Top 3 moduri de a investi în stocurile de Crypto!

Autor: Bogdan Frațilă

Vreti să investiți în criptomonede, dar nu doriți să dețineți Bitcoin sau orice alt token? Ce ziceți să investiți în o companie de crypto sau blockchain?

Sursa: PixaBay

Vreti să investiți în criptomonede, dar nu doriți să dețineți Bitcoin sau orice alt token? Ce ziceți să investiți în o companie de crypto sau blockchain?

Sunteți curios să investiți în criptomonede, dar nu doriți să dețineți Bitcoin sau orice alt token? Ce ziceți să investiți într-o companie de criptomonede sau blockchain?
Acțiunile de criptomonede sunt acțiuni în fonduri sau companii cotate la bursă care au o expunere semnificativă la criptomonede sau la o altă aplicație a tehnologiei blockchain. Dacă sunteți familiarizat cu piața bursieră și cu modul în care funcționează, există mai multe modalități de a participa la așa-numita revoluție a cripto-monedelor fără a deschide un cont de criptomonede.


Investitorii pot obține expunere la criptomonede prin deținerea de acțiuni și fonduri de criptomonede.
Acțiunile cripto pot fi la fel de diverse ca și companiile care stau la baza lor.
Investitorii în criptomonede ar trebui să verifice temeinic fiecare oportunitate de investiție.
Acțiunile de criptomonede variază la fel de mult ca și companiile care stau la baza lor, ceea ce înseamnă că investitorii au o mulțime de opțiuni de investiții.
Să aruncăm o privire asupra celor patru modalități principale de a investi în acțiuni de criptomonede și să identificăm unele dintre companiile și fondurile cotate la bursă care conduc revoluția blockchain.
Dar nu uitați: Piețele cripto au fost destul de volatile- cam din prima zi. Cu cât averile unei companii sunt mai mult legate de cripto, cu atât mai volatilă va fi probabil.

Cumpărați acțiuni în companii de criptomonede

O modalitate majoră de a obține expunere la criptomonede și blockchain ca investitor- fără a deține nicio criptomonedă- este de a investi în companii cotate la bursă care sunt direct implicate în sectorul criptomonedelor. Companiile care se încadrează în această descriere includ bursele de criptomonede, companiile de minerit de criptomonede și producătorii de hardware minier:

Bursele.

Bursele de criptomonede sunt platforme digitale care susțin achizițiile și vânzările de criptomonede și de derivate criptografice. Coinbase (COIN), care și-a pus acțiunile la dispoziția publicului începând cu 2021, este o bursă de cripto cu drepturi depline. Colosul pieței futures CME Group (CME) listează contracte futures și opțiuni pe Bitcoin (BTC) și Ether (ETH), deși aceste produse criptografice constituie mai puțin de un procent din volumul CME în orice zi.

Companiile miniere. Companiile de minerit de criptomonede sunt întreprinderi care generează venituri din baterea de noi criptomonede și din operarea blockchain-urilor de criptomonede. Multe companii miniere de criptomonede sunt cotate la bursă, unele dintre cele mai cunoscute fiind Riot Platforms (RIOT), Marathon Digital Holdings (MARA) și Hut 8 Mining (HUT).

Producători de hardware minier. Mineritul de criptomonede presupune rezolvarea unor probleme matematice din ce în ce mai complexe pentru a colecta monede și jetoane.

Minerii au nevoie de hardware- uneori foarte mult hardware- pentru a-și face treaba. Dacă credeți că aceste nevoi vor continua să crească, ați putea lua în considerare posibilitatea de a investi în companii care produc hardware specializat pentru minerii de criptomonede. NVIDIA (NVDA) și Advanced Micro Devices (AMD) sunt doi dintre cei mai cunoscuți concurenți din acest domeniu.

Cumpărați acțiuni la companii care dețin o mulțime de criptomonede

Unele companii cotate la bursă dintr-o varietate de sectoare- legate și uneori fără legătură cu criptomonedele- dețin portofolii substanțiale de criptomonede în bilanțurile corporative. Ați putea obține o expunere indirectă la criptomonede prin cumpărarea de acțiuni la aceste companii. Este mai probabil ca prețurile acțiunilor companiilor cu dețineri mari de criptomonede să fie corelate cu prețurile criptomonedelor decât cele ale companiilor care nu dețin criptomonede.

Iată câteva companii cotate la bursă care dețin active criptomonede substanțiale:

Block (SQ). Cunoscută anterior sub numele de "Square", Block este o companie de tehnologie financiară care permite proprietarilor de afaceri și consumatorilor să trimită și să primească plăți. Block susține două segmente de afaceri: Square și Cash App. A ajuns pe prima pagină a ziarelor pentru că deține- și, în 2022, a efectuat reduceri de preț asupra criptomonedelor din bilanț.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

MicroStrategy (MSTR). Platforma de analiză a întreprinderilor MicroStrategy s-a numărat printre cei mai prolifici investitori corporativi în criptomonede, deținând 132.500 de bitcoin la sfârșitul anului 2022. Se poate spune că MicroStrategy folosește bilanțul de investiții în Bitcoin atât ca motor financiar, cât și ca strategie de marketing.

Tesla (TSLA). Producătorul de automobile electrice Tesla este o altă companie care poate oferi o expunere de bilanț la criptomonede. Compania a deținut suficient Bitcoin în 2022 pentru a înregistra o pierdere de valoare de 204 milioane de dolari- o reducere care ar trebui să evidențieze natura volatilă a acestei clase de active digitale.

MassMutual (MCI). compania de asigurări moștenită a ajuns pe prima pagină a ziarelor în 2020, când a adăugat 100 de milioane de dolari de criptomonede la bilanțul său. MassMutual a investit, de asemenea, într-o companie de criptomonede în calitate de investitor minoritar, plus a adăugat noi linii de produse pentru a spori accesul consilierilor și al clienților la moneda digitală.

Investiți în companii care folosesc tehnologia blockchain pentru a inova

O altă modalitate de a obține o expunere investițională la criptomonede este prin deținerea de companii care utilizează tehnologia blockchain pentru a inova. Tehnologia blockchain este relevantă pentru o gamă diversă de cazuri de utilizare, criptomoneda fiind doar o aplicație a tehnologiei descentralizate.
S-ar putea să fiți surprins să aflați despre numeroasele moduri în care companiile valorifică tehnologia blockchain în diverse industrii:

Tehnologie. Este destul de previzibil faptul că multe companii de tehnologie folosesc soluții bazate pe blockchain pentru a evolua și a-și extinde oferta de produse. IBM (IBM), un pionier al tehnologiei tradiționale, se află, de asemenea, în prima linie în ceea ce privește oferirea de soluții bazate pe blockchain pentru întreprinderi. NVIDIA, pe lângă faptul că produce hardware pentru mineritul criptografic, a dezvoltat o platformă bazată pe blockchain pentru industria jocurilor de noroc.

Comerț electronic. Companiile din sectorul comerțului electronic folosesc tehnologia blockchain pentru a face lanțurile de aprovizionare mai eficiente, mai transparente și mai sigure. Amazon (AMZN) oferă soluții blockchain pentru clienții de afaceri care utilizează Amazon Web Services, în timp ce Alibaba (BABA) oferă o infrastructură "blockchain ca serviciu" pentru a sprijini trasabilitatea produselor, finanțarea lanțului de aprovizionare, partajarea activelor de date și proprietatea asupra conținutului digital.

Sectorul bancar. Odată cu ascensiunea fintech- prescurtarea de la tehnologia financiară- este firesc ca multe întreprinderi să folosească tehnologia blockchain pentru a-și îmbunătăți serviciile financiare. JPMorgan Chase (JPM) este un exemplu de instituție financiară tradițională care a recunoscut timpuriu potențialul blockchain și a folosit deja tehnologia pentru a executa tranzacții transfrontaliere.

Citește și: Vine Microsoft Copilot: Este deopotrivă emoționant și puțin trist!

Citește și: Investitorii pe Bursa se tem de o escaladare în Orientul Mijlociu

Citește și: Psihologia succesului pe Bursa: Stăpânirea emoțiilor și instinctelor