Top 5 cele mai frumoase grădini de vară din București

Author: Ana Dinu

Bucureștiul, pe cât de aglomerat este, pe atât are o mulțime de locuri liniștite și ferite de gălăgia cotidiană.

 Vara este un sezon prielnic pentru întâlnirile cu prietenii în diferite locuri verzi, parcuri sau grădini de vară, unde poți socializa și te poți relaxa într-un mod plăcut. Și o atenție deosebită trebuie acordată grădinilor de vară, ascunse de ochiul uman și cerând parcă să fie căutate. Și Bucureștiul oferă astfel de locuri speciale unde te poți retrage și să petreci momente plăcute singur sau cu prietenii apropiați, mai ales că în aceste locuri vapatul este la liber. În continuare, am pregătit pentru tine 5 exemple de grădini de vară de care să te poți bucura în sezonul cald ce se apropie:

1. Grădina Monteoru

Aflată pe Calea Victoriei nr.115 (la intersecția bulevardului Dacia cu Calea Victoriei, vizavi de hotelul Golden Tulip), Grădina Monteoru este o oază de liniște și pace. Este posibil să treci pe lângă ea și să nu o observi așa ușor, însă odată ce ai descoperit-o, nu te vei mai putea despărți de ea și vei dori mereu să revii aici. Clădirea din interiorul grădinii este veche, însă aduce un aer retro, renovarea

realizându-se în mai multe etape. Totuși, în spatele clădirii există terasa Monteoru cu a sa grădină, ce vine cu un aer fresh și răcoros mai ales pe timpul verii. Terasa este umbrită de copaci și prezintă multă verdeață îmbinată cu statui rubensiene. Terasa este plină de mese, iar oferta de băuturi și meniul sunt accesibile.

2. Grădina Eden

Învecinată cu Palatul Știrbei, Grădina Eden este un loc inedit, boem și fabulos. Este un loc pe care nu ai cum să-l ratezi. Este deschisă doar vara și se prezintă ca un loc relaxant, liniștit și intim. Aerul de libertate și chill este dat și de mobilierul din lemn caracteristic teraselor, hamacelor, pernelor și dușumelelor realizate într-un stil ce aduce a vacanță. Totul pare crud și natural. Există în curtea grădinii și o rulotă, de tip street food, de unde îți poți comanda mâncare și băutură. Clienții care îi calcă pragul sunt tineri studenți și corporatiști ce caută o pauză de relaxare.

3. Grădina Casei Universitarilor

Construită în anii ’60-’70 ai secolului XIX pentru o personalitate importantă a acelor vremuri, Casa Universitarilor este prețioasă prin stilul ei eclectic. În acest moment este deținută de Universitatea București și poate fi vizitată cu ocazia evenimentelor sociale și culturale care au loc aici. Curtea interioară a Casei Universitarilor este spațioasă, având un parc plin de verdeață ce-i ajută pe cei care ajung acolo să se simtă feriți de tumultul orașului. Este prezentă și o terasă cu mese și scaune unde clienții pot lua masa. Meniul este diversificat, punând la dispoziție feluri de mâncare tradiționale obținute din ingrediente naturale. Situată pe strada Dionisie Lupu nr.46, clădirea are o arhitectură impozantă, iar în interiorul ei au loc multe evenimente culturale de mare valoare.

4. Sera Eden

Din multitudinea de grădini ale Bucureștiului, Sera Eden este cea care se evidențiază prin abundența vegetală și prin amenajarea ei în stil de seră, aflată în spatele Casei Brătianu, pe strada C.A. Rosetti. Concepută ca o casă de sticlă cu schele și ornată cu multă vegetație, împrejmuită de copaci, Sera Eden este o oază

de liniște în mijlocul Bucureștiului agitat. Are bănci, mese și scaune amplasate într-un mod aerisit, iar barul pune la dispoziția clienților băuturi răcoritoare și un meniu destul de diversificat.

5. Grădina Verona

Grădina Verona este o extensie a librăriei Cărturești, aflată în Piața Romană. Este situată mai exact în spatele librăriei și găzduiește o mulțime de evenimente, precum lansări de carte, concerte, expoziții etc. Înconjurată de o vegetație abundentă, vara este locul ideal de refugiu în fața zilelor toride. Grădina este ofertantă cu locurile la masă, terasa fiind primitoare pentru toți cei care doresc să guste din finețurile gastronomice puse la dispoziția vizitatorilor.

Bucureștiul este un oraș plin de viață și de oportunități, unde ai posibilitatea să te relaxezi și să te distrezi. Iată și alte câteva exemple de grădini urbane, conform lovedeco.ro.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.