TOP 5 ceasuri de zi cu zi pentru buget intre 200 si 1500 de dolari

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 09 iul 2023, 02:40

Ceasurile de zi cu zi se numără printre cele mai direct utilitare ceasuri, derivând de la cele profesionale

Sursa: PixaBay

Ceasurile de zi cu zi se numără printre cele mai direct utilitare ceasuri, derivând de la cele profesionale

Ceasurile de zi cu zi se numără printre cele mai direct utilitare ceasuri, derivând designul și funcționalitatea lor de la ceasurile de la începutul secolului XX purtate de soldați și alți operatori militari "pe teren", de unde și termenul generic. Deși variază în ceea ce privește elementele de design și detaliile, ceasurile de teren (modelele anterioare erau numite și "ceasuri de tranșee", o referire la utilizarea lor în războiul de tranșee din Primul Război Mondial) sunt recunoscute pentru o mână de elemente care sunt în mare parte omniprezente: cadrane curate, foarte lizibile, cu puține sau chiar deloc subcadrane superflue (unele folosesc

un mic afișaj al secundelor); mâini și cifre luminoase; indicatoare de ore mari și lizibile (în principal cifre arabe, ocazional indici; versiunea "puristă" a cadranului unui ceas de teren include probabil o scală de 12 ore cu un inel suplimentar de 13-24 de ore pentru ora militară, după cum veți observa la multe dintre modelele de aici); și un sentiment general de rezistență, fiabilitate, fiind în același timp discret atât în ceea ce privește dimensiunea, cât și designul (cu cât ceasul este mai mic și mai ușor, cu atât mai puțin împovărător pentru un soldat deja încărcat cu echipament).

Citizen Garrison Cadran verde

Preț: 225$, Referință: BM6838-09X, Dimensiunea carcasei: 42 mm, Lățime: 21.5mm, Cristal: Mineral, Rezistența la apă: 100 metri, Mișcare: Calibru Eco-Drive E111 Ceasul Garrison de la Citizen se ridică la înălțimea numelui său de inspirație militară prin adoptarea elementelor clasice ale ceasurilor de teren și ale ceasurilor de pilot, inclusiv triunghiul inversat de la ora 12, cifrele arabe mari și lizibile ale orelor și scara mică interioară de 24 de ore pentru a urmări timpul militar.

Carcasa mare contribuie la aspectul pregătit pentru misiune cu un finisaj periat și se fixează la încheietura mâinii cu o curea din piele de vițel maro cu cusături contrastante, asemenea primelor ceasuri de aviație și a urmașilor lor moderni. Garrison este, de asemenea, unul dintre foarte puținele ceasuri Citizen care oferă mișcarea Eco-Drive, proprietate a mărcii japoneze, alimentată de lumină, la un preț mai mic de 200 de dolari.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Hamilton Khaki Field Automatic

Preț: $545, Referință: H69449961, Dimensiunea carcasei: 38mm Înălțimea carcasei: 9,5 mm, Lățimea carcasei: 20 mm, De la un capăt la altul: 47 mm, Cristal: Safir, Rezistența la apă: 50 de metri, Mișcare: Mecanică Hamilton Calibru H-50 Fără Hamilton Watch Company, probabil că nu am avea nici măcar o categorie de "ceasuri de teren" pe care să o acoperim. Marca fondată de americani, care acum are sediul în Elveția și face parte din vastul Swatch Group, a inventat practic genul cu "ceasurile de tranșee" pe care le-a furnizat trupelor americane în Primul Război Mondial,

dând startul unei lungi tradiții de fabricare a unor ceasuri rezistente, simple și fiabile pentru unitățile militare americane. Ramura civilă a acestor ceasuri este Khaki Field, care se inspiră cel mai direct din modelul din anii 1960 purtat în timpul Războiului din Vietnam și este disponibil cu un calibru quartz, mecanic cu încărcare manuală sau automat. Referința Khaki Field Mechanical prezentată aici combină cadranul clasic retro de 12/24 de ore în verde kaki, o carcasă de 38 mm corespunzător de modestă, cu un finisaj PVD maro în tonuri de pământ și o curea NATO din nailon de culoare verde militar, care
seamănă cu cadranul. Calibrul H-50 cu înfășurare manuală bate în interior, stocând o rezervă de putere lungă de 80 de ore.

Seiko Prospex Alpinist

Preț: $725, Referință: SPB1221, Dimensiunea carcasei: 39.5mm, Înălțimea carcasei: 13.2mm, Dimensiunea carcasei: 46.4mm, Cristal: Safir, Rezistența la apă: 200 metri, Mișcare: Automat Seiko Calibru 6R35 Alpinistul, primul ceas Seiko dedicat sportului, își urmărește lunga istorie încă din 1959, cu un model original care se adresa, așa cum îi spune și numele, oamenilor de aer liber, cum ar fi alpiniștii. Această versiune modernă, adăugată recent la seria Prospex a ceasornicarului japonez și care își ia indicațiile estetice de la referința acum clasică SARB017, reimaginează acea piesă de epocă cu un aer contemporan. Fideli modelului istoric sunt mâinile catedrală, accentele aurii de pe markeri și cifre și lentila de mărire deasupra datei de la ora 3. Noutățile acestui model sunt cadranul de culoare verde închis care contrastează atractiv cu detaliile aurii, logo-ul "X" deasupra orei 6 care identifică ceasul ca fiind membru al familiei Prospex și calibrul automat 6R35. Un bonus pentru alpiniștii adevărați și alte tipuri de exploratori aventuroși: luneta rotativă interioară cu busolă, acționată de coroana suplimentară de la ora 4.

Alpina Startimer Pilot Automatic Heritage

Preț: 1.295$, Referință: AL-525BBG4SH6, Dimensiunea carcasei: 44mm, Înălțimea carcasei: 11.5mm, Lățimea lățime Lug: 22mm, Cristal: Safir, Rezistența la apă: 30 de metri, Mișcare: Automat Alpina Calibru AL-525 Unul dintre puținele ceasuri de pe această listă cu "Pilot" în nume și cu aviatori ca public inițial, această versiune a Startimer Pilot Automatic Heritage este, de asemenea, perfectă pentru aventuri terestre, cadranul său negru găzduind un cerc de 24 de ore în limitele inelului principal de cifre arabe mari, albe, pentru ore (cu 12 fiind înlocuit de motivul familiar al triunghiului de aviație și de 3" de o fereastră pentru dată). La 44 mm în oțel, carcasa este dimensionată mai mult pentru lizibilitatea din cabina de pilotaj decât pentru subtilitatea misiunii și pentru ușurarea încărcăturii, dar oferă un cadru pentru un cadran lat, ușor de citit dintr-o privire. Indicatorii aplicați ai orelor sunt tratați cu un Super-LumiNova bej pentru un aspect vintage "îmbătrânit". Evocând, de asemenea, trecutul, ceasul are o carcasă cu balamale în stil vânător, o revenire la epoca de glorie a ceasurilor de buzunar, care poate fi deschisă pentru a fura o privire la calibrul automat AL-525 din interior, cu rotorul său înnegrit care atrage atenția.

Citeste si: Ce inseamna un ceas automat sau cu cuart? Afla avantajele si dezavantajele

Citeste si: Primul smartwatch marca Google a fost lansat. Cât costă mult așteptatul gadget

Citeste si: Ce inseamna un ceas mecanic? Afla avantajele si dezavantajele

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.