TOP 5 cele mai mari stadioane din lume

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 09 sep 2021, 01:53
Care sunt cele mai mari stadioane din lume
Sursa: unsplash.com

V-ați întrebat vreodată care sunt cele mai mari stadioane din lume? Sigur că vă veți duce cu gândul la arenele marilor echipe de fotbal din Europa, dar sunteți sigur că acestea ocupă primele locuri?

Stadioanele au fost și vor fi întotdeauna cartea de vizită a echipelor de fotbal. Marile forțe ale Europei au investit sume fabuloase de bani în infrastructură și beneficiază de arene imense, care sunt adevărate bijuterii, recunoscute peste tot în lume. Haideți să vedem care sunt cele mai mari 5 stadioane.

Care sunt cele mai mari stadioane din lume

Când vine vorba despre cele mai impunătoare stadioane, cu siguranță vă gândiți la arenele pe care joacă granzii Europei: Barcelona, Real Madrid, Bayern, PSG și lista poate continua. 

Nu sunteți departe de adevăr, dar nu acestea sunt cele mai mari stadioane. Iată un top al arenelor care au cea mai mare capacitate:

1. Stadionul Rungrado 1st of May Day- 150.000 de locuri

Această arenă se află în orașul Pyongyang, capitala Coreei de Nord. A fost inaugurată în 1989, are și pistă de atletism și este acoperită 100%.

Stadionul este folosit pentru meciurile echipei naționale, dar și pentru diferite festivaluri. 

2. Yuva Bharati Krirangan- 120.000 de locuri

Cunoscut și sub denumirea de ”Stadionul Salt Lake”, acesta se află în orașul Calcutta, India. Este arena echipei naționale, are și pistă de atletism și a fost deschis în 1984. În 1997, s-a stabilit recordul de asistență, la meciul dintre East Benga și Mohun Bagan.

131.000 de oameni au fost prezenți. 

3. Stadionul Azteca- 105.064 locuri

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Arena se află în Mexico City, a fost inaugurată pe 29 mai 1966, cu meciul dintre Club America și Torino. 107.494 de suporteri au fost în tribune. Aici joacă naționala de fotbal a Mexicului și echipa Club America. 

4. Stadionul Azadi- 100.000 de locuri

Este situat în orașul Teheran, capitala Iranului și a fost inaugurat în 1971. Aici joacă echipa națioanlă de fotbal a Iranului, dar și echipa de club Persepolis Teheran. 

5. Camp Nou- 99.787 de locuri

Arena de casă a Barcelonei este cea mai mare din Europa. A fost înființată în 1957 și a găzduit deja o mulțime de meciuri extrem de importante: două finale ale Ligii Campionilor, cinci Supercupe ale Europei, patru finale ale Cupei Regelui, două finale ale Cupei Ligii, 21 de finale din Supercupa Spaniei, 5 meciuri la Mondialul din 1982, dar și finala de la Jocurile Olimpice din 1992. 

Stadioane cu peste 90.000 de locuri

Nu doar cele 5 arene enumerate mai sus impresionează prin capacitatea pe care o au. De exemplu, în Africa de Sud se află First National Bank Stadium sau, mai simplu, FNB Stadium. Cu o capacitate de 94.736 de locuri, acesta este casa echipei naționale de fotbal a Africii de Sud, dar și a echipei de club Kaizer Chiefs.

Și Stadionul Wembley se află în top, cu o capacitate de 90.000 de locuri. Este cea mai mare arenă din Marea Britanie și a doua din Europa, după Camp Nou. Pe acest teren evoluează naționala de fotbal a Angliei.

Recordul de asistență a fost pe 17 mai 2008, când 89.874 de oameni au fost prezenți la meciul dintre Cardiff City și Portsmouth. 

În Germania, cel mai mare stadion este Westfalenstadion, arena pe care joacă Borussia Dortmund. Are o capacitate de 81.365 de locuri, față de cele 75.000 de locuri avute de Allianz Arena, terenul lui Bayern Munchen. 

Franța se mândrește cu Stade de France, cu 81.338 de locuri, în timp ce în Italia, cel mai mare stadion este San Siro, cu 80.018 locuri. 

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.