși, mai ales, aceste anvelope de iarnă oferă o tracțiune excelentă în condiții de ploaie, zăpadă și gheață. Anvelopele sunt relativ silențioase, iar o persoană care a testat anvelopele a remarcat că, chiar și în condiții alunecoase, a reușit să manevreze bine vehiculul datorită aderenței și tracțiunii impresionante.

Folosind compusul de siliciu caracteristic mărcii, anvelopa este suficient de fermă pentru a asigura stabilitatea, dar suficient de flexibilă pentru tracțiune în aceste condiții. În comparație cu altele pe care le-am analizat, am constatat că acestea sunt extrem de durabile și au rezistat de-a lungul mai multor sezoane de iarnă. Anvelopa este disponibilă în diferite dimensiuni de jante și lățimi, astfel încât se poate adapta la o gamă largă de vehicule, de la sedanuri sportive mici la crossovere și SUV-uri și minivanuri.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

BRIDGESTONE Blizzak DM-V2 pentru SUV-uri de iarnă/zăpadă

Linia Blizzak de la Bridgestone oferă unele dintre cele mai complete anvelope de iarnă.

Blizzak utilizează o combinație de un compus special de cauciuc plus un design ingineresc inteligent pentru a rămâne suficient de flexibile pentru a se lipi de drumurile reci în condiții variate. Atunci când am condus cu DM-V2s, testerul nostru principal a remarcat că acestea au oferit o aderență mare în timpul accelerării și o tracțiune impresionantă în timpul frânării. Chiar și la viteze de croazieră, Blizzaks au rămas relativ silențioase, deși, ca în cazul majorității anvelopelor de iarnă, au fost mai zgomotoase decât anvelopele medii pentru toate sezoanele. Anvelopele Blizzak sunt concepute pentru vehicule mai mari, inclusiv pick-up-uri, crossovere și SUV-uri

PIRELLI Pirelli Winter Sottozero 3

Bazându-se pe o fundație puternică a seriei Sottozero, acest model oferă un control solid în condiții variate de iarnă, chiar și pentru vehiculele de performanță de top. La fel ca alți producători de anvelope bine-cunoscuți, Pirelli a formulat un compus special de cauciuc care este rezistent la scăderile de temperatură, astfel încât performanța rămâne solidă chiar și în zăpadă și mâzgă. Deși nu am testat încă acest model la fața locului, pe baza experienței noastre cu marca și a evaluării noastre privind actualizările de design ingineresc, ne așteptăm ca această anvelopă să aibă performanțe excepționale în ceea ce privește manevrabilitatea, aderența și stabilitatea pe suprafețe umede sau uscate.

Citeste si: Cauți să îți cumperi cauciucuri de iarnă? Află cum să faci cea mai bună alegere

Citeste si: Ce se întâmplă cu mașina când jantele nu sunt echilibrate?

Citeste si: Top 5 sfaturi pentru a avea grijă de mașina ta în timpul iernii

 

Taguri:

Mona Nicolici vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la 23:00, la Kanal D.