TOP 3 băi termale din România, construite special pentru pensionari

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 08 sep 2021, 01:47
Cele mai căutate băi termale din România
Sursa: unsplash.com

Băile termale din România, construite special pentru pensionari, au devenit celebre în toată lumea, de-a lungul anilor. Iată care sunt cele mai căutate stațiuni balneare din țara noastră.

Turismul balnear din România se numără printre cele mai apreciate din Europa. Țara noastră beneficiază de o mulțime de ape minerale terapeutice, ape termominerale, nămoluri, dar și turbe sau gaze mofetice. Toate acestea ajută la vindecarea mai multor boli, iar pensionarii sunt primii care aleg să se trateze în aceste stațiuni balneare. 

Cele mai căutate băi termale din România

Băile termale din România oferă o gamă largă de metode de tratament, care sunt de un real ajutor în tratarea diferitelor boli.

Vorbim despre afecțiuni reumatice, post-traumatice, neurologice, digestive, endocrine, cardio-vasculare, ginecologice, renale sau dermatologice. 

Deși inițial, aceste stațiuni balneare au fost construite special pentru pensionari, în ultimii ani din ce în ce mai mulți tineri au început să aleagă aceste metode alternative de tratare a problemelor medicale. Iată care sunt cele mai apreciate 3 stațiuni balneare din România:

1. Băile Herculane

Aceasta este una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din lume. Documentele atestă prezența acestor băi chiar din urmă cu peste 1800 de ani. Băile Herculane se află în județul Caraș-Severin, între Munții Mehedinți și Munții Cernei, mai exact pe Valea Cernei, la aproximativ 40 de kilometri distanță de Drobeta-Turnu Severin. 

Această stațiune balneară are 15 izvoare cu ape minerale și termale, care ajută la tratarea afecțiunilor reumatice, nervoase și nutriționale.

Temperatura apei variază între 38 și 56 de grade Celsius. 

2. Băile Felix

Aceasta este cea mai mare stațiune balneo din România. Apele termale de aici au devenit cunoscute încă de pe vremea Imperiului Roman. Băile Felix se află în comuna Sânmartin, din Bihor, la aproximativ 10 kilometri de Oradea. 

Persoanele care vin aici se pot vindeca de hernie de disc cervicală sau lombară, afecţiuni ale sistemului nervos central sau periferic, pareze, paralizii, nevrite, polinevrite sau boli ale sistemului circulator, gastrită hiperacidă, diabet zaharat sau gută.

În plus, aceste ape scad tensiunea arterială.

În centrul stațiunii se află și Lacul cu Nuferi, o rezervație naturală unică în toată Europa. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

3. Stațiunea Covasna

Este cea mai renumită stațiune balneo-climaterică din România care tratează, în principal, afecțiunile cardio-vasculare. Tocmai de aceea, Stațiunea Covasna mai este cunoscută și sub denumirea de ”stațiunea inimii” sau ”Orașul celor 1000 de izvoare”. 

Se află la o altitudine de 564 de metri, între Munții Vrancei și depresiunea Bârsei. Aici, aerul este plin de aerosoli rășinoși și ioni negativi.

Se pot face băi carbogazoase, dar și terapii cu mofete, care sunt bogate în heliu și radon. 

România, celebră pentru stațiunile balneare

Pe lângă cele 3 stațiuni balneare enumerate mai sus, în România există multe alte centre de acest fel, care, chiar dacă nu sunt la fel de cunoscute, cu siguranță vă pot ajuta în problemele medicale pe care le aveți. 

Turismul balnear din țara noastră a devenit celebru în toată lumea. Mii de oameni din diferite țări vin în fiecare an să se trateze în apele miraculoase din România. Iată ce alte stațiuni balneare importante găsiți în țară:

Băile Balvanyos

Această stațiune se află în județul Covasna și are 57 izvoare de apă minerală și de emanații mofetice de bioxid de carbon. Aerul de aici este bogat în aeroioni negativi. Izvoarele conțin și fier, iar unele dintre ele au brom, iod sau fluor. Altele au metan, propan sau chiar acid sulfuric. 

Apele de la Băile Balvanyos tratează hipertensiunea arterială, bolile vasculare periferice, insuficiența mitrală sau aortică, insuficiența venoasă cronică, afecțiunile aparatului locomotor reumatismale, afecțiunile digestive, anemiile sau conjunctivitele. 

Băile Tușnad

Situată în județul Harghita, această stațiune balneară este una dintre cele mai frumoase din România. Nu degeaba i se spune și ”Perla Harghitei”. O găsiți pe versantul vestic al masivului Ciomad, în defileul Oltului. Băile Tușnad se află chiar în mijlocul unor păduri de brazi și tocmai de aceea, aerul este extrem de curat. 

Aici există 44 de izvoare naturale, dar doar 6 sunt folosite în prezent. Stațiunea a devenit celebră și datorită fenomenelor postvulcanice din zona Tușnadului. La Băile Tușnad se pot trata afecțiunile cardio-vasculare, afecțiunile reumatice, dar și unele boli ale pielii.