Top 5 lucruri pe care trebuie sa le faci daca esti singur de Craciun

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 08:18

Craciunul si Anul Nou pot fi niste sarbatori foarte foarte triste pentru cei care si le petrec singuri acasa. Daca s-a nimerit ca in acest an sa stai singuri de Craciun nu trebuie sa fie totul atat de tragic.

Noi ne-am gandit sa va prezentam cinci lucruri pe care le puteti face in asa fel incat sarbatorile sa fie frumoase si pentru persoanele fara pereche.

1. Plimbari in natura
Te trezesti dimineta iti bei cafeaua, te imbraci si pleci in plimbare si daca esti fericitul detinator al unui aparat foto treaba este chiar foarte buna. Adica vei petrece o zi prin ora si vei fotografia tot ce-ti iese in cale si probabil ca asa vei descoperi lucruri noi si de ce nu interesante.
Aceasta este o alternativa foarte sanatoasa de petrecere a unei zile asa de importante cum este Craciunul. De ce? Pentru ca in loc sa stai in casa si sa-ti plangi de mila te bucuri de fericirea oamenilor din jurul tau si poti imortaliza aceste clipe.

2. Asculta muzica live

Muzica este recunoscuta ca fiind un instrument de vindecare, si toti am realizat la un momendat cum o melodie iti poate schimba starea de spirit.
Muzica ne ajuta sa iesim din casa si sa fim alaturi de alti oameni. Asa ca profita de acest lucru si iesi din casa si mergi la concerte, cu siguranta starea ta de spirit va fi alta dupa.

3. Sport

Sportul este recunoscut ca fiind o modalitate excelenta de vindecare a depresiei. In timpul sarbatorilor acest obicei este dat la o parte pentru a putea face loc bunatatilor gatite de Craciun.
Si pentru ca tu esti singur in casa, te indemnam sa iesi la o plimbare sau sa iti faci execrcitiile fizice in casa. Vei simti ca faci ceva pentru tine si dupa starea ta va fi una mult mai fresh.

4. Uita-te la filme

Prima zi de Craciun este ideala daca vrei sa mergi la cinematograf. Daca nu vrei sa eisi din casa iti poti alege o serie de filme, iar in liniste si pace te vei bucura de prezenta actorilor tai preferati.


5. Ajuta persoana care se afla intr-o situatie mai urata decat a ta
Este posibil ca tu sa fii singur de Craciun, dar sunt o multime de oameni care nu au unde sa stea, iar de Sarbatori vor sta sub cerul liber. Acum nu spunem sa-i iei in casa, dar poti gati si le poti servi o masa calda, de care ei se vor bucura.


Mai exista o alta varianta, cazul unui prieten sau cunostinte care se afla in aceeasi situatie ca tine, adica e singur si poate se simte mai rau. Intra in vorba cu el si incearcati sa vorbiti, sa va linistiti si uite asa "sa va uniti" singuratate, chiar daca nu este vorba decat de o simpla amicitie. Dar in aceste momente cu singuranata nu vrei nimic mai mult de atat.


In cele din urma, nu uita ca iti poti gasi fericirea si in lucruri marunte si mai bine  te bucuri de ele decat de compania unei persoane care de fapt nu te vrea sau nu te apreciaza suficient de mult.

 

Taguri: