Smartphone-urile pentru exterior sunt robuste și rezistente la apă. Pe lângă bateriile puternice, există funcții precum barometre sau camere cu termoviziune. Vă prezentăm cele mai bune telefoane rezistente.
Dacă ieșiți mult în natură sau dacă v-ați deteriorat deja frecvent smartphone-ul, ar trebui să vă gândiți la un telefon mobil pentru exterior. Deși din ce în ce mai multe smartphone-uri "normale" sunt rezistente la stropire sau chiar impermeabile, doar smartphone-urile de exterior promit o rezistență ridicată și, astfel, protecția necesară în caz de cădere.
AGM G2 Guardian
Noul favorit este AGM G2 Guardian (recenzie). Acesta are de departe cel mai rapid procesor din domeniul de testare și oferă, de asemenea, o memorie amplă (8/256 sau 12/256 GB).
Ecranul LCD reușește chiar și o rată de reîmprospătare de 120 hertz, dar luminozitatea de 460 cd/m² este doar medie, chiar și în comparație cu celelalte dispozitive.
Ulefone Power Armor 19T
Am adăugat Ulefone Power Armor 19T (recenzie). Acesta oferă un LCD bun cu 120 hertz și Full HD+ cu o luminozitate maximă de aproximativ 535 cd/m². Procesorul Helio G99 nu este excesiv de rapid, dar oferă performanțe suficiente pentru utilizarea zilnică. Bateria cu 9000 mAh este, de asemenea, foarte puternică. Cu aceasta, dispozitivul funcționează timp de 22 de ore bune în testul de baterie. Configurația de memorie (8/256 GB) este, de asemenea, impresionantă.
Aparatul foto oferă o cameră generoasă de 108 megapixeli. Imaginile sunt bune în timpul zilei, dar Karma este mai slabă în întuneric. Camera de termoviziune cu senzor Flir este foarte bună. În mod normal, smartphone-ul costă 550 de euro.
Samsung Galaxy Xcover 6 Pro
Pentru un dispozitiv robust, Samsung Galaxy Xcover 6 Pro (recenzie) oferă caracteristici tehnice puternice care îl fac, de asemenea, un smartphone foarte bun. În plus, dispozitivul de exterior este relativ ușor și compact. Acest lucru înseamnă că poate fi folosit și ca dispozitiv de navigație pentru motociclete. Impresia filigranată este înșelătoare: datorită Gorilla Glass Victus și a carcasei cauciucate, dispozitivul mobil este foarte stabil și rezistent la apă și praf conform IP68.
Qualcomm Snapdragon 778G îl face destul de rapid. Capacitatea de stocare de 6/128 GB este, de asemenea, impresionantă, iar extinderea prin intermediul cardului microSD este posibilă. Obiectivul principal oferă 50 de megapixeli și face fotografii excelente. În plus, există un obiectiv ultraangular cu 8 megapixeli și o cameră frontală cu 13 megapixeli. În plus, ecranul LC funcționează la 120 de hertzi cu Full HD+. Totuși, luminozitatea maximă a ecranului de 530 cd/m² nu este prea mare. Bateria are doar o capacitate redusă de 4050 mAh, dar este înlocuibilă. Durata de viață a bateriei testată de mai puțin de 10 ore este corespunzător de scurtă. Xcover 6 Pro pornește de la prețul de 443 de euro.
Gigaset GX6
Caracteristicile lui Gigaset GX6 (recenzie) sunt la fel de promițătoare. Smartphone-ul pentru exterior, asamblat în Germania, convinge prin gradul ridicat de utilizare zilnică și prin performanțe bune. Carcasa este robustă și rezistentă la praf și apă conform IP68. Un barometru se află, de asemenea, la bord. Este puțin mai mare decât Galaxy Xcover 6 Pro și cântărește 280 de grame, ceea ce este considerabil mai mult. Mediatek Dimensity 900 5G cu până la 2,4 GHz este puternic. Procesorul octa-core este la egalitate cu Snapdragon 778G. 5G, Wifi 6, NFC și Bluetooth 5.2 fac parte din dotare. Funcționarea ca telefon dual-SIM este, de asemenea, posibilă.
Memoria RAM este de 6 GB (8 GB pentru modelul Pro destinat utilizării comerciale), iar modelul stochează 128 GB în interior. Ecranul de 6,6 inchi are o rezoluție Full HD+ și funcționează la 120 hertzi. Acesta poate fi operat chiar și cu mâinile și mănușile ude. Cu 520 cd/m², ecranul este la fel de luminos ca cel al concurentului Samsung. Pentru navigație, acesta utilizează GPS, Glonass, Beidou, Galileo și QZSS. Camera principală oferă 50 de megapixeli, completată de un obiectiv macro superfluu cu 2 megapixeli. Bateria, care este, de asemenea, înlocuibilă, are o capacitate de 5000 mAh și se încarcă cu până la 30 de wați. În testul bateriei, dispozitivul a obținut 11,5 ore. În prezent, costă 540 de euro.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Blackview BV9200
La fel ca Ulefone Armor 19T, Blackview BV9200 are o sursă de alimentare rapidă de 66 de wați. De asemenea, încărcarea wireless este posibilă cu 30 de wați. Procesorul Helio G96 asigură o performanță solidă. Configurația de memorie este impresionantă cu 8/256 GB. Cu toate acestea, nu există 5G.
Ecranul LCD este convingător și oferă Full HD+ și o rată de reîmprospătare de 120 hertzi. Cu toate acestea, la aproximativ 500 cd/m², este relativ întunecat. Doar performanța bateriei este puțin sub așteptări și, cu o capacitate de 5000 mAh, durează aproximativ 10,5 ore. Pentru o baterie atât de "mică", aceasta este puțin cam grea, cu 310 grame. La 300 de euro, totuși, este un chilipir.
Citește și: Tehnologia 5G- Cum arata viitorul ei in comparatie cu 6G?
Citește și: Apple Vision Pro vs Meta Quest 3- Care castiga in cursa VR/ AR?
Citește și: Internetul Obiectelor IoT- Cum a evoluat tehnologia SMART moderna?