Top 4 cele mai scumpe nunți regale din toate timpurile. Imagini de la ceremoniile și petrecerile fastuoase

Autor: Bianca Vidoi
cele mai scumpe nunți regale Foto(4)

Nunțile reprezintă momente fericite pentru tinerii îndrăgostiți ce își doresc să parcurgă restul împreună, dar pentru familiile regale nunta are o altă însemnătate.

Nunta reprezintă pentru multe persoane cea mai frumoasă zi din viață, în care își jură dragoste, credință și loialitate partenerului în momente fericite, dar în momente dificile. Pentru familiile regale, nunta reprezintă un moment în care să își arate bogăția, statutul social sau complexitatea culturală, motive pentru care se investesc sume importante pentru organizarea celor mai fastuoase ceremonii și petreceri.

Top 4 cele mai scumpe nunți regale din toate timpurile

1. Anant Ambani și Radhika Merchant 

Cea mai scumpă nuntă regală până în anul 2024 a costat 55 de milioane de dolari, însă anul acesta s-a căsătorit fiul cel mic al celui mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani, iar acest lucru s-a sărbătorit cu ceremonii în valoare de 600 de milioane de dolari. Anant Ambani și Radhika Merchant și-au unit destinele în anul 2024, iar ceremonia lor a fost una fastuoasă, având loc la Mumbai.

Pentru a sărbători faptul că fiul său cel mic se însoară, Mukesh Ambani nu s-a uitat la bani și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a se asigura că această zi o să fie cea mai frumoasă pentru Anant Ambani. Cum banii nu au fost o problemă, mirii au avut parte de o croazieră europeană cu spectacole ale trupei Backstreet Boys și Katy Perry, dar și o noapte tradițională de sangeet în Mumbai, unde a cântat Justin Bieber.

La ceremonia finală au fost invitați oamenii importanți din lume, precum Mark Zuckerberg și Bill Gates. Rochia miresei de la ultima ceremonie a fost departe de simplitate, fiind un model realizat de Rhea Kapoor, ce a conținut o fustă Zardozi de culoare fildeș cu un design trasat, un voal de 5 metri și o dupatta împodobită cu pietre și paiete.

2. Amit Bhatia și Vanisha Mittal

A doua cea mai scumpă nuntă regală din istorie a fost de 55 de milioane de dolari, iar aceasta a avut loc în anul 2004, atunci când s-au căsătorit Amit Bhatia și Vanisha Mittal. Vanisha Mittal, fiica magnatului oțelului Lakshmi Mittal, s-a căsătorit cu bancherul londonez Amit Bhatia, iar nunta celor doi a costat nici mai mult, nici mai puțin de 55 de milioane de dolari. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Citește și: Kira Hagi se pregătește de nuntă: Cine este și cu ce se ocupă Thomas Ferfelis, viitorul ei soț

Suma de 55 de milioane de dolar le-a asigurat tinerilor o ceremonie de logodnă la Palatul Versailles ți o nuntă la Vaux-le-Vicomte, un castel istoric din secolul al XVII-lea, ce se află în apropiere de orașul iubirii, Paris.

Ținutele de nuntă ale mirilor au fost realizate de creatori de modă de top de India, printre care Tarun Tahiliani și Suneet Varma, iar peste 1.000 de invitați au fost la evenimentele organizate, unde s-au putut bucura de spectacolul realizat de Kylie Minogue.

3. Prințul Charles și Prințesa Diana

Pe locul trei în topul celor mai scumpe nunți regale din lume se află nunta Prințului Charles și a Prințesei Diana, ce a avut loc în anul 1981. Deși este poziționată pe locul trei, nunta rămâne cea mai scumpă din istoria familiei regale din Marea Britanie, fiind cheltuiți 48 de milioane de dolari. Ceremonia a avut loc la Catedrala Sf. Paul din Londra, iar la aceasta au fost invitate peste 3.500 de persoane, fiind vizionată de peste 750 de milioane de oameni din întreaga lume.

Rochia pe care a purtat-o Prințesa Diana în ziua cea mare a fost realizată de David și Elizabeth Emanuel și avea o trenă de aproximativ 8 metri, tafta de mătase ivoire, dantelă antică și peste 10.000 de perle.

4. Prințul William și Kate Middleton

O altă nuntă regală din familia Marii Britanii se află în acest top, mai exact nunta Prințului William cu Kate Middleton, ce a avut loc în 2011 și a costat 37 de milioane de dolari. Nunta celor doi a avut loc la Westminster Abbey din Londra, iar rochia miresei a atras nenumărate priviri, fiind admirată pentru simplitatea pe care o avea. 

Rochia lui Kate Middleton a fost creată de Sarah Burton pentru Alexander McQueen și a fost realizată din dantelă, având o trenă de aproximativ 3 metri. Pentru a adăuga un element emblematic, Kate Middleton a purtat Tiara Cartier Halo, împrumutată de la Regina Elisabeta a II-a. La eveniment au fost invitate 1.900 de persoane, nunta fiind urmărită de 300 de milioane de persoane din întreaga lume, potrivit hellomagazine.com.

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.