Au existat companii care au decis ca angajații să presteze activitatea din propriul confort, pentru a nu fi puși în fața riscului de îmbolnăvire. Odată cu acest aspect, ritmul vieții sociale s-a schimbat și, de altfel, stilul de viață și anumite obiceiuri s-au transformat. Există persoane care s-au îndreptat către altfel de activități pe care au putut să le desfășoare în interior. Unele dintre ele, însă, ar putea afecta sănătatea, potrivit specialiștilor. În cele ce urmează, vei descoperi câteva deprinderi asimilate din perioada în care lucrătorii au desfășurat activitatea remote.
Iată câteva activități pe care oamenii au început să le facă în perioada în care au lucrat remote
- Stresul la locul de muncă ar putea crea dezechilibre. Pentru că activitatea s-a desfășurat de acasă, multe persoane s-au îndreptat către altfel de activități care să le ridice gradul de confort. De altfel, s-au schimbat și obiceiurile pe care le aveau înainte. De exemplu, unii dintre oameni au dezvoltat obiceiul de a fuma in interior. Există angajați care au renunțat la varianta clasică și s-au îndreptat către vape, adică țigara electronică de unică folosință care poate fi regăsită la Merlin.ro, în diverse arome. Totodată, cu desfășurarea activității de acasă, clasica pauză de țigară aproape că a dispărut, multe persoane alegând să fumeze în timp ce lucrează. Despre această practică, specialiștii susțin că ar putea fi un comportament nociv pentru sănătate.
- O altă deprindere asimilată în timpul lucrului remote este mâncatul necontrolat. Despre acest aspect specialiștii susțin că ar putea să declanșeze anumite probleme de sănătate. Printre acestea se numără și obezitatea. Un factor care ar putea să devină nociv pentru sănătate este ronțăitul. Atunci când oamenii petrec mult timp în fața laptopului, pentru a-și îndeplini sarcinile de la muncă, există posibilitatea să își dezechilibreze programul alimentar zilnic. Ronțăitul ar putea deveni un fenomen necontrolat, specialiștii susținând că atenția creierului va fi îndreptată către muncă și nu către alimentul care este ingerat. În acest mod, o persoană care lucrează de acasă ar putea să își schimbe modul în care își desfășura planul alimentar înainte.
- Pe de altă parte, perioada în care munca s-a desfășurat la distanță a adus în prim-plan și o altă situație cu care s-au confruntat oamenii, și anume diminuarea activității fizice. Specialiștii au tras un semnal de alarmă și au vorbit despre problemele care ar putea apărea, dacă mișcarea este redusă. Printre acestea se numără problemele ce țin de mobilitatea membrelor, a articulațiilor și cartilajelor, dar și creșterea în greutate.
Pentru a nu risca să se dezvolte astfel de probleme, specialiștii recomandă să se diminueze anumite comportamente deprinse din timpul perioadei în care munca s-a desfășurat acasă. De altfel, recomandă să se pună accent pe o alimentație cât mai sănătoasă, dar și pe efectuarea unor exerciții fizice (practicarea unui sport, plimbările în spațiile verzi sau în oraș, dar și efectuarea unor exerciții acasă). În acest sens, lucratul remote ar putea veni la „pachet” cu anumite practici, obiceiuri și comportamente, iar pentru ca viața de zi cu zi să nu fie afectată, specialiștii recomandă să fie diminuate.