Top 5 Locuri de Vizitat in Brasov! Ce poti vizita sa te impresioneze?

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 12 aug 2023, 01:00

Este unul dintre cele mai bine conservate orașe din România. Are baruri amuzante și restaurante incredibile, pe langa multe alte atractii superbe!

Sursa: PixaBay

Este unul dintre cele mai bine conservate orașe din România. Are baruri amuzante și restaurante incredibile, pe langa multe alte atractii superbe!

Brașovul este, fără îndoială, orașul meu preferat din România! Vizitarea și călătoria cu rucsacul în spate prin Brașov a fost una dintre cele mai bune experiențe pe care le-am avut în țară. Brașovul se află în regiunea istorică a Transilvaniei, înconjurată de Munții Carpați. Datorită poziției sale în centrul țării, orașul a fost mult timp un centru pentru activități comerciale și culturale. (Interesant de stiut: este locul de naștere al imnului național al României).

Este unul dintre cele mai bine conservate orașe din România. Are baruri amuzante și restaurante incredibile, are o piață impresionantă, ziduri medievale pe care se poate merge pe jos și se află în apropierea faimosului castel al lui Dracula (care nu era chiar al lui, dar hei, este totuși un castel bun!).

Orașul oferă totul (inclusiv drumeții în munții din apropiere), așa că nu treceți prin el.

Rămâneți o vreme și absorbiți cu adevărat această capitală culturală.

1. Explorați Castelul Bran (al lui Dracula)

Acesta este castelul despre care se spune că ar fi inspirat Castelul lui Dracula din versiunea lui Bram Stoker a romanului Dracula. Deși nu este clar dacă Stoker știa măcar despre castel și este și mai puțin probabil ca Vlad Țepeș, alias Dracula, să fi pus vreodată piciorul în incinta acestuia, este totuși un loc distractiv de vizitat.

Vizitatorii se pot plimba prin camerele dedicate celui mai faimos conte din Transilvania, pot vedea Casa de ceai a reginei Marie și pot urca într-un lift de sticlă pentru a experimenta "ruta de evadare a lui Dracula". Este ieftin și foarte turistic, dar super distractiv! Intrarea costă 45 RON.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

2. Plimbă-te prin Piața Sfatului

Piata Sfatului (Piața Sfatului) este o piață în aer liber mărginită de clădiri pitorești din secolele XVIII-XIX. A fost piața centrală din 1364 și este un loc fermecător pentru a lua o băutură și a privi oamenii. Casa Sfatului din secolul al XV-lea, în prezent Muzeul Județean de Istorie Brașov, se află în mijlocul pieței, iar Biserica Neagră din secolul al XIV-lea este situată chiar în afara pieței.

3. Urcă pe Muntele Tâmpa

Înălțându-se deasupra Brașovului, acest munte este excelent pentru o drumeție rapidă dacă vrei să ai o priveliște cu vedere spre oraș. Muntele are, de asemenea, un semn mare similar cu semnul alb "Hollywood" din Los Angeles (cu excepția faptului că pe acesta scrie "Brașov"). În timp ce drumeția este destul de ușoară și durează mai puțin de o oră (muntele are o înălțime de doar 1.000

de metri/3.280 de picioare), există, de asemenea, o telecabină cu care vă puteți urca în vârf pentru 18 RON (dus-întors).

4. Vizitați Cetatea Râșnov

Această fortăreață din vârful dealului a fost construită de cavalerii teutoni în secolul al XIII-lea pentru a proteja satele din jur de invaziile externe. A fost concepută ca un loc de refugiu în vremuri de atac sau asediu și, într-un fel, a fost propria sa comunitate, cu zeci de case, o școală, o capelă și alte clădiri. Astăzi, puteți vizita muzeul din interior și puteți vedea un schelet îngropat sub o podea de sticlă, ascuns în spatele zidurilor antice. Încăperile interioare sunt asemănătoare unui labirint, cu mai multe scări de lemn care le leagă și câteva "pasaje secrete".

5. Vizitați Biserica Neagră

Construită în secolul al XIV-lea, Biserica Neagră, sau Biserica Neagra în limba română, este cea mai mare biserică gotică din România (înăuntru pot încăpea până la 5.000 de persoane în același timp). Se presupune că numele său provine de la daunele provocate de Marele Incendiu din 1689, când flăcările și fumul i-au înnegrit pereții. Interiorul bine îngrijit este impresionant, cu un amvon din secolul al XVII-lea, un altar din secolul al XV-lea și una dintre cele mai mari orgi din Europa de Est (are peste 4.000 de tuburi). Intrarea este de 15 RON.

Citește și: Brasovul toamna – Preturi mai mici, aceleasi atractii!

Citește și: Care este orașul din România din care vei putea închiria un taxi aerian? Cât va costa o cursă

Citește și: Cum s-a desfășurat marea petrecere de la Castelul Bran a miliardarilor americani și vedetelor de la Hollywood! Elon Musk ar fi fost și el prezent