Top 4 materiale textile potrivite pentru print UV

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 19 dec 2018, 14:36

Printurile UV, realizate pe materiale textile, reprezinta solutia ideala pentru imprimarile de mari dimensiuni.

Aproape ca nimic nu este mai atragator intr-un targ expozitional decat acest tip de print textil, care reuseste sa transmita mesajul dorit consumatorilor finali, in maniera eficienta. Am putea spune chiar că printul textil reprezinta solutia ideala si cea mai noua optiune, in materie de marketing.

Printurile UV pe materiale textile sunt din ce in ce mai des intalnite, in cadrul targurilor expozitionale sau cu ocazia diverselor evenimente. Cu siguranta ai ajuns intr-un targ expozitional de mai multe ori. Mai mult ca sigur ai remarcat sistemele expozitionale ce folosesc astfel de printuri grafice, confectionate din material textil. Organizarea unui targ expozitional trebuie sa se faca cat mai rapid. Din acest motiv, se folosesc materiale de separare a standurilor usoare, folosindu-se rame de aluminiu. 

Print UV la cea mai inalta rezolutie

Printurile UV, la cea mai inalta rezolutie, prezinta numeroase avantaje pentru clienti. Imaginea imprimata beneficiaza de o claritate desavarsita, iar timpul de executie este foarte scurt. Cerneala se usuca imediat pe materialul textil folosit, care beneficiaza de o buna protectie in fata factorilor externi, pornind de la radiatiile UV si pana la rezistenta in fata agentilor chimici.

De asemenea, un print pe materiale textile este foarte usor de transportat si mai ales de instalat. Acesta poate fi impaturitcu usurinta si asezat corespunzator. Aspectul sau reprezinta un alt avantaj important. Panza pe care sunt imprimate mesajele trebuie sa fie de cea mai buna calitate, sa nu se zgarie, sa nu se cuteze, iar culorile acestuia sa isi pastreze intensitatea, pe termen lung. 

Exista diverse tipuri de materiale textile, folosite pentru aceste printuri UV, de buna calitate. Fie ca este vorba despre backlit-ul sau blackout-ul textil, de samba sau de stretch, toate aceste materiale prezinta caracteristici importante, care mentin calitatea imaginii printate, timp indelungat. In acelasi timp, atunci cand vorbim despre un print UV, realizat pe materiale textile, reproducerea imaginii de inalta calitate este esentiala.

Backlit textil pentru print UV

Backlitul textil este un material de culoare alba, care nu se cuteaza, fiind rezistent la sifonare si foarte usor. Acesta este confectionat 100%  din poliester, motiv pentru care poate fi transportat usor si ulterior asezat fara nicio urma de cuta. In acelasi timp, backlitul textil beneficiaza de o claritatea aparte a imaginii, avand un nivel scazut de reflexie si o capacitate excelenta de difuzare a luminii. Aceste materiale textile folosite pentru un print UV pot avea mai multe variante de prindere, insa in general se foloseste chederul siliconic, prins in rama de aluminiu.

Print UV pe blackout textil

Blackout-ul textil este un material de buna calitate, rezistent la sifonare, de culoare alba, confectionat 100%, din poliester. Acesta este rezistent la actiunea factorilor externi, deteriorarea acestuia fiind greu de realizat. Acest material reda bine imaginea, motiv pentru care este considerat ideal pentru a fi folosit in cazul printurilor UV.

Samba: un material textil potrivit pentru printuri UV

Samba face parte din categoria acelor materiale textile care nu intretin arderea. In plus, aceasta nu se sifoneaza, motiv pentru care poate fi transportata cu usurinta. Acest material de intinde perfect in cadrul de aluminiu. Samba reda imaginea foarte clar, fiind de culoare alba si beneficiaza de o buna planeitate si opacitate. Aceasta se poate folosi pentru casete luminoase, bannere de interior  si draperii personalizate.

Print UV pe stretch

Printre principalele caracteristici ale stretch-ului, se afla usoara sa elasticitate, datorita careia acesta se intinde usor si nu se sifoneaza. De asemenea, stretch-ul ofera o reproducere de inalta calitate a imaginii, este de culoare alba, 100% poliester si se regaseste adesea in diversele standuri expozitionale. 

Durata mica de executie, planeitatea si opacitatea, la care se adauga calitatea culorilor , reprezinta cateva dintre avantajele unui print UV, realizat pe material textil. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.