TOP 5 lucruri la care NU te-ai gandit pana acum: de ce e mai buna mancarea facuta la plita pe gaz

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 28 feb 2017, 06:47

Exista un motiv foarte clar pentru care aproape toate restaurantele folosesc plita pe gaz.

Desi bucatarii de ocazie sau persoanele care gatesc acasa nu se simt obligate sa faca minuni in fata aragazului precum bucatarii profesionisti, ele pot descoperi faptul ca plita pe gaz este mult mai usor de folosit decat plita electrica.

In plus, rezultatele sunt incantatoare datorita modului de incalzire a recipientelor de gatit si a modului clasic de expunere a acestora la flacara. Atunci cand conditiile de gatit sunt asemanatoare cu cele din restaurante, si mancarurile au cele mai mari sanse de a semana cu cele din localurile pe care le apreciem.

Iata care sunt cele cinci avantaje ale gatitului la plita pe gaz:

1. Costurile de alimentare sunt mai mici

Unul dintre cele mai importante avantaje ale utilizarii plitelor pe gaz este pretul mic de alimentare al acestora. Un astfel de avantaj isi face simtita prezenta in factura de la finalul lunii. Pretul gazului utilizat pentru gatit este mult mai mic in Romania comparativ cu pretul curentului electric folosit in aceleasi scopuri.



2. Functionalitatea este sporita

O plita pe gaz ofera bucatarului un control mult mai mare asupra procesului de preparare a alimentelor. Ajustarea temperaturilor se face in mod clasic si instantaneu, printr-o simpla rotire de buton, spre deosebire de plitele electrice, unde temperatura urca si scade mult mai greu din cauza timpului indelungat de incalzire si de racire a suprafetei de gatit. In cazul anumitor mancaruri, acest control instantaneu al temperaturii prin micsorarea sau marirea flacarii este esential.

Pentru a creste si mai mult functionalitatea produsului, multe persoane cumpara plite incorporabile pe gaz. Acestea vin la pachet cu foarte multe functii si programe care transforma gatitul intr-o adevarata placere si au un aspect mult mai modern si mai curat decat aragazurile clasice. Plitele incorporabile arata precum aceste plite pe gaz, ocupa incredibil de putin spatiu si sunt ideale pentru bucatariile mici.



3. Nu cresc temperatura aerului din bucatarie

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Plitele pe gaz emit mult mai putina caldura in bucatarie decat plitele electrice, care transforma incaperea in care gatesti intr-un loc sufocant.

In plus, caldura emanata de plitele pe gaz dispare in clipa in care flacara este inchisa, in timp ce o plita electrica va continua sa emita caldura pana cand se raceste complet.

4. Gatitul este mai rapid

Caldura flacarii generate de o plita pe gaz este disponibila imediat dupa ce o aprinzi, spre deosebire de o plita electrica ce se incalzeste treptat. Aceasta caracteristica a plitelor pe gaz reprezinta un mare avantaj pentru persoanele grabite care vor, de exemplu, sa faca o cafea la ibric si o mica gustare calda la prima ora a diminetii,

inainte de a pleca la birou.

5. Nu ai curent? Nici o problema!

Plitele pe gaz pot fi cu adevarat salvatoare pentru persoanele care locuiesc in zonele unde reteaua de curent electric sufera avarii frecvente.

 

Foto: Creative Commons

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.