Top 3 Cele mai bune Routere Wi-Fi în 2023!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 19 mai 2024, 01:05

Un router wireless este piatra de temelie a rețelei dvs. de acasă. Dacă routerul dvs. este vechi, slab sau funcționează prost, veți simți acest lucru!

Sursa: Captură YouTube

Un router wireless este piatra de temelie a rețelei dvs. de acasă. Dacă routerul dvs. este vechi, slab sau funcționează prost, veți simți acest lucru!

Un router wireless este piatra de temelie a rețelei dvs. de acasă. Dacă routerul dvs. este vechi, insuficient de puternic sau funcționează defectuos, veți simți acest lucru: Vă veți chinui să obțineți o conexiune bună în unele părți ale casei, conferința video va începe să se întrerupă dacă cineva se uită la Netflix în cealaltă cameră și s-ar putea să vă aflați în imposibilitatea de a profita de planul dvs.

scump de internet de mare viteză, irosindu-vă banii și provocând frustrări inutile.

Asus RT-AX86U Pro

Asus RT-AX86U Pro oferă o performanță incredibilă la un preț rezonabil. A avut unele dintre cele mai bune viteze la cea mai mare distanță în testele noastre cele mai dure și a gestionat mai multe dispozitive mai bine decât orice alt router pe care l-am testat.

De asemenea, ocupă mai puțin spațiu. Și include funcții avansate, cum ar fi Ethernet de 2,5 Gbps, agregare de legături, rețele de oaspeți, programare Wi-Fi și un server OpenVPN pentru cei care au nevoie de ele. Este cel mai bun router pe care l-am găsit pentru casele mari cu multe dispozitive, mai ales dacă aveți un plan de internet de peste 200Mbps.
Spre deosebire de majoritatea routerelor Wi-Fi 6 pe care le-am testat, care mănâncă spațiul de pe rafturi cu designul lor dreptunghiular mare, RT-AX86U poate sta pe verticală.
Puteți lăsa cele trei antene ale sale îndreptate direct în sus sau le puteți înclina ușor; în orice caz, designul RT-AX86U economisește mult spațiu, iar orientarea verticală facilitează și mai mult accesul la porturile din spate ale routerului.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

TP-Link Archer AX21

Un router de 250 de dolari este exagerat pentru multe case. Dacă nu aveți o mulțime de dispozitive mari consumatoare de lățime de bandă care să vă folosească rețeaua în același timp și doriți doar un router Wi-Fi 6 cu un debit mai mare și o rază de acțiune mai bună decât cel pe care vi-l închiriază ISP-ul, TP-Link Archer AX21 este un upgrade excelent pentru mai puțin de 100 de dolari.


În testele noastre de referință cele mai dure, cu rază lungă de acțiune, vitezele de 5GHz ale Archer AX21 au fost la egalitate cu Archer AX50, un router cu o viteză mult mai mare (AX3000 față de AX1800). Singurele routere care au depășit AX21 în acest benchmark au costat mai mult de două ori mai mult.
Archer AX21, la fel ca majoritatea routerelor TP-Link, nu este complicat de configurat, dar câțiva pași din proces ar putea fi derutanți.
Cei mai mulți oameni nu vor ști dacă trebuie să selecteze altceva decât opțiunea implicită de "IP dinamic" pentru tipul de conexiune sau dacă trebuie să schimbe adresa MAC implicită a routerului, iar majoritatea routerelor concurente nu includ aceste aspecte în configurarea inițială. În afară de asta, sunt lucruri standard, inclusiv opțiunea de a atribui un singur SSID atât pentru benzile de 2,4 GHz, cât și pentru cele de 5 GHz și de a activa actualizările automate ale firmware-ului.

Netgear Nighthawk AX6 (RAX45)

Routerul Netgear Nighthawk AX6 (RAX45) AX4300 de la Netgear a avut performanțe sub așteptări la testele noastre preliminare de rază lungă de acțiune: jumătate din performanța medie a lui Asus RT-AX86U pe 5GHz, așa că l-am exclus ca rezultat. Costă cu aproximativ 100 de dolari mai puțin, dar credem că merită să cheltuiți ceva mai mult pentru viteza și raza de acțiune sporite.

Citește și: Top 3 Cele mai bune Căști Wireless adevărate din 2023!

Citește și: Samsung Galaxy Z Fold 5 vs. Google Pixel Fold- Care e mai bun?

Citește și: Falimentul Evergrande e începutul crizei imobiliare din China?

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.