TOP 3 mituri despre studiourile de videochat

Author: O.P.

Unul dintre cele mai controversate job-uri de la noi este acela de model de videochat.

Pare ca toata lumea are o parere si, cel mai des, este una proasta in ce priveste activitatea de videochat. Dar este oare una bine impamantenita, datorata informatiilor la prima mana? Sau este doar o parere formata din ce am citit la un moment dat pe acest subiect sau ce cred cunoscutii nostri? Sunt o gramada de mituri ce incojoara acest subiect si, daca esti interesata de o cariera in videochat, ai face bine sa te documentezi putin in ce priveste acest aspect. Lucrurile poate ca nu stau exact asa cum credeai!  

Trebuie sa te dezbraci

In ce priveste primul mit, iti putem spune din prima ca lucrurile nu stau chiar asa. Industria de videochat este impartita in doua ramuri si anume: adult si non-adult. Inainte sa decizi ca acest job este sau nu este pentru tine, descopera care este diferenta intre vidoechat adult si videochat non-adult. Pe scurt, in cadrul videochatului non-adult, este absolut interzisa nuditatea, accentul punandu-se pe abilitatile de comunicare si relationare. Chiar daca vorbim de sectorul adult, nici acolo nu te va obliga nimeni sa te dezbraci. Totul ramane la atitudinea ta. 

Studiourile de videochat nu functioneaza intr-un cadru legal

Toate studiourile profesioniste de videochat sunt reglementate. De fapt, esti incurajata sa pui cat mai multe intrebari la momentul interviului! Exista, ce-i drept, si studiouri care nu functioneaza confrom cu rigorile legii si de acestea trebuie sa te feresti. 

Un studio legal de videochat iti va face contract din prima zi, iti va oferi o copie a contractului,  se va ocupa de plata taxelor catre stat, iti va vira salariul la timp si intr-un cont din Romania si se va ocupa de toata aspectele care tin de un angajator. Nu-ti va cere tie bani pentru nimic. Vei avea parte de beneficiile normale din campul muncii, precum asigurare medicala si pensie. Pe cartea de munca nu va fi mentionat care este specificul activitatii tale, asadar nu vei intampina probleme la o viitoare angajare. 

Reputatia ta va avea de suferit

Acest aspect depinde exclusiv de alegerile tale si de oamenii carora le comunici. In ce priveste un studio de video chat profesionist, datoria lui este sa asigure confidențialitatea si protectia datelor pentru angajatele sale. Platformele pe care vei activa sunt securizate prin servicii profesiniste si, in plus, nu se lucreaza cu siteuri din Romania. Asadar, posibilitatea de a interactiona cu persoane din cercurile tale de cunoscuti este practic nula. 

Exista preconceptia ca un model de vidoechat recurge la aceasta activitate deoarece nu are studii si nu se pricepe la altceva. Nimic mai fals! Este adevarat ca nu exista un set de studii necesare pentru a intreprinde aceasta activitate, dar sunt recomandate cunostinte de baza de limba engleza si operare PC pentru a putea interactiona cu membrii prezenti pe platforme.

De asemenea, nu vei avea succes in aceasta afacere daca nu te pricepi la oameni. Vei avea nevoie de abilitati dezvoltate de comunicare, un bagaj de cunostinte decent, pentru a putea sa mentii o conversatie si cateva cunostiinte de psihologie pentru a intelege diferitele categorii de oameni cu care vei interactiona. 

Sper ca te-am lamurit in ceea ce priveste cele mai intalnite mituri referitoare la industria si studiourile de videochat. Nu este o activitate atat de simpla pe cat pare, dar cu siguranta este una bine remunerata. Ar fi pacat sa ratezi o sansa, doar din cauza prejudecatilor.