Top 3: Cele mai bune Tablete 2023 până la 500 de euro

Author: Bogdan Frațilă
Actualizat: 28 oct 2023, 01:00

Navighezi confortabil pe canapea, te joci sau te uiți la Netflix: O tabletă este o modalitate excelentă de a face acest lucru!

Sursa: PixaBay

Navighezi confortabil pe canapea, te joci sau te uiți la Netflix: O tabletă este o modalitate excelentă de a face acest lucru!

Navighezi confortabil pe canapea, te joci sau te uiți la Netflix: O tabletă este o modalitate excelentă de a face acest lucru. Top 3 prezintă cele mai bune dispozitive de până la 500 de euro.
În ultimii ani, piața tabletelor a luat viteză. Acest lucru este demonstrat de noile modele de la Lenovo, Xiaomi, Nokia, Realme și de cele mai importante modele Samsung și Apple. Dacă vrei doar să navighezi pe internet și să te uiți la seriale, poți găsi deja tablete bune la prețuri de până la 250 de euro.

Cu toate acestea, hardware-ul de atunci oferă doar procesoare lente, memorie RAM și spațiu de stocare reduse sau versiuni învechite de Android. De asemenea, afișajele încorporate nu sunt întotdeauna convingătoare.
Dacă preferați mai multă performanță și caracteristici mai bune, trebuie să investiți mai mult. Vă ajutăm în decizia de cumpărare și vă prezentăm cele mai bune tablete sub 500 de euro în acest Top 3. Aici cumpărătorii vor găsi aproape tot ce are nevoie o tabletă și adevărate all-rounders pentru divertisment.
Dacă sunteți în căutarea unui înlocuitor pentru un laptop, vă recomandăm primele 10 cele mai bune tablete de pe piață.

Locul 1: Lenovo Tab P11 Pro 2022

Noul favorit este versiunea 2022 a lui Lenovo Tab P11 Pro Gen 2 (recenzie). Tableta își datorează locul la soare în primul rând ecranului OLED puternic de 11,2 în format 15:9. Este singurul dispozitiv din această gamă de prețuri care utilizează AMOLED.

În plus, afișajul atinge până la 120 Hz, ceea ce permite o imagine deosebit de fluidă atunci când jucați jocuri sau derulați. Datorită rezoluției WQHD, imaginea este suficient de clară, cu o densitate a pixelilor de 267 ppi (pixeli pe inch). Luminozitatea este de top cu 500 cd/m². Performanța puternică este oferită de cipul Mediatek Kompanio 1300T. Acest lucru o face una dintre cele mai puternice tablete Android din această analiză.
În utilizarea de zi cu zi, tableta rulează întotdeauna fără probleme și fără sacadări, iar performanța este suficientă și pentru jocuri. Doar Apple A14 Bionic de pe iPad 10 este semnificativ mai rapid. Cele patru difuzoare JBL oferă un sunet surprinzător de bogat. Cu toate acestea, tableta nu este perfectă, deoarece îi lipsește un senzor de amprentă, iar durata de viață a bateriei, de aproximativ 8 ore, ar putea fi mai bună.
Pe de altă parte, prețul de 425 de euro este corect.


Locul 2: Apple iPad 10

Sistemul de operare Android sau iPad este, în cele din urmă, o chestiune de credință. Cei care folosesc produse Apple vor trece cu greu la o tabletă Android, datorită calității și ecosistemului puternic. Apple iPad 10 este un produs excelent. Ne-am luptat cu clasamentul, dar în cele din urmă am plasat iPad-ul pe locul al doilea din cauza prețului mai mare și a ecranului LCD cu 60 Hz, care este acum oarecum "demodat".

Nu înțelegeți greșit, ecranul este excelent și, cu 2360 × 1640 pixeli, suficient de clar (264 ppi) și luminos cu 500 cd/m².
În rest, nu aveți de ce să vă plângeți de Apple iPad 10. Nicio tabletă din această gamă de prețuri nu oferă mai multă putere. Acest lucru face ca iPad 10 să fie prima alegere dacă doriți să folosiți tableta pentru jocuri excesive. Manopera este excelentă. În comparație cu tabletele Android, care sunt disponibile doar în format widescreen, iPad poate fi utilizat și în modul portret. Formatul ecranului este aici de 59:41. Cu toate acestea, iPad 10 este mai scump decât predecesorul său; varianta cu o memorie de doar 64 GBytes costă doar aproximativ 500 de euro. O alternativă ieftină este iPad 9 de la 359 de euro, care încă poate ține pasul cu modelul actual în multe domenii.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Locul 3: Xiaomi Pad 5

Tableta cu cel mai bun raport preț-performanță în ochii noștri este Xiaomi Pad 5. Tableta Android datorează acest lucru caracteristicilor sale bune, manoperei excelente și prețului corect de aproximativ 370 de euro. Am fost convinși de ecranul IPS de 11 inchi, care atinge o densitate a pixelilor de 274 ppi. În plus, afișajul pâlpâie la 120 de hertzi, ceea ce face ca imaginea să pară mai fluidă atunci când derulați sau jucați jocuri. Datorită luminozității de până la 500 cd/m², ecranul este suficient de ușor de citit în aer liber. Difuzoarele explodează cu un sunet distinct. Greutatea este de 511 grame.
Unitatea Snapdragon 860 este puternică. Împreună cu Mediatek Kompanio 1300T din Lenovo Tab P11 Pro, este unul dintre cele mai rapide cipuri ale tabletelor Android din acest clasament. Jocurile rulează suficient de ușor cu el. Durata de viață a bateriei este de puțin sub 10 ore. Memoria RAM este de 6 GB, iar memoria internă oferă 128 sau 256 GB, în funcție de versiune. Cu toate acestea, extinderea prin intermediul unui card microSD nu este posibilă.
Singurul dezavantaj este viteza Wi-Fi, care este limitată la Wi-Fi 5. Lipsește un senzor de amprentă digitală. Pad 5 este compatibil cu un stylus, dar acesta este disponibil doar ca accesoriu.

Citește și: Top 3 Ceasuri Smart sub 100 Dolari!

Citește și: Top 5 cele mai așteptate telefoane din 2023!

Citește și: Smartphone, TV, PC, Inteligenta artificiala- cum vor arata in 2023?

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.