Istoria ne arată că oamenii în trecut utilizau foarte multe plante medicinale pentru a trata diverse afecțiuni sau boli cu care se confruntau. Chiar dacă medicina a evoluat foarte mult în ultimii ani, nu ar trebui uitate efectele minunate oferite de anumite plante medicinale. Fie că vrei să le cultivi în grădina proprie sau să achiziționezi produse naturiste, descoperă top 5 varietăți cu beneficii pentru sănătate!
Iată top 5 plante medicinale benefice pentru organism:
1. Cătină
Această plantă se găsește peste tot la noi în țară și conține foarte multe vitamine. Din cătină se fac sucuri naturale, siropuri, tincturi și ceaiuri. Datorită conținutului foarte mare de vitamina C, cătina este ideală pentru creșterea imunității. În plus, conține și alte vitamine importante, cum este A, B, E, P, K și F. Cătina are o concentrație mai mare de betacaroten decât cea din morcovi. Efectul cătinei este unul antioxidant, vitaminizant, imunoprotector, antiinflamator, cicatrizant și depurativ.
2. Echinaceea
Pentru răceală și gripă echinaceea este o plantă minune. Aceasta se regăsește în foarte multe siropuri și pastile destinate tusei și problemelor respiratorii, ameliorării durerilor și prevenirii infecțiilor. Produsele naturiste de la Faunus Plant sunt potrivite ca tratament pentru ameliorarea simptomelor răcelii sau gripei. Siropurile cu echinaceea ajută foarte mult organismul în cazul numeroaselor afecțiuni.
3. Pătlagină
O altă plantă care se utilizează de sute de ani pentru tratarea unei sfere largi de afecțiuni este pătlagina. Aceasta plantă care pare la prima vedere o simplă buruiană este de fapt o plantă medicinală nemaipomenită. Pătlagina ajută sistemul digestiv, sistemul excretor, sistemul cardiovascular, sistemul respirator și pielea. Din pătlagină se pot utiliza atât frunzele, cât și semințele pentru producerea diverselor tincturi și siropuri.
4. Salvie
Salvia este o plantă care se utilizează în special pentru psihic și afecțiunile asociate acestuia. E important de știut că aceasta este toxică în cantități mari sau dacă e folosită pe o perioadă îndelungată. Se consideră că salvia îmbunătățește memoria și concentrarea, fiind utilă în cazul bolii Alzheimer. Această plantă ajută la calmarea nervozității, la reducerea stresului, anxietății și oboselii. Alte afecțiuni care pot fi ameliorate de către această plantă sunt problemele de indigestie, afecțiuni biliare, infecții, astm sau în cazul răcelilor și gripelor.
5. Păducel
Dacă ești în căutarea unei plante medicinale destinate afecțiunilor inimii, atunci păducelul este cea potrivită. Acesta se utilizează pentru a trata problemele cu tensiunea arterială, cu colesterolul, aritmii și ateroscleroză. Există cercetări care îl consideră potrivit inclusiv în tratarea insuficienței cardiace congestive. Dacă te confrunți cu hiper sau hipotensiune arterială, păducelul te poate ajuta să restabilești valoarea normală a acesteia. În scop medicinal, păducelul se utilizează sub formă de ceaiuri, tincturi, pastile și sub formă de infuzii.
În concluzie, există în natură atât de multe plante care pot fi folosite pentru a ameliora simptomele multiplelor afecțiuni. Poți profita de ceea ce se găsește în mediul înconjurător și îți ajută organismul. Alege produse de calitate care conțin plante medicinale destinate nevoilor tale!