Top 5 beneficii ale vitaminei C pentru sanatate

Author: Bogdan Mihai

Vitamina C este folosita din cele mai vechi timpuri, avand un aport major pentru intarirea sistemului imunitar.

Aceasta intareste organismul si il ajuta sa lupte impotriva infectiilor, racelilor si gripei, prevenind de cele mai multe ori imbolnavirea. De asemenea, vitamina C contribuie si la lupta impotriva cancerului sau a bolilor grave, avand un rol major si in lupta impotriva diabetului.

Consumul de vitamina C este recomandat si benefic pentru sanatate. Cu toate acestea, in functie de varsta si sex se recomanda doze diferite. De exemplu, unui barbat ii vor fi necesare circa 90 miligrame de vitamina C pe zi, iar unei femei doar 75 miligrame. Un copil cu varsta cuprinsa intre 9 si 13 anisori are nevoie de circa 45 miligrame/zi pentru a fi sanatos. Consumul de vitamina C nu se face intotdeauna prin suplimente. Aceasta este una dintre cele mai usor de gasit vitamine din alimentatie. Poate fi gasita usor in citrice, ardei gras, capsuni, ananas.

1. Contribuie la tratarea afectiunilor pielii

Vitamina C are un rol extrem de important pentru protejarea afectiunilor pielii. Aceasta este prezenta adesea drept ingredient principal in diverse crème si lotiuni, motiv pentru care poate fi folosita cu incredere.

Atunci cand consumi cantitatea necesara de vitamina C, pielea ta va fi mai neteda, mai catifelata la atingere si va avea un aspect placut. In plus, efectele imbatranirii nu vor mai fi la fel de vizibile si atunci putem spune adio ridurilor atunci cand alimentatia nnoastra este bogata in vitamina C.

Tot acidul ascobic reuseste sa vindece mai usor pe cei care s-au confruntat cu arsuri, stimuland productia de colagen. Din acest motiv, atunci cand este vorba despre rani mai grave sau usoare, este recomandat sa consideri beneficiile acestei vitamine.

2. Imbunatateste circulatia sangelui

O alimentatie bogata in citrice, ardei gras sau capsuni contribuie la mentinerea sanatatii sistemului circulator. S-a demonstrat faptul ca, atunci cand este administrata in cantitati mici, dar regulat, vitamina C are o contributie insemnata asupra circulatiei sangelui. Astfel, persoanele care sufera de insuficienta cardiaca sau de hipertensiune arteriala ar putea sa isi imbunatateasca starea de sanatate, cu ajutorul acestui remediu naturist.

3. Contribuie la dilatarea vaselor de sange

Iata un alt beneficiu al vitaminei C. Aceasta contribuie la dilatarea vaselor de sange si astfel, riscul de aparitie a bolilor de inima sau a accidentelor vasculare cerebrale este redus considerabil. Vitamina C este un antioxidant foarte bun si astfel nu deterioreaza peretele arterelor, contribuind la prevenirea unor boli grave, care pot deveni fatale in situatii exceptionale.

4. Previne si contribuie la tratarea racelii

Vitamina C intareste sistemul imunitar, amotiv pentru care este recomandat ca aceasta sa fie introdusa atat in dieta copiilor, cat si in cea destinata adultilor. Acidul ascobic, asa cum este cunoscuta aceasta prezinta numeroase proprietati, prevenind racelile si protejand organismul de infectii mai grave.

Atunci cand copilul se afla in colectivitate, este indicat sa ii oferi acestuia vitamina C sau alimente care o contin, prevenind astfel imbolnavirea sa. Cu alte cuvinte, vitamina C organica este perfecta pentru a preveni raceala, avand numeroase proprietati pentru intarirea sistemului imunitar.

5. Regleaza nivelul de zahar din sange

S-a demonstrat deja ca faptul ca persoanele care sufera de diabet pot lua vitamina C si astfel pot regla mai usor nivelul de zahar din sange. De aceea, este bine ca in dieta zilnica a unei persoane diabetice sa existe mult ardei gras rosu, dar si multe citrice, nu foarte dulci. Uneori, medicii le recomanda acestora sa opteze pentru introducerea unor suplimente de vitamina C, in dieta lor zilnica.

Beneficiile vitaminei C sunt nenumarate. Aceasta este un antixodant puternic, care are capacitatea de a lupta impotriva cancerului, neutralizand actiunea radicalilor liberi. In plus, aceasta contribuie la sporirea beneficiilor medicamentelor pentru cancer, ajutand astfel la vindecare.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.