Top 3 modele de pantofi sport de alergare pe care trebuie sa le ai

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 06 mar 2018, 16:30

Alegerea pantofilor ideali pentru desfasurarea diferitelor activitati sportive devine dificila in contextul in care exista o gama foarte variata de modele.

Ne dorim o pereche de pantofi sport care sa fie comoda, sa aiba un design placut si care sa ne ofere beneficii pe termen lung. Deseori, omitem insa sa tinem cont ca acestia trebuie sa se potriveasca specificului activitatii fizice pe care ne-am propus sa o desfasuram purtandu-i.

Acesta este un criteriu foarte important, demn de luat in calcul mai ales atunci cand alegem o pereche de incaltari pentru alergare. Pantofii sport special pentru running incorporeaza caracteristici si tehnologii dedicate, menite sa sporeasca performanta atletului in timpul utilizarii lor. 

Daca ai nevoie de ajutor pentru a face cea mai buna alegere, iti prezentam top 3 modele de pantofi sport pentru alergare, care se remarca dintre numeroasele tipuri de incaltaminte pentru barbati

Nike ZOOM Pegasus 

Modelul ZOOM Pegasus este unul dintre cei mai populari pantofi sport de la Nike. Prin caracteristicile pe care le au, acesti pantofi sunt ideali pentru alergatorii incepatori. Acest model este proiectat pentru a oferi confort, stabilitate si amortizare excelenta, avand o talpa care absoarbe impactul la contactul piciorului cu solul. 

Mai mult decat atat, incaltamintea ZOOM Pegasus are o greutate redusa (285 grame), lucru care iti va facilitate miscarile corpului in timpul alergarii. In plus, partea superioara a pantofului este realizata dintr-un material special, respirabil, care previne supraincalzirea picioarelor pe tot parcursul antrenamentului fizic. Sireturile Flywire aduc un plus de suport, iar unitatile ZOOM Air de la calcaie si pingele ajuta la returnarea energiei.

Adidas UltraBoost 

Adidas Ultraboost reprezinta modelul de top din gama Performance a colectiei Running, dezvoltata de acest brand. Tehnologia BOOST este implementata in zona frontala a talpii piciorului, cea care, de altfel, intra cel mai des in contact cu solul, in timpul alergarii.

Aceasta inlocuieste spuma traditionala EVA, utilizata in general pentru realizarea pantofilor sport. Folosind tehnologia BOOST, amortizarea miscarilor in timpul alergarii se realizeaza intr-un grad suficient de ridicat, astfel incat picioarele sa nu fie afectate de contactul cu suprafata de rulare. Calcaiele sunt si ele protejate, prin intermediul zonelor speciale de tip Fitcounter, care permit libertate in miscari, fara a solicita tendoanele. 

Adidas UltraBoost are, de asemenea, si o talpa ideala pentru alergat, care ofera aderenta chiar si pe suprafete umede. Designul Stretchweb confera pantofilor o structura flexibila, datorita cauciucului Continental din care sunt confectionati. 

Asics Gel-Lyte Runner 

Asics Gel-Lyte Runner combina designul pantofilor sport ai anilor ‘90 cu accente moderne, folosind tehnlogia de amortizare cu gel. Caracteristicile structurale ale acestui model de pantofi sport ofera protectie in timpul alergarii, prin incorporarea unor specificatii dedicate; astfel, in zona calcaiului exista insertii din material rezistent, ce protejeaza talpile pe parcursul purtarii pantofilor, iar amortizarea socurilor de la nivelul talpii intermediare este realizata cu ajutorul capsulelor cu gel. 

Asics Gel-Lyte Runner ofera totodata un grad ridicat de rezistenta, datorita partii superioare a pantofilor, realizata din mesh auto-permeabil si usor.  

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.