Top 5 job-uri în studenție

Author: Oana Iosif

Intrarea la facultate este un pas important pentru majoritatea adolescenților deoarece este o schimbare mare în viața unei persoane. Intrarea la facultate aduce atât avantaje cât și dezavantaje viitorului student.

Joburi studențești

Care sunt joburile cele mai căutate de studenți? Puteți consulta următoarea listă:

Assistant manager

Assistant manager sau lucrul de secretariat este căutat în rândul studenților. Salariul depinde de firma la care lucrează angajatul însă adesea, pentru un student, salariile sunt motivante.

De asemenea, studentul poate avansa rapid în carieră. Jobul de assistant manager impune, adesea, o ținută office sau smart-casual.

Model de videochat

Din ce în ce mai cunoscută este poziția de model de videochat. Studentele care aplica pentru angajări videochat ar trebui să aibă în vedere că postul acesta necesită anumite calități, printre care: ușurința comunicării, exteriorizarea, frumusețea, gândirea open-mind.”

Studentele beneficiază de un salariu motivant alături de îndrumare și training. De asemenea, programul este flexibil și poate fi realizat în funcție de activitățile de la facultate.

Reprezentant relații cu clienții

Studenții care doresc să lucreze drept reprezentant de relații cu clienții au destule opțiuni în acest domeniu. Sunt foarte multe firme care angajează pe acest post.

Jobul presupune menținerea relațiilor cu clienții, încheierea de contracte, oferirea de sprijin pentru toate problemele pe care le întâmpină clienții, promovarea de bunuri și servicii.

Acest job este potrivit pentru studenți deoarece are un program flexibil și studentul are posibilitatea de a crește în funcție. Partea mai grea este începutul, în care trebuie să te familiarizezi cu toate detaliile necesare.

Operator sondaje de opinie

Este un job part-time, flexibil. Studentul își poate alege cât de mult lucrează și când. Experiența nu este necesară într-un astfel de domeniu. Angajatul va primi training specializat și va fi îndrumat și asistat la primele ieșiri pe teren.

Operatorii culeg date de la consumatori cu ajutorul unui chestionar. Există fie operatori de teren, cei care completează chestionarul într-un loc prestabilit, fie operatori de call center, o ramură a relațiilor cu clienții, în care aceștia sunt întrebați prin telefon.

Tester de jocuri

Studenții au mai multe firme la care opta pentru a se angaja drept tester de jocuri. Aceștia angajează atât pe poziții de entry-level cât și pe poziții în care se cere experiență. Salariul este fix cu posibilitatea de a primi o sumă bonus în funcție de orele suplimentare la care participi.

Spre deosebire de celelalte joburi pliabile programului unui student, testerul de jocuri nu are un program la fel de flexibil, în schimb are perioade de lucru în timpul zilei și de noapte din care poate alege. Adesea, colectivul angajaților din acest domeniul este din rândul studenților.

Adolescentul, în perioada anilor de studiu, se va simți independent și sigur pe sine. Fiind o decizie grea, tânărul va accepta această provocare și își va continua procesul educațional în cadrul unei instituții de învățare superioară, facultatea. Alături de avantajele unei facultăți, studentul va trebui să înțeleagă și responsabilitatea venitului, astfel încât va avea nevoie de un loc de muncă.

 

Această listă prezintă cele mai căutate joburi și cele mai flexibile programe de muncă pe care le poate găsi un student și la care are șanse mai mari și mai rapide de a fi acceptat pe o poziție de entry-level. Datorită acestor joburi, cursantul începe să înțeleagă și să ia parte la mediul profesional.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.