Top 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Euro 2024

Author: Lavinia Medrea

Încă de la prima ediție din 1960, în Franța, Campionatul european de fotbal reunește microbiștii într-o sărbătoare a talentului, pasiunii și sportivității. Euro 2024, programat să se desfășoare în Germania, nu face excepție.

Anul acesta avem o lună de spectacole memorabile pe teren, inovații tehnologice și o atmosferă electrizantă. Iată 5 detalii esențiale pe care orice fan al fotbalului ar trebui să le cunoască despre turneul final Euro 2024!

Meciurile de la Euro 2024 vor avea loc în 10 orașe din Germania

Nemții au experiență în organizarea competițiilor fotbalistice la înalt nivel. Au mai găzduit turnee finale de Campionat european în 1988, de Campionat Mondial în 1974 și 2016, plus turneul olimpic la ediția din 1972. Dar la Campionatul Euro 2024, germanii se vor întrece în recorduri de ospitalitate și eficiență!

Fanii sportului rege pot urmări meciurile celor 24 de echipe, din tribunele a 10 stadioane. Arenele de la Euro 2024 sunt: München Football Arena, Cologne Stadium, Frankfurt Arena, Düsseldorf Arena, BVB Stadion din Dortmund, Arena Aufschalke din Gelsenkirchen, Volksparkstadion din Hamburg, Leipzig Stadium, Stuttgart Arena și, bineînțeles, faimosul Olympiastadion din Berlin.

Telespectatorii din lumea întreagă vor vedea în direct spectacolul fotbalistic european, vor miza pe echipe, goluri, faze și rezultate. Este fun să fii fan sport betting, când cei mai buni jucători se întrec pentru trofeul continental!

O nouă imagine pentru UEFA la Campionatul din 2024

Un detaliu interesant îl reprezintă noul logo al Federației Europene de Fotbal, UEFA, inspirat din drapelele celor 55 de asociații membre. În centrul desenului se regăsește o ilustrație stilizată a Trofeului Henri Delaunay, înconjurat de culorile celor 24 de reprezentative naționale, participante la turneul final Euro 2024.

Conturul este o elipsă, pentru a sugera forma Stadionului Olimpic din Berlin. Această arenă uriașă reprezintă mândria sportului teuton și a fost martoră a multor recorduri mondiale, faze memorabile și goluri de colecție.

Sloganul Euro 2024 este un îndemn la unitate

Sloganul oficial al turneului final Euro 2024 este „United in Football. Vereint im Herzen Europas”. Îndemnul „Uniți în Fotbal. Uniți în inima Europei” promovează mesajul UEFA de fair-play, unitate, diversitate și incluziune. 

În același spirit, mingea oficială a Campionatului european de fotbal din 2024 poartă numele de „Fussball Liebe”, adică „Dragoste pentru fotbal”. Într-un context continental complicat, sportul rege ne aduce împreună și ne bucură pe toți, o lună întreagă, de la meciul inaugural din 14 iunie, până la marea finală din 14 iulie 2024.

Inovații tehnologice la turneul final din Germania

Campionatul Euro 2024 vine cu o premieră tehnologică de mare impact asupra desfășurării partidelor! Mingea oficială ce va fi folosită în meciurile din fazele grupelor, optimi, sferturi, semifinale și finală va putea depista atât hențul, cât și ofsaidul.

Este vorba despre inovația „Adidas Connected Ball”, prin care, pe baza unui microcip atașat, balonul va urmări mișcările jucătorilor și le va afișa prin reprezentări 3D. Arbitrii din camera VAR vor lua decizii pe baza sistemului „chip in the ball”, știind locul exact unde mingea a atins corpul fotbalistului.

Mascota oficială a Euro 2024 este ursulețul Albärt

Unul dintre cele mai așteptate detalii la o competiție sportivă este mascota acesteia, care strălucește pe afișe, în clipuri publicitare, pe steaguri și suveniruri. Euro 2024 îi surprinde plăcut pe microbiști cu un urs simpatic, pe nume Albärt. El celebrează tradiția celebrei jucării, ce își are originea în Germania.

Devenit popular la începutul secolului XX, ursulețul de pluș a bucurat și continuă să încânte generații de copii din lumea întreagă. Să sperăm că haioasa mascotă care face cu ochiul și are un tricou multicolor va purta noroc tricolorilor noștri, la meciurile de la turneul final Euro 2024!

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.