Top 5 destinatii de neratat pentru pasionatii de ski

Author: Bogdan Mihai

Iarna, ocaziile de distractie sunt nenumarate. In zonele montane, partiile sunt pline in acest sezon de pasionati ai sporturilor de iarna.

Cei mai conservatori aleg sania, iar cei mai indrazneti isi iau inima in dinti si isi pun in picioare claparii. De fapt, schiatul este unul dintre cele mai fascinante sporturi de practicat atunci cand fulgii de zapada si-au facut simtita prezenta. Desi exista si in Romania o multime de locuri in care poti schia si restul tarilor din Europa reprezinta destinatii ideale pentru practicarea acestui sport. Asadar, ce mai astepti? Da click aici pentru a face rost de banii de vacanta si alege-ti destinatia pentru vacanta ta de iarna!

Bansko, Bulgaria

Daca vrei sa iti faci vacanta in strainatate, dar totusi nu vrei sa calatoresti prea departe de casa, trebuie sa stii ca vecinii nostri din Bulgaria au o statiune montana pe care nu ar trebui sa o ratezi. La doar 517 km departare fata de Bucuresti, se afla Bansko, una dintre cele mai cunoscute statiuni montane. Aceasta este localizata in muntii Pirin, chiar in inima parcului national de aici. Pasionatii de schi pot vizita Bansko din decembrie pana in mai, deoarece partiile sunt acoperite cu straturi generoase de zapada in toata acesta perioada. Avand in vedere ca, din capitala si pana in orasul bulgaresc parcurgi un drum ce nu dureaza mai mult de 7 ore, Bansko ar putea fi urmatoarea ta destinatie de escapada pentru weekend-ul viitor!

Munții Krkonoe, Cehia

Cehia este o alta tara pe care ar trebui sa o viziteze, iarna, toti pasionatii de sporturi de sezon.. De data aceasta, vorbim despre un drum ceva mai anevoios, de aproximativ 16 ore in cazul in care punctul de plecare este Bucurestiul, insa o data ajuns acolo, orice turist va considera ca drumul indelungat a meritat. Muntii Krkonoe ofera, pe langa peisajele inedite, o multime de posibilitati de distractie pentru cei care vor sa-si ia doza de adrenalina. Partiile de aici sunt ideale atat pentru incepatori, cat si pentru avansati, cele doua zone distincte fiind delimitate.

Mayrhoven, Austria

Austria este o tara care capata un farmec aparte in sezonul rece. De asemenea, aceasta tara se lauda cu cel mai mare sistem de teleschi din Europa, deci nu putea lipsi din topul nostru. In aceasta destinatie vei regasi o statiune moderna, cu partii extrem de generoase. Pentru a-ti face o idee, imagineaza-ti doar partii cu altitudini intre 620 si 2500 de m, care masoara in total o lungime de peste 115 km. Pentru pasionatii de schi recomandam, asadar statiunea Mayrhoven.

Jasna, Slovacia

Jasna, o asezare localizata in Valea Demanovska Dolina din Slovacia este un taram absolut magic iarna. In timp ce varful Chopok ii ademeneste pe schiorii profesionisti, scolile de specializare ii asteapta pe novici. Jasna este, de asemenea, locatia potrivita pentru pasionatii de snowboard, dar in aceasta statiune este destul loc si pentru petreceretii care vor doar sa se bucure de o vacanta de neuitat!

Jahorina, Bosnia

Impatimitii schiatului si in general ai sporturilor de iarna nu ar trebui sa rateze Jahorina, o statiune montana absolut superba. Aici te vei bucura din plin de pasiunea ta pentru sanius si nu numai pentru ca partiile sunt extrem de ingrijite si de curate. Totodata, vei adora peisajele Alpilor Dinarici ai Bosniei!

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.