Dacă îți propui să începi procesul de amenajare al terasei în curte, specialiștii recomandă să începi de la un plan general, unde vei planifica spațiul destinat terasei, stilul, design-ul și să ții cont că e un proces mai mult decât creativ. Planificarea combină arta și aspectele practice.
Pentru a trece prin acest proces într-un mod eficient, descoperă cele mai întâlnite greșeli pe care să le eviți când vei planifica amenajarea noului loc de relaxare:
1. Construiești terasa în imediata apropiere a copacilor din grădină
Umbra unui copac este o salvare în timpul sezonului estival, însă nu este și cea mai bună idee când planifici lucrări de construcție în imediata proximitate a pomilor. Copacii păstrează umiditatea și pot provoca apariția mucegaiului, răspândirea ciupercilor, precum și eventuale denivelări cauzate de rădăcina pomului care e în continuă creștere.
2. Planifici o terasă prea mare
Fie că o vei poziționa în mijlocul curții sau într-un colț de grădină, e bine să ții cont că suprafața terasei trebuie să fie suficientă pentru o masă, un grătar sau balansoar de grădină de la Hornbach.ro. Este important să nu o planifici prea mare, întrucât vei avea o imagine dezolantă în sezonul rece al anului, timp în care nu o vei folosi și îți va ocupa prea mult spațiu. Profesioniștii recomandă o terasă cu o suprafață de 25 mp, care ar fi suficient pentru șase persoane, un grătar și eventuale decorațiuni.
3. Nu achiziționezi protecție pentru terasă contra vântului, ploilor sau zăpezii
Timpul petrecut la terasa din curtea ta este deosebit, mai ales când locul este îngrijit. Pentru a avea grijă de terasa ta, trebuie să știi că factorii externi, precum vântul, ploile sau zăpada pot afecta simțitor aspectul și calitatea spațiului amenajat în curte. Este recomandat să te asiguri din timp că ai o protecție, precum instalarea unei folii de protecție, pe care o vei monta inclusiv pe timp de vară când se prognozează precipitații.
4. Neglijezi iluminarea
Fie că planifici o terasă mică sau îți dorești să transformi spațiul într-un loc spațios cu multe elemente, în ambele cazuri vrei să te simți confortabil și liniștit. Astfel, trebuie să prevezi de la bun început conexiunile electrice. Chiar înainte de identificarea spațiului, construirea și amenajarea terasei propriu-zise, nu neglija aspectul iluminării, pentru că acesta îți va ușura procesul de construcție, va adăuga o atmosferă potrivită și spațiul își va păstra funcționalitatea inclusiv în timpul nopții.
Așadar, organizarea unui spațiu pentru relaxare și refugiu în propria curte poate fi un proces mai simplu și practic, dacă vei ține cont de recomandările profesioniștilor și vei evita aceste greșeli.
Sursa foto: Pexels.com