Actiunea sa remineralizanta, antitoxica si reechilibranta transforma argila intr-un produs de top, folosit atat in medicina, cat si in terapiile de frumusete.
Ce este argila si de cate tipuri este?
Argila este un un lut viu, cu numeroase proprietati, un amestec de alumosilicati, ce contine aluminiu, titan, mangan, siliciu, potasiu, sodiu si calciu. De asemenea, contine magneziu, fier, cupru, bariu, dar si alte microelemente, toate cu rol major pentru sanatate sau frumusete.
Proprietatile argilei i-au surprins pe cei mai cunoscuti medici ai timpului care au introdus-o de fiecare data in scrierile lor, fiind astfel considerata un lut vindecator.
Ludovic al XIV-lea folosea de fiecare data argila dupa fiecare masa copioasa, evitand numeroase neplaceri. Aflam din literatura despre problemele de care suferea Regele Soare, precum fisurile anale si hemoroizii, remediul problemelor sale fiind argila.
Febra era tratata cu ajutorul pamantului rosu, asa cum i se spunea de demult argilei, astfel ca in „Science et Voyages”, Marco Polo afirma ca pelerinii ce mergeau catre orasul sfant Niabar si care sufereau de febra gustau adesea acest pamant rosu si se faceau bine imediat. Si profesorul Strumpf din cadrul Universitatii din Berlin a prescris argila tuturor bolnavilor care sufereau de febra asiatica, o afectiune grava.
Pe cale externa, argila a fost folosita de demult. Sunt scrieri care atesta ca „namolul cutitarilor” era tratamentul cel mai eficient pentru cei ce sufereau de arsuri.
Astazi, exista mai multe tipuri de argila. Argila alba (caolinul) se foloseste adesea in anemie, demineralizare, dar si in masti cosmetice. Argila verde este perfecta pentru tenul gras si contine siliciu, aluminiu, fier, avand rol antiseptic si cicatrizant.
Argila rosie este folosita pentru tratarea afectiunilor articulare, dar si pentru piele.
Argila albastra are proprietati terapeutice importante, iar cea galbena se foloseste adesea pentru tenul obosit.
Care sunt beneficiile miraculoase ale argilei?
1. Argila si reglarea tractului intestinal
Fie ca este vorba despre o cura de detoxifiere, fie pur si simplu iti doresti sa scapi de anumite probleme ale tractului intestina, poti gasi argila pe farmec.ro si astfel vei reusi sa te vindeci rapid sau sa previi anumite afectiuni mai grave.
2. Tumorile si deformarile osoase, tratate cu ajutorul argilei
Lucrari vechi ale medicinei arata ca argila beneficia de numeroase virtuti, contribuind astfel la vindecarea tumorilor si a anumitor deformari osoase. Pana si astazi, plasturii de argila, dar si baile de argila reusesc sa tina la distanta mai multe tipuri de afectiuni, fiind un tratament adjuvant in astfel de probleme de sanatate.
3. Masti cosmetice si trucuri de frumusete
Gratie compozitiei sale, bogata in siliciu, alumina, oxizi de fier, magneziu, oxizi alcalini, anhidrida titanica, argila se foloseste pentru acnee, riduri, cuperoza sau alte inflamatii ale fetei. De asemenea, argila trateaza gingivitele, stomatitele sau pioreea alveolara.
4. Argila si plagile purulente
S-au constatat beneficii pentru plagile purulente, ranile gangrenoase, ulcerele varicoase, abcese, furuncule. De aceea, atunci cand suferi de astfel de probleme de sanatate ar fi bine sa te indrepti spre ceea ce foloseau la un moment dat stramosii nostri.
5. Previne demineralizarea
Argila are un continut bogat in minerale, asa ca este buna atunci cand se constata demineralizari ale organismului. Ori de cate ori constati o stare de oboseala acesta este un semn clar care ne arata ca ne aflam intr-un proces de demineralizare. Cura cu argila are rolul de a ne remineraliza.
Masti pe care sa le faci acasa cu argila
Argila se foloseste adesea in cosmetica, asa ca ar fi bine sa te folosesti de aceasta pentru a scapa de anumite imperfectiuni ale pielii.
Mastile de fata contin argila. Gratie proprietatilor sale antiseptice, cicatrizante, antitoxice, argila este unul dintre ingredientele principale pentru a avea pielea fina si catifelata.
Pentru tenul gras ai putea face o masca cu argila din 2 linguri de argila, suc de castravete si o lingura de suc de lamaie. Toate acestea se amesteca bine si mai apoi se vor aplica pe fata si se vor lasa sa actioneze.
Pentru tenul uscat se vor amesteca 2 linguri de argila verde, 1 lingurita de gel de aloe vera, 1 lingura apa de trandafir si 2 picaturi de ulei esential de trandafir.
Foloseste-te de proprietatile acestui produs si vei avea un ten frumos, placut la atingere, incetinind astfel efectele imbatranirii.